A baranyai epret népszerűsítette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Vármegyei szervezete Pécsen a Kossuth téren.
Mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Vármegyei elnöke, Rittlinger József elmondta, két évtizede még nem mindenki engedhette meg magának, hogy rendszeresen fogyasszon ebből a bogyós gyümölcsből. Mára azonban Baranya már nagyhatalomnak számít belőle, mintegy 200 hektáron termesztik a gazdálkodók, ezek jelentős része szabadföldi eper. A legnagyobb területen az Ormánságban, Vajszló és környékén foglalkoznak vele.
A vásárlók között egyre népszerűbbek a Szedd magad akciók, Baranyában számtalan helyen találhatók ilyen „eperpontok,”, ahol a vásárolók akkora mennyiségben és olyan minőségben szedhetnek maguknak e gyümölcsből, amilyent szeretnének.
Kitért arra is, az időjárás rányomta a bélyegét az idei eperszezonra. A hidegebb, csapadékosabb idő miatt két héttel később indult az eperszezon. A mennyisége is a megszokottnál valamivel kevesebb, azonban nagyon jó a minősége. A hűvösebb időjárásnak köszönhetően egészen június közepéig lesz majd kapható.