. Ma Lenke napja van.
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8
2017-07-29 14:38:44
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8

Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8

A hazai rendezésű vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott  az ötödik helyen végzett.


Csapatunk az ötödik helyért játszott kis döntőt azzal az olasz válogatottal, ami szintén csoportelsőként fejezte be az alapszakaszt, ám a negyeddöntő nekik sem sikerült, az oroszoktól kaptak ki 9:8-ra. Éppen ezért volt nagyon nehéz dolgunk, na meg azért is, mert a múltban rengeteg szoros meccset játszott már ez a két csapat és az olaszok sokszor megtréfáltak már minket. Viszont ezzel és a Kanada ellen elbukott negyeddöntővel már nem volt szabad foglalkozni, kizárólag azzal, hogy a lányok még egyszer utoljára odategyék magukat a hazai közönség előtt. A telt ház most is megvolt, cél tehát a szép búcsú és az ötödik hely megszerzése.


Első félidő


1. negyed:
A fehér sapkás olaszok elhozzák a labdát, majd lőnek, Gangl véd. Támadunk, Bujka megkapja centerben, nincs ítélet, megint az olaszok jönnek. Újabb lövés messziről, a kapufa és Gangl közös erővel véd, majd Bujka háttal a kapunak szerez gól, 1:0-ra vezetünk! Csabai Dórát védekezésben kizavarják, Roberta Bianconi 4 méteren kerül ziccerbe, be is dobja, ott az egyenlítés! 1:1 Elrontjuk a következő támadást, semmi gond, ott van Gangl, aki véd egy olasz lövést. Emberelőnyben támadunk, Takács, Keszthelyi, Bujka és Szilágyi adogat, végül utóbbi középről lő bombagólt, 2:1 ide! Lejár az olasz támadóidő, jöhetünk emberelőnyben! Bujka lövését védi a kapus, aztán Szűcs Gabit kizavarják, időt kér az olasz csapat! Nem szereztek gólt a következő támadásból, mi viszont megtehetjük.

Rossz ejtésig jut Keszthelyi sajnos, kettő percen belül az első negyedben. Ezt is eldobják az olaszok. Antal Dóra köszöni szépen, megkapja a jobbszélen és be is pattintja a harmadikat! 3:1! Utolsó perc, Illés elveszi Bianconitól a labdát, aztán Antal kapja, akinek rossz a bejátszása! Bianconi középről szerez még egy gólt, időt kérünk! Bujka ejtése nem jó az időkérést követően, szünet következik! 3:2!


2. negyed:
A második ráúszást is az olaszok nyerik, de kapnak egy kontrát, szóval jöhetünk!Aztán a másik oldalon is fújnak egyet, de csak azért, hogy Gangl labdát halásszon és indíthassa Keszthelyit a balszélen, aki be is dobja a ziccerét! 4:2! Queirolo lövését sikerül védekezésben blokkolni, Czigány már támad és lő, de marad nálunk! Megvan a kipattanó! Lejár a támadóidő, az olaszoké a labda, időkérés! Emberelőnyben támadnak, Arianna Garibotti meg is szerzi balról a harmadik olasz gólt! Támadunk, Csabai beteszi Bujkának a labdát, semmit nem fújnak a bírók. Labdát szerzünk, Bianconit kiküldik, időkérés! Jól megjáratjuk a labdát, Keszthelyi középről befejezi góllal az előnyt, 5:3! Garibotti próbálkozott messziről, Gangl védett.

Illés labdát szerez centerben aztán kapja támadásban, de a lövése csak a kapufa tövét találja el. Keszthelyi is labdát szerez, az olaszok nem nagyon találják a jó irányt, de már megint támadnak és Garibotti révén előnyben szépítenek! 5:4! Két percen belül járunk, Gurisatti kapja centerben, megszületik a hatodik magyar gól! Szépen betette Gréta! Nagyott védett közben Gangl, megint mi támadunk. Keszthelyi messziről a kapufára csavar és ezzel vége az első félidőnek! 6:4 ide!


Második félidő


3. negyed:
A kék sapkás magyar csapaté a labda a ráúszásnál, emberelőnyt kapunk támadásban. Szilágyi Dorottya kihasználja a helyzetét, középről lövi be a hetediket! Járatják az olaszok a labdát, Majd Garibotti lő, Gangl leszedi a vízre, máris jöhetünk, de csak oldalhálót találunk! Olasz előny, Garibottin eltalálja Gangl Edinát. Az meg nem a háló a magyar kapus mögött. Aztán jön egy rossz magyar lövés, öt perc van hátra, kapnak az olaszok közben egy ötméterest. Bianconi bepattintja a kapu jobboldalába, 7:5 az állás. Aztán már Bujka lőtt volna kapura, de blokkolták, az ellenakciót kivédi Gangl Edina.

Czigány is próbálkozik messziről egy lövéssel, ez így szöglet, mert beleért a kapus. Támadóhibát fújnak és kapnak az olaszok egy emberelőnyt. Jó volt a blokk Czigánytól, Gurisatti passza viszont rövid Bujkának, de hátul javítja a hibákat Gangl egy jó védéssel. Megint nem jó a magyar centerpassz, olasz támadás jön, időt kérnek emberelőnyben.

Garibotti balról kihasználja a ziccerét, 7:6-ra szépítenek az olaszok. Kapunk egy emberelőnyt és Bíró Attila időt is kér! Keszthelyi fejezi be ezután az akciót, megvan a nyolcadik magyar gól, 8:6 az állás. Az utolsó percben járunk ebben a negyedben, csavar egyet az olasz center, méghozzá Gangl hasába. Ezzel pedig vége a harmadik negyednek!


4. negyed:
Az olaszok hozzák el a labdát az utolsó negyed elején, hogy aztán kapu fölé lőjenek. Szilágyi kap labdát támadásban és lő, de csak kapufát talál. Olasz emberelőny, Keszthelyi jól blokkol védekezésben. Fújnak egy támadóhibát a bírók, elment két perc ebből a negyedből is. Megint megkapjuk a labdát, kiállítás! Csabai kapja a labdát az akció végén, emberelőnyből kilövi a jobb alsót! 9:6 az állás! Lassacskán újabb perc telik el, Garibotti szépít messziről, középről! 9:7 az állás!

Szilágyi, Antal és Czigány passzolgat, majd utóbbi jobbról lő, méghozzá azzal a bal alsót találja, 10:7! Olasz kettős emberelőny következik, Gangl Edina szögletre üt egy lövést, aztán a következő a blokkban hal el! Támadunk, lassan passzolgatunk, majd egy rossz ejtés jön és a másik oldalon egy olasz ötméteres! Bianconi ezt a büntetőt is értékesíti, 10:8 az állás ezzel! Három perc választ el minket az ötödik helytől, meg Czigány rossz lövése, ami nagyon mellé megy.

Semmi gond, szép a védekezés, valamint Szilágyi lövése is, de azt a kapus védi, időt kérnek az olaszok! Rövid az olasz centerpassz, megvan a labda! Takácsnál landol, aki röviden teszi Bujkának, közben kezdődik az utolsó perc egy Gangl védéssel! Kaptak az olaszok egy előnyt, de ezzel nem éltek, időt kér Bíró Attila! 10:8 ide! Letelt a támadóidő, de már a meccsnek is vége lassan. Takács Orsit kipontozzák a bírók, ő már nem jöhet vissza, de nem is kell, hanem ki kell szállni a medencéből, mert vége a meccsnek!
A magyar női vízilabda válogatott tehát 10:8 arányban megveri Olaszország csapatát és ezzel az ötödik helyen zár. Bizonyítják a lányok, hogy a világ 5 legjobb női vízilabda nemzete között vagyunk. Kár azért a meccsért Kanada ellen, ebben a világbajnoki szereplésben sokkal több is lehetett volna ennél az ötödik helynél, de most csak ez jutott. Nyilvánvalóan az elemzés, értékelés időszaka következik. Mára ennyi volt a vízilabda, legközelebb már a magyar érdekeltségű férfi döntővel jelentkezünk!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-29 17:47:01

További híreink
Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
Labdarúgó Világbajnokság: Franciaország-Horvátország 4-2
2018-07-15 21:35:41, Hírek, Sport Bővebben
A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
Labdarúgó Világbajnokság: Belgium-Anglia 2-0
2018-07-14 22:12:42, Hírek, Sport Bővebben
Anglia elszórakozta győzelmi esélyét
Labdarúgó Világbajnokság: Horvátország-Anglia 2-1
2018-07-12 00:22:20, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kortárs művészek Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával készítettek műalkotásokat a Hungarikon Gyűjtemé...
Bővebben >>