PÉCSI HÍRHATÁR - A cél a dezinformáció visszaszorítása

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.11.28.
 Hétfő
Ma Stefánia napja van.
Holnap Taksony napja lesz.
   EUR árfolyam
   /Rate& Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 12. 04. 21:35     


A cél a dezinformáció visszaszorítása
Dezinformáció visszaszorítására az online platformok új intézkedéseket hoztak, valamint a nyomon követési programot fél évvel meghosszabbította az Európai Bizottság.

A világjárvány alakulására tekintettel az Európai Bizottság további hat hónappal – 2022 júniusáig – meghosszabbítja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos dezinformáció nyomon követését szolgáló programját.


Az Európai  Bizottság közzé  tette az online platformok által a dezinformáció nyomon követését szolgáló programhoz kapcsolódó legújabb jelentéseket, amelyekben azok arról számolnak be, milyen intézkedéseket hoztak szeptember és október között annak visszaszorítása érdekében.

 

Mint Věra Jourová, az értékekért és az átláthatóságért felelős alelnök hangsúlyozta: „A világjárvány nem ért még véget, ezért azt szeretnénk, ha a platformok fokozott erőfeszítéseket tennének a Covid19-cel kapcsolatos dezinformáció leküzdése érdekében, a védőoltásokkal kapcsolatos dezinformációt és az uniós nyelvek mindegyikét ideértve. Azt is elvárjuk, hogy a nyomon követési programból eredő tanulságokat levonva a platformok erőteljesebb nyomon követési keretrendszert hozzanak létre a dezinformáció visszaszorítását célzó új gyakorlati kódex megszövegezésekor.”

A legújabb jelentésekből kiderül, hogy a YouTube az egészségügyi félretájékoztatásra vonatkozó szabályzatát azokra az oltóanyagokkal kapcsolatos állításokra is kiterjesztette, amelyek ellentmondanak a helyi egészségügyi hatóságok által kialakított konszenzusos véleménynek vagy a WHO által képviselt álláspontnak. A TikTok növelte azoknak a kulcsszavaknak/hashtageknak a számát, amelyek Covid19-cel és oltóanyagokkal kapcsolatos tagek és bannerek létrejöttét eredményezhetik. A Twitter frissítette a vakcinákkal kapcsolatos félrevezető információkra vonatkozó szabályzatát. a Microsoft's LinkedIn  pedig kiszélesítette az európai influenszerekkel folytatott együttműködést annak érdekében, hogy hiteles üzenetek jussanak el a polgárokhoz a védőoltásokkal kapcsolatban. A Meta / Facebook világszerte frissítette a gyermekeknek adható Covid19-oltásra vonatkozó szabályzatát, például azokkal a hamis tartalmakkal kapcsolatban, amelyek szerint nincsenek gyermekeknek adható védőoltások, illetve ezek nem biztonságosak és nem lettek tesztelve.

A közelmúltban 26 új fél csatlakozott a dezinformáció visszaszorítását célzó gyakorlati kódex felülvizsgálatát célzó szövegezési munkához, mely várhatóan 2022 márciusának végén zárul majd le. Ez elegendő időt hivatott biztosítani az aláírók számára ahhoz, hogy hathatós eszközt dolgozzanak ki, mely – annak megfelelően, hogy a leendő aláírók köre a jelenleginél szélesebb, és így az általuk képviselt szolgáltatások is sokszínűbbek, – részleteikben meghatározott  és a szolgáltatások sokféleségéhez igazított kötelezettségek vállalását írja majd elő.


További hírek

  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai méz jár a véradásért
2022. 11. 24. 01:33 pecsi-hirhatar.hu
  Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022. 11. 23. 16:09 pecsi-hirhatar.hu
  Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022. 11. 22. 16:11 pecsi-hirhatar.hu
  Churchill és Garbo
2022. 11. 19. 08:47 pecsi-hirhatar.hu
  Újra Pécsett a Kulcskeresők
2022. 11. 17. 01:55 pecsi-hirhatar.hu
  Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek
2022. 11. 15. 13:56 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét fogadja a híveket a pécsi Lyceum templom
2022. 11. 15. 13:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport