PÉCSI HÍRHATÁR - A világ legjobbjai között a magyar bonbon

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.01.26.
 Szerda
Ma Vanda napja van.
Holnap Angelika napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 13. 21:09     


A világ legjobbjai között a magyar bonbon
Ritka összetevővel nyerte meg a zsűrit a magyarok által készített madagaszkári íz világot megidéző csokoládés bonbonválogatás.

Sorra nyerik a díjakat a Sweetic magas minőségű, különleges kivitelezésű csokoládéi, amelyek közt igazi egzotikumok is akadnak. Nemrég egy világversenyen  ezüstérmes lett amadagaszkári íz világot  megidéző bonbonsorozatuk.


A magyar csokoládémesterek évről évre olyan rangos, nemzetközi versenyeken mérettetik meg magukat, mint a Great Taste Awards vagy az Academy of Chocolate Awards. Ez utóbbin újdonságnak számít a Brand Experience kategória, amelynek keretében a teljes márkaélményt vizsgálják, a csoki ízét és textúráját, kinézetét, csomagolását. Nem kis eredmény, hogy első alkalommal ezen kategórián belül az ezüstérmet vihette haza a Cacaology elnevezésű bonbon szett.

 

A zsűri pedig külön elismeréssel szólt környezetbarát, műanyagmentes csomagolásáról. A doboz nem csak esztétikus, hanem oktatási célt is szolgál, ugyanis lépésenként mutatja be a Madagaszkárban termett kakaóbab feldolgozásának folyamatát, ami a három, különböző színben megalkotott bonbonon is megjelenik. Rögtön az első igazi egzotikum, ugyanis Magyarországon, de talán még a világon sem készített eddig senki bonbont a kakaóbab nyers húsából.

“Keressük a különleges gyümölcspüréket, szeretünk az új ízekkel kísérletezni. Így támadt az az ötletünk, hogy felhasználjuk a kakaóbab fehér gyümölcshúsát, ami ízében, állagában leginkább a licsire emlékeztet. Mivel nagyon édes, én a karamellre asszociáltam, így azt készítettünk belőle” - mondta el Zala Judit csokoládémester.

A második bonbon a madagaszkári Sambirano völgyéről kapta a nevét, és a kakaó következő feldolgozási fázisát mutatja be, a leszüretelt kakaóbab feldolgozását, a napon történő szárítást, pörkölést, ennek érzékeltetésére hoztak létre egy darabos, ropogós állagú, pörkölt íz világot. Végül az utolsó fázist megjelenítő már a madagaszkári termő területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös íz világot jeleníti meg. A színe olyan vörös, mint az afrikai ország talaja.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a világon másodikak lettünk ebben a kategóriában, hiszen mind a bonbon szett, mind a benne rejlő Sambirano bonbon ezüstérmet nyert. A Cacaology szett igazán mi vagyunk: a Sweetic stílusát képviseli, bemutatja a fejlődésünket, összegzi minden eddigi tudásunkat. Olyan, mintha a gyerekünk lenne” -  emeli ki a csokoládémester, Zala Judit.


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:30 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kutatóközpont létesül Pécsett
2022. 01. 18. 19:51 pecsi-hirhatar.hu
  Kiszámíthatóbb szabályozás az online világban
2022. 01. 17. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  Eleven éjszaka
2022. 01. 14. 21:29 pecsi-hirhatar.hu
  A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult standon mutatkoznak be
2022. 01. 12. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  Karácsonyfa, mint megújuló energia
2022. 01. 11. 20:18 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport