PÉCSI HÍRHATÁR - Adatok, merevlemezek tűntek el

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 21. 21:33     


Adatok, merevlemezek tűntek el
A Pécs polgármestere által elrendelt átvilágítás ezúttal az önkormányzati sportcégnél tárt fel zavarba ejtő ügyet.

A korábban Vári Attila irányította városi sportcég számítógépeiből és rendszeréből közvetlenül a választások után merevlemezek és adatok tűntek el tárta fel a pécsi önkormányzati cégek  átvilágításon dolgozó ügyvédi team.


A héten újabb jogi ügy indult útjára az átvilágításon dolgozó ügyvédi team munkája nyomán, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. jelenlegi vezetője a Pécsi Rendőrkapitányságon  feljelentést  tett információs rendszer, vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt.  A feljelentés tárgyát képező ügy visszanyúlik a választás előtti időszakra, amikor is  a gyanú szerint Vári Attila, a PSN Zrt. volt vezérigazgatója  - három nappal a választások és egy nappal azután, hogy Péterffy Attila polgármester minden önkormányzati cég vezetőjét figyelmeztette  az iratmegőrzési kötelezettségére - elkérte a cég informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználó nevet és jelszót. A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, aki ezt követően már nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, ugyanis  azokat megváltoztatták. Az újakat december 12-én kapta  meg a vezérigazgató asszisztensétől,  azonban a rendszerbe belépve abban komoly változásokat tapasztalt.

Mint kiderült október 17-én a vezérigazgató, annak személyi asszisztense és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatójának asztali számítógépéről hardverek, szoftverek és adatok tűntek el. Mindhárom számítógépbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat eltulajdonították. Ugyanígy eltűnt a gépekről az említett időpont előtt folytatott teljes céges levelezés. Több e-mail cím esetében pedig azokat a Magyar Telekom által üzemeltetett központi szerverről úgy törölték, hogy azok tartalmát ne lehessen visszaállítani.


A történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, egyebek mellett zárt küldemény megszerzését, megismerését, másnak továbbított, vagy tárolt adat kifürkészését, rögzítését, az információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatását, törlését és idegen dolog jogtalan eltulajdonítását. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. új vezetője információs rendszer, vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt tett feljelentést.

 

A pécsi önkormányzat bízik abban, hogy a hatóságok kiderítik,kiknek állt érdekében az adatok eltűntetése röviddel az októberi választások után. Az is kiderítésre vár, hogy ezek milyen adatok és miért kellett tőlük éppen a választások után megszabadulni annál a cégnél, amelynek a vezetője egyben a kormányoldal polgármester jelöltje volt.


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Megint lebukott egy kábítószer-kereskedő
2020. 06. 29. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  Képzeletben a Holdig tekernek
2020. 06. 28. 20:02 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: Európa talpra állítása
2020. 06. 27. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megfojtotta a feleségét
2020. 06. 26. 20:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport