PÉCSI HÍRHATÁR - A hogyan tovább még nagy kérdés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.07.20.
 Péntek
Ma Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 06. 24. 21:29     


A hogyan tovább még nagy kérdés
Labdarúgó Világbajnokság: Japán-Szenegál 2-2

Az első csoportkör két meglepetés csapata, Japán és Szenegál találkozik a H-csoport második fordulójának nyitómeccsén.


Japán az előző körben mesterien használta ki emberelőnyét Kolumbia ellen, Szenegál pedig úgy rajtolt, mint 2002-ben, amikor a franciákat verték az első körben, csak most a lengyelek voltak az áldozatok. A recept a szokásos; aki itt nyer, az már este továbbjutóként feküdhet le aludni.


Tudja ezt mindkét csapat, ennek ellenére csak szenegáli oldalon változtattak a kezdőcsapaton! A japánoknál nem történt csere az első körhöz képest. Aliou Cissé egy kicsit belenyúlt a csapatába, méghozzá egy helyen, a középpályára Diouf helyére került Pape Alioune N’Diaye, ezt leszámítva mindenki más játszik, aki a lengyelek ellen is kezdett. Rendkívül éles küzdelem várható tehát, aki csoportelső lesz, az Belgiumot vagy Angliát kapja a nyolcaddöntőben. Mivel nemsokára kezdődik a találkozó, ne is szaporítsuk nagyon a szót, máris nézzük ezt az izgalmasnak ígérkező csatát!


A japán kezdőcsapat: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Haragucsi – Sibaszaki, Kagava, Inui – Oszako Szövetségi kapitány: Akira Nisino
 A szenegáli kezdőcsapat: Khadim N’Diaye – Wagué, Sané, Koulibaly, Sabaly – Alfred N’Diaye, Gueye – Sarr, Niang, Pape N’Diaye – Mané Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Játékvezető: Gianluca Rocchi (Olaszország
Nézőszám: 32572 fő


1. perc: A japán válogatott ezúttal is tiszta kékben játszik, Szenegál tiszta fehérben lép ma pályára! A játékvezető az olasz Gianluca Rocchi lesz!
11. perc: HOPPÁ!!! VEZET SZENEGÁL!!! Wagué jobboldali beadását Sabaly lövi balról, 12 méterről a kapusba, aki a középen érkező Mané térdére üti a labdát, onnan pattan be, mint a flipperben! Szegény Akira Nisino nem hiszi el, milyen gólt kapott a csapata!
30. perc: Leálltak a csapatok! Próbálnak ugyan helyzetbe kerülni mindkét oldalon, de szokás szerint az utolsó passzokba csúszik hiba!
34. perc: EGYENLÍTÉS!!! Nagatomo ad hosszú passzt a baloldalon Haszebének, aki elindul középre a labdával, de Inui leveszi a lábáról, majd megtolja és kilövi a jobb alsót! Gyönyörű lövés, az biztos! 1:1
39. perc: MAJDNEM!!! Pape N’Diaye a jobboldalon ugratja ki Niangot, aki beviszi a tizenhatosra, de a kifutó kapusba lő
40. perc: Válaszként Haragucsi lőtt, de nem talált kaput a másik oldalon, mindenesetre japán helyzetecske!
45. perc: Egy percet hosszabbított Rocchi, majd lefújja az első félidőt!


Két gólt ugyan hozott az első félidő, ennek ellenére borzasztó unalmasra sikerült! Például a tegnapi német-svéd meccs első félideje is sokkal jobb volt ennél! Ez talán a tétnek is betudható, hiszen egyik csapat sem szeretne kikapni, óvatosak a srácok! További probléma, hogy a szokásosat látjuk; a kapu előtt támadásban mindkét fél pontatlan, így aztán komoly helyzet alig tud kialakulni! Én reménykedem egy sokkal jobb második félidőben!


46. perc: Nem láttam cserét! Folytatjuk, méghozzá szenegáli kezdőrúgással! Ez már a második félidő!
49. perc: NA!!! Egy balról felívelt labdába előbb HAragucsi ér bele fejjel, majd a kapu előtt középen Oszako is, N’Diaye kapusnak védenie kell a kapu baloldalába tartó labdát!
55. perc: Elront egy ollózási kísérletet egy szenegáli csatár, röviden tisztáz a védelem, végül Nianghoz kerül a labda, aki Kavasimának lövi 20-ról!
59. perc: Niang egy felugrásnál hátracsap Sodzsinak, akit ápolni kell, amíg ez megtörténik, a szenegáli csatár megkapja a meccs első sárgáját!
60. perc: HŰHA!!! Sibaszaki kap labdát a jobboldalon, a beadásra Oszako érkezik méterekkel lehagyva a védőjét, de luftot rúg, ezért elmegy keresztbe a labda! Ez volt a szenegáliak szerencséje!
64. perc: INUI!!! KAPUFÁT RÚG!!! Oszako kap egy kiugratást a baloldalon, sarokkal eggyel kijjebb tolja Inuinak, majd a gólszerző beviszi a tizenhatos előterébe és a jobb felsőt célozva telibe trafálja a kapufát! Nem sokon múlott a 2:1!
65. perc: Cserél Szenegál! Már csak két N’Diaye marad a pályán, miután Alfredet lehozza Aliou Cissé és Kouyaté érkezik!
68. perc: Inui a gólja mellé begyűjt egy sárgát, mert visszahúzta a jobboldalon futó Ismaila Sarrt!
71. perc: Ismét vezet Szenegál egy gyönyörű támadás után! Mané ad labdát Sabalynak balra, ő beteszi középre, Niangnak nem jó az élesen belőtt labda, de a jobboldalon érkező Waguénak igen, aki irgalmatlan erővel bombáz jobbról a bal felsőbe! 1:2!
72. perc: Azonnal cserél is Akira Nisino! Kagava helyére Honda érkezik!
75. perc: Japán csere! Okazaki is beáll Haragucsi helyére! Bizony támadni kell!
78. perc: Megint döntetlen! Hát milyen meccs lett ez??? Egy jobboldali beadást a gólszerző Wagué kifejel a kapusa kezéből, a baloldalon összeszedi Inui, aki Honda elé tálalja a jobboldalra, ő meg bepasszolja a másodi japán gólt!
81. perc: Cserél Szenegál! N’Doye jön Badou N’Diaye helyére! Már csak a kapus maradt a N’Diayék közül a pályán!
85. perc: Dioufot is lekapja a pályáról Aliou Cissé, Niang mehet pihenni!
87. perc: Japán is kihasználja az utolsó cserelehetőségét! Inui jön le a pályáról, Uszami érkezik a helyére! És ezzel kimerült japán 3 lehetősége is!
90. perc: Uszami bejött és kiharcolt egy szabadrúgást, na meg Sabalynak egy sárgalapot! A szabadrúgás nem volt veszélyes!
91. perc: N’Doye is odapakol egyet Josida fülére, ez is sárga! Négy perc a hosszabbítás!
94. perc: Haszebe is megrúgja Manét, ezért is kioszt egy sárgát Gianluca Rocchi, aztán lefújja ezt a mérkőzést!


Amely ahhoz képest, hogy az első félidőben mennyire unalmas volt a két gól ellenére, a végére sokkal tempósabb és izgalmasabb lett. Az egy pontnak igazán az tud majd örülni, amelyik csapat az esti mérkőzést meg tudja nyerni, hiszen ebben az esetben tapadhatna a két 4 pontos alakulatra.


Japán és Szenegál sorsa tehát a következő körben dől el, amikor az ázsiai csapat a lengyelekkel, a Cissé legénység pedig Kolumbiával játszik majd! Jelen pillanatban tehát Japán és Szenegál négy pontos, ez az eredmény pedig Szenegálnak jó!
(Haász Rudolf)


További hírek

  Vasarely virágai, Magyar múzsák, Rocklegendák
2018. 07. 20. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban
2018. 07. 19. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Én a megbélyegzett
2018. 07. 18. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vezetőváltás Tudásközpont élén
2018. 07. 17. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Oda és vissza áramló energia
2018. 07. 16. 02:14 pecsi-hirhatar.hu
  Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
2018. 07. 15. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
2018. 07. 14. 22:12 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló turisztikai nap
2018. 07. 14. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Az ország legrózsaszínűbb rozé-ünnepe
2018. 07. 13. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Fejlesztések a minőség emelésének jegyében
2018. 07. 12. 23:26 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport