PÉCSI HÍRHATÁR - Az adományod kincset ér!

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.02.27.
 Kedd
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 17. 20:24     


Az adományod kincset ér!
Adni Öröm! adománygyűjtő akció keretében önkéntesek fogadják az adományokat az egyik nagy hazai üzletlánc boltjaiban.

A legkisebb adomány is kincset ér jegyében zajlik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az egyik nagy üzletlánc közös karácsonyi akciója.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország 2023-ban is elindítjotta karácsonyi Adni Öröm! akcióját, melynek keretében az üzletlánc kijelölt boltjaiban önkéntesek fogadták az adományokat. A vásárlók az általuk felajánlott tartós élelmiszerekkel, gyerekeknek szánt édességekkel több ezer rászoruló család ünnepét tehetik szebbé, örömtelibbé.

„Az ajándék értéke nem attól függ, mennyibe került, hiszen egy pár száz forintos tartós élelmiszerrel is örömet lehet okozni olyan családoknak, ahol a mindennapokban leginkább a szükség az úr. Ezért is választottuk idei kezdeményezésünk mottójául, hogy »Az adományod kincset ér!« Gyakran tévesen azt gondoljuk, senki nem örülne egy zacskó tésztának, egy kilogramm cukornak, egyetlen tábla csokoládénak, de ezek az „apróságok” végül majd ajándékcsomagokba kerülnek, így a vevőink láthatatlan kis közösségei lepik meg országszerte a hátrányos helyzetű, javakban nem bővelkedő családokat” – emelte ki Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Kitért arra is, az ünnepre hangolódva rendelte meg a vállalat a magyarok adománygyűjtési szokásait összegző friss kutatást. A beérkezett válaszok alapján kiderült, tízből kilencen egyetértenek azzal, hogy a legkisebb adomány is hasznos lehet. Hozzátette, ezt a gondolatot szeretné erősíteni az idei kampány kommunikációja is, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy akár egy-egy termék adományozásával is sokat tehetünk embertársainkért az ünnepi időszakban.

„A gyűjtés eredményeképpen nehéz körülmények között élők ezreinek tesszük szebbé az ünnepet, de legalább ennyire fontos, hogy az Adni öröm! akció minden vásárló számára lehetőséget ad arra, hogy segítséget nyújtson egy nála elesettebb embernek” – tette hozzá Romhányi Tamás, Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei december 19-ig tartó Adni Öröm! személyes adománygyűjtés során kitelepültek a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe, s ott gyűjtötték a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket. Azok pedig, akik az ajándékozás más formáját választották, december elseje óta a szeretetszolgálat által dedikált adománykártyákat vehetik meg a helyszínen, vagy a SPAR online shopban.

Az Adni Öröm! akció immáron 27. esztendeje teremt lehetőséget arra, hogy az üzletlánc vásárlói a számukra ugyan ismeretlen, de rászoruló családokat támogathassák.


További hírek

  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
2024. 02. 25. 22:07 pecsi-hirhatar.hu
  Száz éve született Grastyán Endre
2024. 02. 23. 16:30 pecsi-hirhatar.hu
  Legjobb hazai jazz zenészek érkeznek Pécsre
2024. 02. 20. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  Speciális mesterkurzus énekművészeknek
2024. 02. 19. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi Galériák - műfaji sokszínűség
2024. 02. 18. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Lendületben a pécsi Z Elektronika
2024. 02. 17. 22:26 pecsi-hirhatar.hu
  Új pszichiátriai gondozó
2024. 02. 15. 16:16 pecsi-hirhatar.hu
  A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
2024. 02. 13. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Ötleteikkel formálják a város
2024. 02. 11. 21:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport