PÉCSI HÍRHATÁR - A zene gyógyítja a lelket és örömet ad

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.19.
 Kedd
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 01. 21:40     


A zene gyógyítja a lelket és örömet ad
A zene legyen veled – Adventi felajánlásával a Pannon Filharmonikusok a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet.

A Pannon Filharmonikusok az #Adakozó Kedd kampány keretében a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet.

A pécsi zenekar működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl.  Vallják, hogy egy olyan szervezettől, amelyik tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy  a közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartja, hogy különböző nemes ügyek mellé álljon, azok üzenetét eljuttassa közönségéhez, és erre hívjon fel másokat is.

Az eredetileg angolul Giving Tuesday-nek nevezett globálisan terjedő mozgalomról már sok információt, illetve az adakozáshoz, vagy annak megszervezéséhez konkrét útmutatás kapható annak magyarországi honlapján. Ugyanis nem csak civil szervezetként, de egyénileg, a családdal, vagy akár oktatási intézményként, cégként is részt lehet  venni az adománygyűjtésben. A #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete 2017-től a NIOK Alapítvány (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) lett.

 „A #GivingTuesday a nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze”- állítja talán túlzás nélkül a szervezet. Nyilván szinte azonnal észrevenni az áthallást, valóban nem titkolt céljuk az, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzák a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Vallják, ha legalább a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre felhívni a figyelmet, már elérte a mozgalom a célját. A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást bizony tanítani kell, mondják a szakemberek, fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozott a 2020-as év #Adakozó Kedd kampányához és erre hívja közönségét is. A zene legyen veled – Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal kampány segítségével a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarja irányítani a figyelmet. Arra kérik az érdeklődőket, hogy vásároljanak a Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című könyvből az adventi időszakban egyszerre kettőt. Egyet ajándékba, a másikat pedig egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre és gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik, amit a Pannon Filharmonikusok eljuttat az érintett gyermekeknek.

A hátrányos helyzetű családokból kiemelt és gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekek egy része sajnos soha nem kérheti, hogy »Anya, mesélj!«  A Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című kötet segítségével azonban minden adakozó megüzenheti ezeknek a gyerekeknek, hogy ha egyedül érzik magukat, a zene jó társ lehet. Megmutatja, hogy léteznek évszázadokon át élő értékeink, olyan közös kincseink, amelyek az övék is. Ez a kötet egyszerre kínálja az izgalmas, érdekes, játszva tanító történeteket és a közös zenehallgatás örömét, a benne elhelyezett QR-kód leolvasásával pedig egy weboldalon keresztül meghallgathatók könyvben szereplő zeneművek a Pannon Filharmonikusok  előadásában.


További hírek

  Új európai Bauhaus
2021. 01. 18. 20:05 pecsi-hirhatar.hu
  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu
  Segítség a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez
2021. 01. 11. 19:35 pecsi-hirhatar.hu
  Egy közhely színeváltozása
2021. 01. 09. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021. 01. 08. 17:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021. 01. 07. 19:45 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport