PÉCSI HÍRHATÁR - Autókölcsönzés kellemetlen meglepetések nélkül

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.05.25.
 Hétfő
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 03. 25. 22:28     


Autókölcsönzés kellemetlen meglepetések nélkül
Az uniós fellépésnek köszönhetően egyértelműbbé és átláthatóbbá válik az árképzés az autókölcsönzésben.

Egyértelműbbé és átláthatóbbá válik az árképzés az autókölcsönzésben az uniós fellépésnek köszönhetően.

 

Az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok felhívását követően az ágazat öt vezető vállalata – az Avis, a Europcar, az Enterprise, a Hertz és a Sixt – megváltoztatta az autókölcsönzés árainak feltüntetési módját, aminek köszönhetően azok teljes mértékben átláthatóvá váltak a fogyasztók számára.


Mostanáig az érintett vállalatok nem hajtották végre teljes mértékben néhány kötelezettség vállalásukat annak érdekében, hogy az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok szerint teljes egészében megfeleljenek az uniós fogyasztóvédelmi törvényeknek. Az Enterprise és a Sixt mostanra minden szükséges változtatást végrehajtott. Az Avis vállalta, hogy a hátralévő változtatásokat 2019 májusáig elvégzi. A Europcar – amelynek már a Goldcar is része – a fennmaradó módosításokat 2019 júniusáig hajtja végre. A Hertz pedig elkötelezte magát amellett, hogy az összes szükséges változtatást legkésőbb 2020 első negyedévéig meg fogja valósítani.


Mint Věra Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos elmondta,  az autókölcsönzőkre gyakorolt nyomásnak köszönhetően a számla rendezésekor már nem éri több kellemetlen meglepetés  az autót kölcsönzőket. Kitért arra is, rendkívül bosszantó, ha valakinek a szabadságát többletköltségek kifizetésével és bonyolult szerződések átböngészésével kell kezdenie. A cél, hogy  az európai polgárok a lehető leggondtalanabbul tölthessék szabadságukat, és közben nem kelljen aggódniuk a végső számla által okozott kellemetlen meglepetések miatt.


A vállalatok az alábbiakra vállaltak kötelezettséget, úgy mint minden díjat feltüntetnek a teljes foglalási árban, a legfontosabb bérlési szolgáltatásokat  - megtett kilométerek, az üzemanyaggal és a törléssel kapcsolatos feltételek, a letéti követelmények -   egyértelműen szerepeltetik az általános szerződési feltételekben  az uniós tagállamok hivatalos nyelvén. Ezen felül az árajánlatban egyértelműen fel kell tüntetni a választható extra szolgáltatások árát és részleteit, különösen az egyes mentesülési lehetőségeket, amelyek alapján csökken a kár esetén fizetendő összeg. Továbbá világosan fel kell tüntetni, hogy a bérleti alapdíjba milyen kártérítési tételek tartoznak bele, és főként azt, hogy a gépjárművezetőnek mit kell még kifizetnie. A megállapodás előtt a fogyasztónak azt is a tudomására kell hozni, hogy az ár tartalmaz-e további baleset-biztosítási vagy önrész-csökkentő biztosítási tételeket.


Az Európai Bizottság és az európai fogyasztóvédelmi együttműködési hálózat nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságai szorosan nyomon követik a még hátralévő változtatások végrehajtását. Mivel ez az intézkedés az  unióban működő autókölcsönző magáncégek kétharmadát érinti, más kereskedők – mint például a közvetítők és a kisebb vállalatok – fontos szerepet töltenek be ezen a piacon. A hatóságok és az Európai Bizottság továbbra is figyelemmel kísérik az összes szereplőt annak érdekében, hogy azok teljes mértékben tiszteletben tartsák az uniós fogyasztóvédelmi szabályokat. Amennyiben  a vállalatok nem teljesítik kötelezettségeiket, a fogyasztóvédelmi hatóságok dönthetnek úgy, hogy végrehajtási intézkedésekhez folyamodnak.


További hírek

  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Egymillió a nyomravezetőnek
2020. 05. 21. 21:16 pecsi-hirhatar.hu
  Emberölés miatt ismét perbe fogják a túronyi gyilkost
2020. 05. 20. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  A cél, mindenki számára elérhető és megfizethető védelem
2020. 05. 19. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Tudományos Diákköri Konferencia online
2020. 05. 17. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Megoldották a digitális gyakorlati képzést
2020. 05. 15. 20:56 pecsi-hirhatar.hu
  Még maradnak a korlátozások
2020. 05. 14. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Jelentős források innovatív gyógyszerkutatásra
2020. 05. 13. 21:28 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport