PÉCSI HÍRHATÁR - A szájmaszkon kívüli hatékony eszközök a COVID-19 elleni védekezésben

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.24.
 Vasárnap
Ma Timót napja van.
Holnap Pál napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 10. 09. 19:58     


A szájmaszkon kívüli hatékony eszközök a COVID-19 elleni védekezésben
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében az egészségügyi maszk viselése mellett meglehet a létjogosultsága az egyéb eszközök alkalmazásának is. A bejegyzés keretei között ezekre az eszközökre igyekszünk majd rávilágítani.

Egyaránt szó lesz tehát az arcvédő plexi, a gumikesztyű, a kézfertőtlenítő, valamint a megfelelő minőséget képviselő folyékony szappan fontosságáról is.

 

Nem mindegy az sem, hogy milyen maszkot viselünk


Az egészségügyi maszkok legfontosabb feladata kiszűrni a levegőben szálló, egészen apró méretű kórokozókat. Csakis olyan maszkot javasolt tehát viselni, amelyik ezt minél nagyobb hatékonysággal képes biztosítani.


Az erre vonatkozó nemzetközi szabványrendszer alapján az úgynevezett FFP2, illetve FFP3 besorolású maszkok már 93 százalékos hatékonyság feletti szűrésre képesek, ezért joggal remélhetjük a viselésüktől a hatékony védekezést.


Kézfertőtlenítő készítmények


Mivel a koronavírus-járvány cseppfertőzés útján terjed, ezért a megelőzés végett erősen ajánlott a rendszeres kézmosás. Mégpedig olyankor is, amikor nincs a közelben tiszta víz. Ilyenkor rendkívül hasznos a kézfertőtlenítő.
Leginkább olyan készítményt javasolt használni, amelyik alkoholt is tartalmaz, és ennek köszönhetően hatékonyan fertőtleníti a kézfejet a különféle kórokozóktól.


A kézfejek hatékony védelme gumikesztyű segítségével


Ahogyan fentebb is említettük, a koronavírus cseppfertőzés útján tud továbbterjedni. Annak érdekében, hogy ezt sikerüljön megakadályozni, a megfelelő minőségű gumikesztyű viselésének is egyértelműen lehet létjogosultsága.
Különösen abban az esetben, ha napi szinten sokat vagyunk kénytelenek másokkal érintkezni, ami fokozott veszélyt jelenthet adott esetben a saját vagy akár a környezetünkben élők egészségi állapotára nézve.


Arcvédő plexi, ha rendszerint sok időt töltünk más emberek társaságában


Elsősorban a kereskedelemben dolgozók vagy olyan személyek számára ajánlott eszköznek számít, akik jellemzően sok emberrel érintkeznek munka közben. A plexi ugyanis adott esetben erősebb védelmi mechanizmust jelenthet a maszknál.
Persze azt is egész nyugodtan meg lehet tenni a minél nagyobb fokú biztonság érdekében, hogy az egészségügyi maszkot egyidőben viseljük az arcvédő plexivel. Ennek köszönhetően gyakorlatilag a minimumra csökkenthető az egészségünket fenyegető kockázat.


Minőségi folyékony szappan az alapos kézmosáshoz


Utaltunk már arra is, hogy a járványhelyzet még inkább rávilágított a rendszeres kézmosás fontosságára. Méghozzá az alapos kézmosás jelentőségére, amely mindkét kézfej körültekintő megtisztítását jelenti.
Mindezt leginkább magasabb minőséget képviselő folyékony szappan segítségével tudjuk kivitelezni, amelyik bizonyított módon kellő hatékonysággal tünteti el a kéz felületéről a különféle szennyeződéseket.


További hírek

  Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra
2021. 01. 23. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  Informatika-biztonsági szakembereket képeznek
2021. 01. 22. 19:34 pecsi-hirhatar.hu
  Sikkasztott, letartóztatták
2021. 01. 21. 19:15 pecsi-hirhatar.hu
  A párbeszéd folytatódik
2021. 01. 20. 19:53 pecsi-hirhatar.hu
  A modernizációban hisznek
2021. 01. 19. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Új európai Bauhaus
2021. 01. 18. 20:05 pecsi-hirhatar.hu
  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport