. Ma Andrea napja van.
Zenekar és közönsége a menekült gyermekekért
2022-06-01 20:17:30
Zenekar és közönsége a menekült gyermekekért

Zenekar és közönsége a menekült gyermekekért

Kettő májusi koncertjének bevételét ajánlotta fel a Pannon Filharmonikusok a különböző korú menekült gyermekek, csecsemők speciális igényeinek megfelelő feltételek megteremtésére, kifejezetten a menekült családok számára.

A  drámai háborús helyzet önmagában segítségért kiált, de a zenekar azzal, hogy a Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódóan adta át a közönség által Budapesten a Müpában és Pécsen a Kodály Központban jegyvásárlással felhalmozott összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, még inkább rá akarja irányítani a figyelmet  a folyamatos adomáyngyűjtés és a segítségnyújtás fontosságára.

A Pannon Filharmonikusok márciusában tárgyi adománygyűjtést kezdeményezett az ukrán háborús menekültek részére a Katolikus Karitász pécsi szervezetével együttműködve a ZSÖK Nkft. támogatásával. Két májusi koncertjének bevételéből pedig az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz eljuttatott pénzadománnyal.

Jelenleg az ukrán családok helyzetének megoldását tartják a különböző segítő szervezetek legfontosabb feladatuknak, legyen az a megélhetéshez szükséges legalapvetőbb tárgyi feltételek megteremtése, vagy ami a legnehezebb, a pszichés traumák oldása. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei is erre a célra használják fel a felajánlott egymillió forintot, az adományról szóló plakettet, amit annak Dél-Dunántúli Regionális Központjában Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a szervezet regionális ügyvezetőjének, Jónás Gergelynek adott át.

„Zenekarunk működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl. Valljuk, hogy egy olyan szervezettől, amely tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartjuk, hogy különböző nemes ügyek mellé álljunk, azok üzenetét eljuttassuk közönségünkhöz, és erre hívjunk fel másokat is.” – idézte fel Horváth Zsolt igazgató egy korábbi nyilatkozatát.

A társadalmi felelősségvállalás akár egyéni, akár céges, vállalati módjainak eszköztára bővül, kultúrája, hosszú távú tervezése szerencsére ma már hazánkban is egyre nagyobb teret hódit. Tragikus módon vannak azonban olyan helyzetek, amikor azonnali döntéseket kell hozni, konkrét tettekre van szükség, ahogy mondani szokták, „azonnal bele kell állni”.

Május 6-án a Müpában, május 7-én a Kodály Központban gyűlt össze nagyszámú közönség a pécsiek Napfényes tavasz című hangversenyére, volt aki kifejezetten az adománygyűjtésről szóló felhívásra. Az esteken Johannes Brahms, Robert Schumann és Clara Schumann művei csendültek fel, az est szólista művésze Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész volt, közreműködött a Dobos László és Vass András állandó karmester vezette Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus, Bogányi Tibor vezető karmester vezényelt.

Aki támogatni szeretné a fenti, sajnos feltehetően hosszú távú, tevékenységet, az alábbi számlaszámra utalt összeggel teheti meg:
A számlaszám: 11784009-20211130
Név: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió
A közleménybe ezt kell írni: Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekei részére

Utoljára frissítve: 2022-06-01 20:21:39

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>