. Ma Auguszta napja van.
Zászlóbontás a kisgazdáknál
2013-03-26 11:26:01
Zászlóbontás a kisgazdáknál

Zászlóbontás a kisgazdáknál

Zászlót bontottak a kisgazdák, új karmesterrel és  új csapattal készülnek a 2014-es választásokra. Ezerfős nagygyűlést tartott a megújult Független Kisgazdapárt a fővárosban, bár összejövetelük „gondolatébresztőnek”  indult, valódi zászlóbontás lett belőle.
 
A szónoklatok sorát Csath Magda közgazdászprofesszor és a párt egykori minisztere, Boros Imre nyitotta meg. Előbbi a magyar-, utóbbi a világgazdaság aktualitásait vette sorra, ”fellépésüket” tapsviharral díjazta a közönség.

A nagy várakozás azonban a párt talpra állítását irányító Hegedüs Péter - egykori ismert rádió és tv riporter - kisgazda elnök beszédének szólt. Rögtön az első mondatát tapssal ünnepelték a jelenlévők, amellyel bejelentette: az idén 105 éves történelmi párt tízévnyi szünet után újra teljes létszámban indul a 2014-es választásokon.

A Kisgazdapárt elnöke beszédét egy gondolat, a párt új szlogenje köré fűzte: „Légy a hazád gazdája!” Ehhez kijelölte a párt első számú feladatát: váltás! Véleménye szerint ugyanis, a rendszerváltás az emberek döntő többsége szerint egyáltalán nem valósult meg, a kormányok mindent eladtak, ami „mozdítható” volt. Csupán hatalomtechnikai váltások játszódtak le, és egyetlen védendő „eszköze” maradt a magyarságnak: a föld.

Az elnök szerint a feladat most az, hogy minden lehetséges eszközzel meg kell védeni a földet - ezt adta meg politizálásuk legfőbb irányának is. A jelenlegi földtörvény nem alkalmas a föld védelmére, - tette hozzá - ám elmondta, hogy vannak még jogi lehetőségek a változtatásra.

Hegedüs Péter beszélt továbbá arról, hogy azé az ország, akié a föld, valamint, hogy a megújult Kisgazdapárt továbbra is kiáll amellett, hogy a vidék felemelkedése nélkül nincs jövője az országnak. Ennek pedig első számú követelménye a földbirtokrendszer újraszabályozása.

Az elnök kiemelten foglalkozott beszédében a fiatal vállalkozókkal, bejelentette, hogy a Független Kisgazdapárt minden 20 és 30 év közötti, első vállalkozását regisztráló pályakezdő fiatalnak, vállalkozása első évében 100 %-os adó- és járulékmentességet biztosítana 2014-től, és azt követően is csak több lépcsőben emelné a terheiket.  Ezt jelentős lépésnek tekintette abban a folyamatban, amellyel megállíthatnák a fiatalok elvándorlását. A fiatal családok gyarapodását ugyanis nélkülözhetetlennek tartja a nemzet jövője érdekében. A váltásnak és változásnak szerinte elsősorban a fejekben, a napi gondolkodásban kell végbemennie, ez magával hozza majd új politikus-generáció „kihordását” is. Meg kell találni az összetartozás kulcsszavát, mondatát, akárcsak a finnek tették az elmúlt 25 évben. Hegedüs őket tekinti követendő példának a váltás terén, mivel a II. világháború utáni időszak egyik legszegényebb, legelmaradottabb országából virágzó nemzetet, országot teremtettek.

A kisgazdák zászlóbontó gyűlését követően a legtöbb távozó kisgazda egy rövid mondatot ismételgetett: na végre…!

Utoljára frissítve: 2013-03-26 11:30:00

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>