PÉCSI HÍRHATÁR - A cél a dezinformáció visszaszorítása

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.01.26.
 Szerda
Ma Vanda napja van.
Holnap Angelika napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 12. 04. 21:35     


A cél a dezinformáció visszaszorítása
Dezinformáció visszaszorítására az online platformok új intézkedéseket hoztak, valamint a nyomon követési programot fél évvel meghosszabbította az Európai Bizottság.

A világjárvány alakulására tekintettel az Európai Bizottság további hat hónappal – 2022 júniusáig – meghosszabbítja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos dezinformáció nyomon követését szolgáló programját.


Az Európai  Bizottság közzé  tette az online platformok által a dezinformáció nyomon követését szolgáló programhoz kapcsolódó legújabb jelentéseket, amelyekben azok arról számolnak be, milyen intézkedéseket hoztak szeptember és október között annak visszaszorítása érdekében.

 

Mint Věra Jourová, az értékekért és az átláthatóságért felelős alelnök hangsúlyozta: „A világjárvány nem ért még véget, ezért azt szeretnénk, ha a platformok fokozott erőfeszítéseket tennének a Covid19-cel kapcsolatos dezinformáció leküzdése érdekében, a védőoltásokkal kapcsolatos dezinformációt és az uniós nyelvek mindegyikét ideértve. Azt is elvárjuk, hogy a nyomon követési programból eredő tanulságokat levonva a platformok erőteljesebb nyomon követési keretrendszert hozzanak létre a dezinformáció visszaszorítását célzó új gyakorlati kódex megszövegezésekor.”

A legújabb jelentésekből kiderül, hogy a YouTube az egészségügyi félretájékoztatásra vonatkozó szabályzatát azokra az oltóanyagokkal kapcsolatos állításokra is kiterjesztette, amelyek ellentmondanak a helyi egészségügyi hatóságok által kialakított konszenzusos véleménynek vagy a WHO által képviselt álláspontnak. A TikTok növelte azoknak a kulcsszavaknak/hashtageknak a számát, amelyek Covid19-cel és oltóanyagokkal kapcsolatos tagek és bannerek létrejöttét eredményezhetik. A Twitter frissítette a vakcinákkal kapcsolatos félrevezető információkra vonatkozó szabályzatát. a Microsoft's LinkedIn  pedig kiszélesítette az európai influenszerekkel folytatott együttműködést annak érdekében, hogy hiteles üzenetek jussanak el a polgárokhoz a védőoltásokkal kapcsolatban. A Meta / Facebook világszerte frissítette a gyermekeknek adható Covid19-oltásra vonatkozó szabályzatát, például azokkal a hamis tartalmakkal kapcsolatban, amelyek szerint nincsenek gyermekeknek adható védőoltások, illetve ezek nem biztonságosak és nem lettek tesztelve.

A közelmúltban 26 új fél csatlakozott a dezinformáció visszaszorítását célzó gyakorlati kódex felülvizsgálatát célzó szövegezési munkához, mely várhatóan 2022 márciusának végén zárul majd le. Ez elegendő időt hivatott biztosítani az aláírók számára ahhoz, hogy hathatós eszközt dolgozzanak ki, mely – annak megfelelően, hogy a leendő aláírók köre a jelenleginél szélesebb, és így az általuk képviselt szolgáltatások is sokszínűbbek, – részleteikben meghatározott  és a szolgáltatások sokféleségéhez igazított kötelezettségek vállalását írja majd elő.


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:30 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kutatóközpont létesül Pécsett
2022. 01. 18. 19:51 pecsi-hirhatar.hu
  Kiszámíthatóbb szabályozás az online világban
2022. 01. 17. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  Eleven éjszaka
2022. 01. 14. 21:29 pecsi-hirhatar.hu
  A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult standon mutatkoznak be
2022. 01. 12. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  Karácsonyfa, mint megújuló energia
2022. 01. 11. 20:18 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport