PÉCSI HÍRHATÁR - Arctalan tömegből egymás iránt felelős közösség

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.01.26.
 Szerda
Ma Vanda napja van.
Holnap Angelika napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 12. 17. 20:20     


Arctalan tömegből egymás iránt felelős közösség
Személyesen zajló tartós élelmiszergyűjtést szervez idén karácsonykor a rászorulók megsegítésére a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország idén is elindította az Adni Öröm! akcióját.

Az Adni Öröm! néven ismert karácsonyi gyűjtőakcióval már 24 éve igyekszik könnyíteni a nehéz sorsú emberek mindennapjain a két szervezet.

 

Az akció keretében idén december 1-je és 21-e között az üzletlánc 146 áruházában, illetve a SPAR online shopjában már megvásárolhatók adománykártyák. Az így összegyűlt felajánlásokból a szeretetszolgálat élelmiszereket vásárol és csomagokat állít össze, amelyeket a nehéz sorsú családokhoz még karácsony előtt eljuttat.

A személyes élelmiszergyűjtés célja, hogy minél többen részesülhessenek az adakozás öröméből, a vásárlók adománykártyával és tartós élelmiszerrel is támogathatják a rászoruló családokat. A karácsonyt megelőző szűk egy héten át, december 16-21. között személyesen is leadhatják adományaikat a vásárlók a szeretetszolgálat munkatársainak a Dél-dunántúli régióban Barcstól Pécsig, Siklóstól Szántódig 19 üzletben, többek között Pécsett az Árkád Üzletközpontban található Intersparban.

Alig helyezték ki a bevásárló kocsikat, már érkeztek is az adományok, liszt, cukor, olaj, száraztészta. A naponta itt vásárolók mellett, külföldi diákok is, akik a fellépésük előtt szaladtak be, hogy vásároljanak maguknak estére innivalót. Aztán egy idősebb hölgy érkezik, aki mint mondja, amikor csak lehetősége van adományokkal támogatja az ilyen jellegű akciókat, mert jóérzéssel tölti el, hogy adhat.

- Tapasztalataink szerint az élelmiszergyűjtő kampányok nem csupán az összegyűjtött adományok mennyiségében és azok „jó helyre” való eljuttatásában nyernek értelmet - mondja a Kaposvárról, az ottani adománygyűjtő akcióról érkező éppen Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió regionális ügyvezetője. - Ott nemcsak élelmiszert, de ott például ruhát, műszaki cikkeket is gyűjtöttek az adományozóktól az önkénteseink, akik szerint ilyen mennyiségű felajánlás már régen érkezett.
 
Kitért arra is, hogy a személyes adománygyűjtés lehetőséget teremt arra, hogy önkénteseikkel személyesen találkozzanak az emberek, belenézhetnek egymás szemébe és megszólíthatjuk egymást, legyen erre az ürügy akár egy kilogramm liszt, vagy egy összeállított élelmiszercsomag. Az arctalan tömegből így jöhet létre egy szolidáris, egymás iránt felelős közösség.  

Hangsúlyozta, ezért is tartják meg ebben az esztendőben is az Adni öröm! kampányuk részeként a tartós élelmiszer gyűjtési akciójukat, mert személyesen is ki szeretnék fejezni hálájukat és megbecsülésüket az adományozók iránt, akik nélkül számos család számára nehezebb körülmények között telnének el az ünnepek és a mindennapok.

 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:30 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kutatóközpont létesül Pécsett
2022. 01. 18. 19:51 pecsi-hirhatar.hu
  Kiszámíthatóbb szabályozás az online világban
2022. 01. 17. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  Eleven éjszaka
2022. 01. 14. 21:29 pecsi-hirhatar.hu
  A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult standon mutatkoznak be
2022. 01. 12. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  Karácsonyfa, mint megújuló energia
2022. 01. 11. 20:18 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport