PÉCSI HÍRHATÁR - Az angolok kirángatták magukat a gödörből

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 07. 03. 23:38     


Az angolok kirángatták magukat a gödörből
Labdarúgó Világbajnokság: Kolumbia-Anglia 1(3)-1(4)

Az utolsó nyolcaddöntőről szóló tudósítás következik a Pécsi Hírhatár Online felületén.


A végére a Kolumbia-Anglia találkozót hagytuk. Azt mondják hozzáértők, hogy Anglia azért is szeretett volna erre az ágra kerülni, mert sokkal könnyebb, mint a belgáké.


Kezdésnek azonban itt van Kolumbia, amely egyáltalán nem könnyű csapat és ezt Lengyelország valamint Szenegál is megerősíthetné. A japánokról azért nem ejtek most szót, mert ők az első csoportmeccsen legyőzték José Pékerman együttesét, igaz ehhez az is kellett, hogy Carlos Sánchez ostoba módon három perc elteltével kiállíttassa magát.


Az angolok egy nyögve nyelős és egy habkönnyű győzelem után, meglehetősen felforgatott csapattal álltak ki a belgák ellen és nagyjából 55 percig nagyszerűen tartották is magukat, kár azért a bekapott gólért, mondhatják most Londonban. Ha akarják! Mindenesetre az alapja egy paprikás hangulatú meccsnek már megvan, hiszen az egyik angol bulvárlap ma reggel egy, a kolumbiai csapattal viccelődő, ám kevésbé humorosra sikerült címlappal jelentkezett.


Azt nem tudjuk, hogy szoktak vagy sem angol bulvárlapokat olvasgatni szabadidejükben a kolumbiai focisták, viszont az Oroszországból érkező hírek szerint a szurkolók körében nem aratott nagy sikert ez a címlap. Persze azt remélem, hogy ez egy esetleges lelátói balhéra még nem ad okot a két szurkolótábor között!


De térjünk rá gyorsan a kezdőcsapatokra! A kolumbiai együttesben két változtatás történt a Szenegált megverő kezdőhöz képest, ma este Uribe és James Rodríguez nem játszik kezdőként, megteszi viszont ezt majd Barrios és Lerma is. Rodríguez egyébként ma eltiltását fogja tölteni. Az angolok visszatértek a normál alapcsapatukhoz, csupán három embert hagytak meg a belgáktól vereséget szenvedő kezdőből! Pickford, Jones és Stones is kezdeni fog majd, akárcsak a csoportkör utolsó találkozóján! Mivel nemsokára kezdődik az utolsó nyolcaddöntő, ezért gyorsan lássuk is a kezdőket!


A kolumbiai kezdőcsapat: Ospina – Arías, Mina, Dávinson Sánchez, Mojica – Carlos Sánchez – Barrios, Cuadrado, Quintero, Lerma – Falcao Szövetségi kapitány: José Pékerman
Az angol kezdőcsapat: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Lingard, Henderson, Delle Alli, Trippier – Kane, Sterling Szövetségi kapitány: Gary Southgate
Játékvezető: Mark Geiger (Amerikai Egyesült Államok)
Nézőszám: 44190 fő


1. perc: Sárga-fehér szerelésben a kolumbiai válogatott, tiszta pirosban az angolok! A dél-amerikai együttes kezdi az utolsó nyolcaddöntőt méghozzá akkor, amikor Mark Geiger amerikai játékvezető jelzi, hogy mehet a játék!
10. perc: Be van szorulva a kolumbiai csapat, sokkal jobban, intenzívebben kezd az angol válogatott, mint legutóbb!
16. perc: Egy jobboldali beadást Kane elég érdekes testhelyzetből fejel a kapu tetejére a baloldalon, arról már ne is beszéljünk, mi lett volna, ha ezt normálisan fejeli el!
30. perc: A két csapat eddigi utolsó randija is egy élet-halál meccs volt, a franciaországi világbajnokságon 20 éve a csoportkörben az angolok nyertek 2:0-ra és továbbjutottak a csoportból!
34. perc: Quintero lő 20 méterről miután megkapja Falcaótól, a kapura nem, csak a hirdetőtáblákra veszélyes!
40. perc: Barrios kap sárga lapot, mert lefejelte Hendersont a sorfalban egy szabadrúgásnál! Trippier kissé közelebbről már elvégezheti a pontrúgást, a bal kapufa mellett megy ki!
45. perc: Három percet túlórázunk! Így döntött Mark Geiger! Itt a végén még Quintero középről lő egyet Pickford kezébe, aztán végül öt perc lett a háromból, de azért csak elrendeli a szünetet Mark Geiger.


Volt egy negyed órás szakasza ennek a félidőnek, amikor az angolok birtokolták ugyan a labdát, de csak a két tizenhatos között zajlott az úgynevezett Box to Box játék. Egyébként Gary Southgate együttese kezdett jobban, ám aztán kicsit összeszedte magát Kolumbia és a félidő végén meglett az első kapura lövésük is. Láttunk már ennél sokkal jobb félidőt is, hátha a szövetségi kapitányok csodát tesznek majd a szünetben!


46. perc: Nem volt csere a szünetben! Az angolok kezdik a második félidőt, lássunk egy jobbat, mint az előző volt!
53. perc: Arías is kap egy sárgalapot, mert kilökte Kame-t a labda alól!
55. perc: Tizenegyes, amit ellenőriz a videó-bíró! Sárgalap Carlos Sáncheznek, aki a tizenhatoson belül szép fokozatosan a gyepbe dolgozta a nála jóval magasabb Harry Kane-t! Közben Henderson kakaskodik Minával, ezért is kioszt egy lapot Geiger! Marad a tizenegyes a videó-bíró szerint!
57. perc: Ospina balra el, labda jobbra be Kane lábáról, vezet Anglia! 1:0!
61. perc: Kolumbia cserél! Carlos Bacca személyében jön egy újabb csatár, Lerma ül le a kispadra! Nem szép a meccs, az utóbbi négy percben elkezdtek a dél-amerikaiak rendkívül gusztustalanul viselkedni a pályán!
63. perc: Falcao is szabálytalankodik, ő sem bír magával, egy sárga lap majd lehiggasztja… Falcao kireklamálta ezt magának!
65. perc: Bacca is odarúg Stones-nak, ezért is jár a lap! Nem lennék meglepve, ha Kolumbia 10 emberrel fejezné be ezt a nyolcaddöntőt!
69. perc: Potyognak a sárgalapok! Lingard küldte a gyepre Carlos Sánchezt, ezért kapta az angol!
74. perc: Young baloldali szögletét középen Maguire fejeli a kapu tetejére!
78. perc: Cserél Kolumbia ismét! Carlos Sánchez helyére érkezik Uribe!
80. perc: Az angolok is cserélnek! Dier váltja majd a pályán Dele Allit!
82. perc: Walker eladja a labdát a saját térfelén, középről Cuadradóhoz kerül Baccától a labda, Cuadrado meg 10-ről az égbe lő! Bacca reklamálta, hogy ő középen fejesre kérte volna!
87. perc: Bacca és Falcao jobboldali összjátéka után utóbbi lő pont középre Pickford kezébe!
88. perc: Cserék mindkét oldalon! A kolumbiai csapatban Muriel jön Quintero helyére, az angoloknál Sterlinget Vardy váltja csatár poszton!
90. perc: Öt percet hosszabbít Mark Geiger! Közben ápolni kell az egyik angolt, mégpedig Hendersont!
93. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!  EGYENLÍT KOLUMBIA! Cuadrado jobboldali sarokrúgása Minát találja középen, aki hatalmasat ugorva a léc alá fejel, Trippier még hozzáér! Hosszabbítás lesz!
97. perc: Vége a rendes játékidőnek! Hosszabbítás következik! A sírból hozta vissza magát Kolumbia, lehet, hogy mégsem olyan könnyű ez az ág, amilyennek Londoban lefestették! Sőt, biztos!


Hosszabbítás:
91. perc: Kolumbia végzi el a kezdőrúgást a rövid szünet után!
96. perc: Mojica jobboldali beadása Baccának éppen csak nem jó a baloldalon, mert Pickford résen van és felszedi!
102. perc: Young megsérült, csere lesz! Rose áll be és játszik bő 15 percet!
107. perc: Az első 15 percen túl vagyunk! Térfelet cserélnek a csapatok és folytatjuk!
110. perc: Walker görcsöt kap, de kimozogja, ápolást nem kér! Kemény gyerek!
112. perc: Rose kap egy labdát a baloldalon, majd ellövi keresztbe, nem sokon múlott a gól!
113. perc: Walkert mégis lecseréli a kapitány! Marcus Rashford áll be!
115. perc: José  Pékerman is ellövi a negyedik cseréjét! Arías jön le, Zapata érkezik a helyére!
118. perc: Cuadrado is kap sárgalapot ma! Ha jól láttam, Trippiert gáncsolta el!
122. perc: Vége a hosszabbításnak is! Tizenegyesek jönnek!


Büntetőpárbaj:
Na, akkor jön az angolok rémálma! Három világbajnokságról is büntetőpárbaj után estek ki! Kolumbia kezdi, Falcao áll oda, beteszi a léc alá, Picford helyére! Harry Kane következik, ő is nagyon magabiztosan a bal alsót választja! Cuadrado érkezik máris a mészponthoz, ő a bal felsőt pókhálózza ki! Rashford rúgja a következő tizenegyest, ez is a bal alsóba megy! Muriel jön, a jobb alsóba helyezi! Henderson rúgja a harmadik angol büntetőt. OSPINA KIVÉDI!!!  Uribe előtt itt a lehetőség, DE Ő MEG A KAPUFÁRA LÖVI!!!  Trippier rúghatja a következő büntetőt! Ez gól! 3:3! Bacca rúgja a következőt, PICKFORD KIVÉDI! Ha most ezt berúgja Eric Dier, akkor vége! Bezúdítja a bal alsóba, így Anglia játszik majd negyeddöntőt! Kiesett Kolumbia!


És azt kell mondanom, hogy ha a teljes mérkőzést nézem, akkor nem érdemtelenül, hiszen az első félidőt követően – főleg az angol vezető gól után – nagyon sokat tettek azért, hogy ez ne legyen egy szép meccs! Ettől függetlenül hatalmasat küzdöttek és egy végtelenül kiélezett büntetőpárbajban maradtak alul. Az angolok saját maguknak tették nehézzé ezt a találkozót a legvégén, de kirángatták magukat a gödörből és higgadtságuknak köszönhetően megnyerték a mérkőzést! Tizenkét év után jutottak el ismét egy világbajnoki negyeddöntőbe!

 

Legközelebb pénteken lesz mérkőzés a világbajnokságon, amikor két negyeddöntőt rendeznek majd!            (Haász Rudolf)


További hírek

  Csibészek a Csibészekért
2019. 02. 17. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Végső búcsút vettek Sárkány Józseftől
2019. 02. 14. 23:03 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább növelhetők a hozamok
2019. 02. 13. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújuló város, megújuló energia,
2019. 02. 12. 22:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kísérleti nyulaknak nézte a kollégáit
2019. 02. 11. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Henri Matisse tanítvány a Modern Magyar Képtárban
2019. 02. 08. 23:39 pecsi-hirhatar.hu
  Édes élvezeteké a főszerep
2019. 02. 07. 23:19 pecsi-hirhatar.hu
  Negyven, hatvan, hetven
2019. 02. 07. 22:58 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport