. Ma Auguszta napja van.
Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben
2019-10-11 21:02:03
 Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben

Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben címmel ingyenes programsorozatot indított útjára.

A programmal a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban vállal aktív szerepet, amelynek keretében 266 ingyenes programmal várják a város lakóit  októbertől 18 hónapon át Zsolnay Kulturális Negyedben. Októbertől másfél éven át 266 ingyenes programot tartalmazó sorozatot indít a pécsi kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A projekt elsődleges célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül mind több pécsit érjenek el a gyerektől, a fiatalon, a középkorúakon át egészen az idősekig.

A 10 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból megvalósuló Zsolnay Kert nevet viselő  program keretében szó lesz  zeneművekről, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, de elhangzanak ismeretterjesztő előadások is többek között a babáknak szóló zenéről, a természeti értékekről. Számos  kézműves szakkört  - kézimunka, gyöngyfűző, origami,kerámia szakkört – indítanak útjára, de lesz hímestojás díszítő és digitalizáló klub is. Igazi különlegességnek ígérkezik a Szenior tánc.

Emellett kreatív foglalkozásokat szerveznek a fiataloknak, amelyek keretében különböző készségfejlesztő játékokkal, társasjátékokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak. A húsvétkor több foglalkozás és program is várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket.

A Széchenyi 2020 Területi-és Településfejlesztési Operatív Program  keretében elnyert, vissza nem térítendő 10 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Utoljára frissítve: 2019-10-11 21:02:45

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>