PÉCSI HÍRHATÁR - A négylábú barátokról szólt a családi nap

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.10.02.
 Hétfő
Ma Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 06. 05. 16:28     


A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Alapítvány az RG-STÚDIÓ támogatásával az érdeklődőket.

A pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ családi napot rendedezett az állatbarátoknak.

Folyamatosan érkeztek az érdeklődök, fiatalok, családok gyerekekkel a  Szigeti-tanyán működő Morpheus Állatmenhelyre. A kutyák nagy izgalommal figyelték, ki lesz az, aki őket választja, hazaviszi, esetleg csak sétál vele egy kicsit. A gyerekek közül többen a kennelek előtt szinte lehorgonyoztak, s szinte beszélgetésbe kezdtek a kutyusokkal. Mindeközben a bejáratnál az tárgyi adományok céljára kialakított helyre egyre gyűltek a játékok, a kutyatápokat tartalmazó zsákok. Az egész napos rendezvény egyúttal a pénzbeli adományok gyűjtését is elősegítő akció is volt, amivel az adakozók a menhely működéséhez nyújthattak támogatást. A családi nap során a kutyákat folyamatosan sétáltatták a rendezvény résztvevői, valamint a teleppel napi kapcsolatban álló önkéntesek.

A magukra hagyott, elárvult állatok sokszor extra törődést és figyelmet igényelnek. Olykor egy magányos, ijedt kutyát megközelíteni is nehéz, nemhogy befogni, befogadni. Pedig kóbor kutyából, elveszett macskából sajnos rengeteg van. Az állatmenhelyek munkájára éppen ezért van  nagy szükség. Családi napozt szerveztek, amelyre az érdeklődő önkénteseket, jelenlegi és leendő gazdikat várta a pécsi Morpheus Állatmenhely. A Szigeti tanyán működő állatmenhelyen megszervezett program fókuszában a felelős állattartásés a menhelyi állatok örökbefogadása szerepel.


- Rengetegen vágynak kutyára, cicára vagy egyéb háziállatra. Ugyan egyre többen választják az örökbefogadást, de a mentett állatok folyamatosan várnak gazdákra. Egy menhelyről hazavitt állat olyan szeretettel és odaadással ajándékozza meg gazdáját, amire sokszor nem is számítanak az örökbefogadók – hangsúlyozza Németh László, a Morpheus Állatmenhely vezetője. – Azonban örökbe fogadni csak felelősségteljes hozzáállással lehet, hiszen a mentett kutyusok, cicák külön törődést igényelnek. Ezért is fogadtuk el nagy örömmel az RG-STÚDIÓ megkeresését, és szerveztük meg közösen  a családi napot. A célunk az volt, hogy a felelős örökbefogadást minél több ember számára tegyük népszerűvé.

- Az egy nap kampány... nálunk már hagyomány, idén azért döntöttünk úgy, hogy a Morpheus Állatmenhely részére szervezünk adománygyűjtéssel egybekötött családi napot, mert a cégnél mindenki szereti az állatokat, sokunknak kutyája is van - mondja Schmidt Zsuzsanna az RG-Stúdió ügyvezetője. - E mellett egy olyan szervezetet szerettünk volna támogatni, amelyik nincs annyira bent a köztudatban, de nagyon fontos az általa végzett tevékenység. Százötvenen látogattak ki, a helyszínen 190.000 forint gyűlt össze. Négyen érdeklődtek örökbefogadásra, volt, aki önkéntes állatsétáltatónak jelentkezett. Felajánlottuk a menhelynek, hogy elkészítjük a honlapjukat, ezel is  segítünk feltenni őket a térképre. Jövőre pedigvőre az 1 százalékos kampányukhoz kívánunk segítséget nyújtani.

A családi nap keretében szó  volt többek között arról, mit jelent a felelős gondoskodás egy háziállatról, milyen feltételeket kell számukra teremteni és milyen szempontokat figyelembe venni egy kutya vagy macska örökbefogadásakor. E mellett az érdeklődők kutyakiképzési bemutatón, kutyakozmetikai tanácsadáson is részt vehettek, illetve kutyatáplálási tanácsadás keretében a helyes tápválasztásról is képet kaphattak. A gyerekeket részükre kialakított gyereksarokban egyebek mellett színezők, csillámtetoválás várta.

A kezdeményezés mellé állt a PMFC felnőtt csapata is,utolsó bajnoki
mérkőzésükön a pécsi játékosok a Morpheus mentett kutyusaival együtt vonultak a pályára, hogy ezzel az egyedi akcióval is felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és a mentett állatok örökbefogadására. Ezzel is támogatva az állatmenhely munkáját.
 
A Morpheus Alapítvány továbbra is örömmel fogad pénzadományokat a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány részére, számlaszám: 50800111-15613048.


További hírek

  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  A tangó tüzében izzik ismét Pécs
2023. 09. 29. 02:19 pecsi-hirhatar.hu
  A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete
2023. 09. 26. 02:11 pecsi-hirhatar.hu
  Virtuálisan örökbe fogadható Zsolnay-kerámiák
2023. 09. 25. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál
2023. 09. 22. 18:00 pecsi-hirhatar.hu
  Tűzvédelmi oktatófilmeket készítettek
2023. 09. 20. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Önkénteskedő fogyatékkal élők
2023. 09. 19. 20:36 pecsi-hirhatar.hu
  Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak
2023. 09. 18. 21:19 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport