. Ma Emma napja van.
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8
2017-07-29 14:38:44
Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8

Vizes VB:Női vízilabda-Magyarország-Olaszország 10:8

A hazai rendezésű vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott  az ötödik helyen végzett.


Csapatunk az ötödik helyért játszott kis döntőt azzal az olasz válogatottal, ami szintén csoportelsőként fejezte be az alapszakaszt, ám a negyeddöntő nekik sem sikerült, az oroszoktól kaptak ki 9:8-ra. Éppen ezért volt nagyon nehéz dolgunk, na meg azért is, mert a múltban rengeteg szoros meccset játszott már ez a két csapat és az olaszok sokszor megtréfáltak már minket. Viszont ezzel és a Kanada ellen elbukott negyeddöntővel már nem volt szabad foglalkozni, kizárólag azzal, hogy a lányok még egyszer utoljára odategyék magukat a hazai közönség előtt. A telt ház most is megvolt, cél tehát a szép búcsú és az ötödik hely megszerzése.


Első félidő


1. negyed:
A fehér sapkás olaszok elhozzák a labdát, majd lőnek, Gangl véd. Támadunk, Bujka megkapja centerben, nincs ítélet, megint az olaszok jönnek. Újabb lövés messziről, a kapufa és Gangl közös erővel véd, majd Bujka háttal a kapunak szerez gól, 1:0-ra vezetünk! Csabai Dórát védekezésben kizavarják, Roberta Bianconi 4 méteren kerül ziccerbe, be is dobja, ott az egyenlítés! 1:1 Elrontjuk a következő támadást, semmi gond, ott van Gangl, aki véd egy olasz lövést. Emberelőnyben támadunk, Takács, Keszthelyi, Bujka és Szilágyi adogat, végül utóbbi középről lő bombagólt, 2:1 ide! Lejár az olasz támadóidő, jöhetünk emberelőnyben! Bujka lövését védi a kapus, aztán Szűcs Gabit kizavarják, időt kér az olasz csapat! Nem szereztek gólt a következő támadásból, mi viszont megtehetjük.

Rossz ejtésig jut Keszthelyi sajnos, kettő percen belül az első negyedben. Ezt is eldobják az olaszok. Antal Dóra köszöni szépen, megkapja a jobbszélen és be is pattintja a harmadikat! 3:1! Utolsó perc, Illés elveszi Bianconitól a labdát, aztán Antal kapja, akinek rossz a bejátszása! Bianconi középről szerez még egy gólt, időt kérünk! Bujka ejtése nem jó az időkérést követően, szünet következik! 3:2!


2. negyed:
A második ráúszást is az olaszok nyerik, de kapnak egy kontrát, szóval jöhetünk!Aztán a másik oldalon is fújnak egyet, de csak azért, hogy Gangl labdát halásszon és indíthassa Keszthelyit a balszélen, aki be is dobja a ziccerét! 4:2! Queirolo lövését sikerül védekezésben blokkolni, Czigány már támad és lő, de marad nálunk! Megvan a kipattanó! Lejár a támadóidő, az olaszoké a labda, időkérés! Emberelőnyben támadnak, Arianna Garibotti meg is szerzi balról a harmadik olasz gólt! Támadunk, Csabai beteszi Bujkának a labdát, semmit nem fújnak a bírók. Labdát szerzünk, Bianconit kiküldik, időkérés! Jól megjáratjuk a labdát, Keszthelyi középről befejezi góllal az előnyt, 5:3! Garibotti próbálkozott messziről, Gangl védett.

Illés labdát szerez centerben aztán kapja támadásban, de a lövése csak a kapufa tövét találja el. Keszthelyi is labdát szerez, az olaszok nem nagyon találják a jó irányt, de már megint támadnak és Garibotti révén előnyben szépítenek! 5:4! Két percen belül járunk, Gurisatti kapja centerben, megszületik a hatodik magyar gól! Szépen betette Gréta! Nagyott védett közben Gangl, megint mi támadunk. Keszthelyi messziről a kapufára csavar és ezzel vége az első félidőnek! 6:4 ide!


Második félidő


3. negyed:
A kék sapkás magyar csapaté a labda a ráúszásnál, emberelőnyt kapunk támadásban. Szilágyi Dorottya kihasználja a helyzetét, középről lövi be a hetediket! Járatják az olaszok a labdát, Majd Garibotti lő, Gangl leszedi a vízre, máris jöhetünk, de csak oldalhálót találunk! Olasz előny, Garibottin eltalálja Gangl Edinát. Az meg nem a háló a magyar kapus mögött. Aztán jön egy rossz magyar lövés, öt perc van hátra, kapnak az olaszok közben egy ötméterest. Bianconi bepattintja a kapu jobboldalába, 7:5 az állás. Aztán már Bujka lőtt volna kapura, de blokkolták, az ellenakciót kivédi Gangl Edina.

Czigány is próbálkozik messziről egy lövéssel, ez így szöglet, mert beleért a kapus. Támadóhibát fújnak és kapnak az olaszok egy emberelőnyt. Jó volt a blokk Czigánytól, Gurisatti passza viszont rövid Bujkának, de hátul javítja a hibákat Gangl egy jó védéssel. Megint nem jó a magyar centerpassz, olasz támadás jön, időt kérnek emberelőnyben.

Garibotti balról kihasználja a ziccerét, 7:6-ra szépítenek az olaszok. Kapunk egy emberelőnyt és Bíró Attila időt is kér! Keszthelyi fejezi be ezután az akciót, megvan a nyolcadik magyar gól, 8:6 az állás. Az utolsó percben járunk ebben a negyedben, csavar egyet az olasz center, méghozzá Gangl hasába. Ezzel pedig vége a harmadik negyednek!


4. negyed:
Az olaszok hozzák el a labdát az utolsó negyed elején, hogy aztán kapu fölé lőjenek. Szilágyi kap labdát támadásban és lő, de csak kapufát talál. Olasz emberelőny, Keszthelyi jól blokkol védekezésben. Fújnak egy támadóhibát a bírók, elment két perc ebből a negyedből is. Megint megkapjuk a labdát, kiállítás! Csabai kapja a labdát az akció végén, emberelőnyből kilövi a jobb alsót! 9:6 az állás! Lassacskán újabb perc telik el, Garibotti szépít messziről, középről! 9:7 az állás!

Szilágyi, Antal és Czigány passzolgat, majd utóbbi jobbról lő, méghozzá azzal a bal alsót találja, 10:7! Olasz kettős emberelőny következik, Gangl Edina szögletre üt egy lövést, aztán a következő a blokkban hal el! Támadunk, lassan passzolgatunk, majd egy rossz ejtés jön és a másik oldalon egy olasz ötméteres! Bianconi ezt a büntetőt is értékesíti, 10:8 az állás ezzel! Három perc választ el minket az ötödik helytől, meg Czigány rossz lövése, ami nagyon mellé megy.

Semmi gond, szép a védekezés, valamint Szilágyi lövése is, de azt a kapus védi, időt kérnek az olaszok! Rövid az olasz centerpassz, megvan a labda! Takácsnál landol, aki röviden teszi Bujkának, közben kezdődik az utolsó perc egy Gangl védéssel! Kaptak az olaszok egy előnyt, de ezzel nem éltek, időt kér Bíró Attila! 10:8 ide! Letelt a támadóidő, de már a meccsnek is vége lassan. Takács Orsit kipontozzák a bírók, ő már nem jöhet vissza, de nem is kell, hanem ki kell szállni a medencéből, mert vége a meccsnek!
A magyar női vízilabda válogatott tehát 10:8 arányban megveri Olaszország csapatát és ezzel az ötödik helyen zár. Bizonyítják a lányok, hogy a világ 5 legjobb női vízilabda nemzete között vagyunk. Kár azért a meccsért Kanada ellen, ebben a világbajnoki szereplésben sokkal több is lehetett volna ennél az ötödik helynél, de most csak ez jutott. Nyilvánvalóan az elemzés, értékelés időszaka következik. Mára ennyi volt a vízilabda, legközelebb már a magyar érdekeltségű férfi döntővel jelentkezünk!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-29 17:47:01

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>