. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Zöld lista a vásárláshoz
2016-05-11 13:16:41
 Zöld lista a  vásárláshoz

Zöld lista a vásárláshoz

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága ebben az esztendőben  is meghirdeti a környezettudatos vásárlásra ösztönző kampányát.


A Zöldlista Vásárló Program üzenete 2012-es elindulása óta változatlan: Dönts környezettudatosan és vigyél haza kevesebb hulladékot a nagybevásárlások alkalmával! Május 13-14-én az ország  huszonhat  TESCO áruházában kínálnak lehetőséget a vásárlóknak a környezettudatos bevásárlással kapcsolatos tudnivalók megismerésére és elsajátítására.  Hat ajánlott szemponttal  - bevásárlólista, bevásárlótáska, nagy kiszerelésű termékek, minimális csomagolás, hazai és idény termények, áruházi szelektív gyűjtőedények használata - segítik az érdeklődőket abban, hogy gazdaságosabban és nem utolsósorban környezettudatosan vásároljanak.


Hazánkban évente fejenként 400 kg hulladék keletkezik, melynek jelentős részét bevásárlásaink alkalmával visszük haza. Vásárlásaink 40 százaléka nem előre tervezett, sok esetben felesleges. Az ebből származó haszontalan cikkekkel pedig csak a hulladék mennyiségét növeljük, erre a problémára kívánja felhívni a figyelmet a Zöldlista Vásárló Program, amelynek keretében a projektnek helyet adó áruházakban a Pünkösdöt megelőző hétvégén mindenki próbára teheti magát, megtudhatja, valójában mennyire gondolkodik és vásárol környezettudatosan.


- A környezettudatos vásárlás lényege nem az, hogy valahogy kitaláljuk az életünket úgy, hogy ne képződjön semmifajta hulladék körülöttünk. Ez lehetetlen. A környezettudatos vásárlás lényege az, hogy átgondoljuk, hogy mit csinálunk  – vallja a program népszerűsítésében szerepet vállaló Till Attila.

Utoljára frissítve: 2016-05-11 13:17:19

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>