PÉCSI HÍRHATÁR - A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.19.
 Kedd
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 30. 12:23     


A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda
A pezsgő gyakorta kerül elő családi ünnepek, jeles alkalmak és nagyobb sikerek apropóján, mint a koccintáshoz használt nemes ital. Ennek a cikknek viszont az egyik nem titkolt szándéka ahhoz kedvet csinálni, hogy gyakrabban is merjünk kísérletezni a minőségi pezsgőkkel.

Annál is inkább, mivel az elsőrendű pezsgőknek valóságos kultúrájuk van. Ennek a részletesebb megismerése pedig nemcsak gasztroélményekkel jár, hanem a tudásunkat és a látásmódunkat és hatékonyan szélesítheti.

 

Milyen különleges érzéseket is kapcsolunk a pezsgő fogyasztásához?

 

A pezsgő szó hallatán a legtöbbünk számára az ünneplés, a koccintás, no és persze a fenséges ízek jutnak eszünkbe. Pezsgőt szokás pukkantani újévkor, egy-egy születésnapi köszöntőn, házassági évfordulón vagy pedig egy nagyobb siker ünneplése gyanánt.

 

A pezsgő azt jelenti, hogy örülünk valaminek, hálásak vagyunk, és ezt az örömöt szeretnénk megosztani a körülöttünk lévőkkel. A legszebb persze az, hogy minőségi pezsgőt kortyolva az egyébként is emelkedett hangulat még teljesebbé válik.

 

A magasabb polcra helyezendő pezsgők ugyanis fenséges ízélményt kínálnak, és már az első kortyokat követően leveszik az embert a lábáról.

 

Miben is rejlik a pezsgő egészen varázslatos esszenciája?

 

Tisztelnünk kell azt, hogy mindenki másfajta pezsgőben tapasztalja meg az igazán páratlannak számító ízélményt. Van, akinél a száraz vagy félszáraz pezsgő válik be, mások viszont sokkal inkább a félédes vagy az édes ízekre csettintenek elégedetten a nyelvükkel.

A pezsgő egyet jelent a sokszínűséggel. Egyaránt jelenthet magas minőséget a külföldi, illetve a magyar pezsgő is. Van abban valami egészen káprázatos, ahogy a pezsgő aromája tökéletes összhangot alkot a finom buborékokkal, egyszerre jelentve így frissítő, ugyanakkor mesésen finom élményt.

 

Nem is csoda, hogyha egyre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy mélyebben is tanulmányozzák a pezsgő készítésének meglehetősen gazdag kultúráját.

 

Az igazán magas minőséget képviselő pezsgők felfedezése izgalmas hobbinak bizonyulhat

 

Önmagában annak utánaolvasni is lebilincselő, hogy egész pontosan milyen módon jut el a szőlő pezsgő formájában a poharunkba. Aztán elképesztően izgalmas annak is utánajárni, hogy az igazán híres és elismert pezsgőkészítők milyen különleges eljárásokat alkalmaznak.

 

Szintén érdekesnek számít, hogy melyik régióban milyen praktikákat és finomra csiszolt módszereket vetnek be a minőség fokozása végett. No de persze ne menjünk el szó nélkül a mellett sem, hogy a pezsgők felfedezése végsősoron a kóstolást jelenti. Amennyiben tehát erősen foglalkoztat minket a magyar és a külföldi pezsgők speciális világa, minden lehetőség adott a felfedezéshez. Olyan utazásra kerekedhetünk fel, ami kulturális és gasztrovonalon is felejthetetlen élményekkel gazdagíthat bennünket.


További hírek

  Új európai Bauhaus
2021. 01. 18. 20:05 pecsi-hirhatar.hu
  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu
  Segítség a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez
2021. 01. 11. 19:35 pecsi-hirhatar.hu
  Egy közhely színeváltozása
2021. 01. 09. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021. 01. 08. 17:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021. 01. 07. 19:45 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport