PÉCSI HÍRHATÁR - A zene gyógyítja a lelket és örömet ad

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.04.18.
 Vasárnap
Ma Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 01. 21:40     


A zene gyógyítja a lelket és örömet ad
A zene legyen veled – Adventi felajánlásával a Pannon Filharmonikusok a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet.

A Pannon Filharmonikusok az #Adakozó Kedd kampány keretében a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet.

A pécsi zenekar működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl.  Vallják, hogy egy olyan szervezettől, amelyik tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy  a közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartja, hogy különböző nemes ügyek mellé álljon, azok üzenetét eljuttassa közönségéhez, és erre hívjon fel másokat is.

Az eredetileg angolul Giving Tuesday-nek nevezett globálisan terjedő mozgalomról már sok információt, illetve az adakozáshoz, vagy annak megszervezéséhez konkrét útmutatás kapható annak magyarországi honlapján. Ugyanis nem csak civil szervezetként, de egyénileg, a családdal, vagy akár oktatási intézményként, cégként is részt lehet  venni az adománygyűjtésben. A #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete 2017-től a NIOK Alapítvány (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) lett.

 „A #GivingTuesday a nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze”- állítja talán túlzás nélkül a szervezet. Nyilván szinte azonnal észrevenni az áthallást, valóban nem titkolt céljuk az, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzák a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Vallják, ha legalább a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre felhívni a figyelmet, már elérte a mozgalom a célját. A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást bizony tanítani kell, mondják a szakemberek, fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozott a 2020-as év #Adakozó Kedd kampányához és erre hívja közönségét is. A zene legyen veled – Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal kampány segítségével a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet. Arra kérik az érdeklődőket, hogy vásároljanak a Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című könyvből az adventi időszakban egyszerre kettőt. Egyet ajándékba, a másikat pedig egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre és gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik, amit a Pannon Filharmonikusok eljuttat az érintett gyermekeknek.

A hátrányos helyzetű családokból kiemelt és gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekek egy része sajnos soha nem kérheti, hogy »Anya, mesélj!«  A Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című kötet segítségével azonban minden adakozó megüzenheti ezeknek a gyerekeknek, hogy ha egyedül érzik magukat, a zene jó társ lehet. Megmutatja, hogy léteznek évszázadokon át élő értékeink, olyan közös kincseink, amelyek az övék is. Ez a kötet egyszerre kínálja az izgalmas, érdekes, játszva tanító történeteket és a közös zenehallgatás örömét, a benne elhelyezett QR-kód leolvasásával pedig egy weboldalon keresztül meghallgathatók könyvben szereplő zeneművek a Pannon Filharmonikusok  előadásában.


További hírek

  Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
2021. 04. 17. 18:52 pecsi-hirhatar.hu
  Az égi színtársulathoz csatlakozott Törőcsik Mari
2021. 04. 16. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
2021. 04. 14. 11:00 pecsi-hirhatar.hu
  Angolul mérték össze földrajz tudásukat
2021. 04. 14. 10:37 pecsi-hirhatar.hu
  Elfogták a trafikrablót
2021. 04. 12. 20:07 pecsi-hirhatar.hu
  A vásártér új arculatát építészhallgatók tervezték meg
2021. 04. 11. 11:21 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a CO2-semlegesség elérése
2021. 04. 10. 19:53 pecsi-hirhatar.hu
  Földrajz Éjszakája 2021
2021. 04. 09. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Zöldáramra váltottak
2021. 04. 09. 19:03 pecsi-hirhatar.hu
  Boruló kerethez rögzített forgózsámolyt terveztek
2021. 04. 08. 11:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport