PÉCSI HÍRHATÁR - A cél az etikusabb e-kereskedelem

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.10.02.
 Hétfő
Ma Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 02. 08. 21:25     


A cél az etikusabb e-kereskedelem
Pályakezdőként sem elképzelhetetlen, hogy a végzést követően azonnal hasznosítható tudás birtokában lépjen ki a munkaerőpiacra a friss diplomás.

Az online marketing területén működő pécsi  vállalkozás számára kiemelten fontos a szakemberutánpótlás.

Kiemelten fontosnak tartják a szakemberutánpótlást az online marketing területén,  azt pedig különösen, hogy a frissen végzett diplomások naprakész tudás birtokában és egy etikus üzleti magatartást képviselve lépjenek a munkaerőpiacra. Ennek érdekében vállalnak aktív szerepet a Milton Friedman Egyetem úttörő kezdeményezésében.

Lassan másfél éve annak, hogy a Milton Friedman Egyetem elindította a Digitális Üzleti stratégiák című specializációját. A Gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatók számára elérhető képzés lényege, hogy alapvető közgazdasági és marketing ismeretek elsajátítása mellett a jelen és a jövő trendjei, a legfrissebb gazdasági és technológiai ismeretek és egy kifejezetten gyakorlati tudás elsajátítására nyíljon lehetősége a hallgatóknak. A képzés egyedisége a naprakész megoldások mellett az, hogy az oktatásba az üzleti élet meghatározó szereplői kapcsolódnak be, akik a mindennapi munkájuk során felhalmozott gyakorlati tapasztalat konkrét átadását vállalták.

- Azt tapasztaltuk az elmúlt évek során, hogy végzett hallgatóinknak nagy szükségük van olyan gyakorlati tudásra, amelyet azonnal használhatnak munkahelyükön. Olyan képzési programot állítottunk össze, ahol az üzleti élet, elsősorban a digitális marketinget maga szinten művelők mutatják be a szakma sajátosságait, ismertetik a legfontosabb tudnivalókat olyan részletességgel, hogy a végzésst követően a hallgatók képesek legyenek az onlinemarketing-kampányokat azonnal megtervezni és menedzselni - adott hangot  annak Hárskuti János, a Milton Friedman Egyetem docense, mi motiválta őket a speciális képzés útjára indításában.


Kitért arra is,  a képzés a legmodernebb digitális megoldásokra helyezi a fókuszt, de átfogó ismereteket is nyújt a digitális marketingről.  A gyakorlati kampánymenedzsment mellett annak tervezése, a digitális kommunikáció, az e-kereskedelem és az online marketing társadalmi hatásai, következményei mind a tananyag részét képezik, hogy minél szélesebb ismeretekkel gyarapodjanak, és minél több gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert  a hallgatók.

A specializáció jelentős részét, az órák mintegy 20 százalékát  a pécsi RG-STÚDIÓ-ban tartják, ugyanis az online marketinges cég fontosnak tartja a munkatársai folyamatos  képzését, a legújabb megoldások megismertetését. Mindezt azért is szükségesnek tartják, mert az online marketing szinte napról napra változik, és könnyen előfordulhat, hogy egy-egy megoldás akár heteken belül elavulttá válhat.


- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan marketinges szakemberek dolgozzanak az üzletágukban, akik naprakész tudással rendelkeznek, és azokat nem csak elméletben ismerik – mondja Erős Gábor, az RG-STÚDIÓ tulajdonosa. – A szakmai tudásunkat nem féltett kincsként kezeljük, hanem különböző formában meg is osztjuk. Szolgáltatásaink között jelentős helyet foglal el a mentori tanácsadás, ami egy-egy cég vagy vállalkozás számára nyújt online oktatás formájában konkrét segítséget a digitális marketing területén. Az itt szerzett tapasztalataink nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy – a hallgatói visszajelzések alapján – egy sikeres tantárgy oktatásában vegyünk részt. Ezen felül azért csatlakoztunka Milton Friedman Egyetem kezdeményezéséhez, mert abban az online kommunikáció és marketing társadalmi hatásai hangsúlyos szerepet kapnak.Tapasztalataink szerint a vevők még mindig bizalmatlanok az online vásárlásokkal kapcsolatban – és nem ok nélkül. Éppen ezért megragadtulk a lehetőséget arra, hogy a jövő szakembereinek a felelős és etikus üzleti hozzáállást megmutathassuk, elültethessük bennük ennek a szemléletnek az alapjait.


További hírek

  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  A tangó tüzében izzik ismét Pécs
2023. 09. 29. 02:19 pecsi-hirhatar.hu
  A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete
2023. 09. 26. 02:11 pecsi-hirhatar.hu
  Virtuálisan örökbe fogadható Zsolnay-kerámiák
2023. 09. 25. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál
2023. 09. 22. 18:00 pecsi-hirhatar.hu
  Tűzvédelmi oktatófilmeket készítettek
2023. 09. 20. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Önkénteskedő fogyatékkal élők
2023. 09. 19. 20:36 pecsi-hirhatar.hu
  Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak
2023. 09. 18. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Mesék a varázsbőröndből
2023. 09. 17. 02:39 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport