PÉCSI HÍRHATÁR - Az uszoda helye

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.12.
 Péntek
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 29. 20:28     


Az uszoda helye
Az új Dagály Uszoda és a környezetvédők viszonyáról nehéz higgadtan publicisztikát írni.

(jegyzet)Nehéz higgadtan publicisztikát írni az új Dagály Uszoda és a környezetvédők viszonyáról.

 

Nehéz elmagyarázni az embereknek a véleményemet úgy, hogy ne csússzon be valami ordenáré káromkodás, esetleg maga a politika, de én most megkísérlem pártok, politikusok nevének említése és obszcén kifejezések nélkül elmondani a véleményem.


Ez a kis nyúlfarknyi történet ott kezdődik, hogy egy lelkes környezetvédő megosztotta az építkezésről készült fényképsorozatot azzal a szöveggel, hogy egyre kevesebb a még álló fa az építési területen. Normál esetben a szívem szakadna meg. Csakhogy most egy nem szokványos helyzetet tárt fel az a cikk, amit szintén én írtam, és amely beszámol arról, hogy mi található azon a hektáros területen. A környezetvédők most kapjanak még egyszer a szívükhöz! Rengeteg gyomnövényt, gazt találtunk ott. A sok szép fa körül. Illegálisan lerakott szemetet találtunk ott. Lakik a területen egy hajléktalan, aki abból a szemétből válogatta ki nyomorúságos lakhelyének alkotóelemeit. Azzal a viskóval szemben, a strand északi oldalán már dolgoznak a munkagépek és igen, kivágják a fákat. Helyet csinálnak az uszodának.


Nekem meggyőződésem, hogy annak az uszodának ott kell lennie a Dunára merőlegesen, a sok gaz, a hajléktalan „otthona” és az átmeneti szeméttelep helyén. Embertelen állapotok uralkodnak a még be nem épített részeken. Nem is értem, hogy lehet azt a látványt elviselni! Miképpen azt sem, hogy abban a környezetben hogyan élhet meg egy szál vörös rózsa! Ami környezetvédőket illeti: 27 életévem alatt nem láttam egy olyan híradós anyagot sem, amely arról szólt volna, hogy a XIII. kerületnek azon a részén a természetes környezet védelmében tüntetnek. Nem láttam olyan felvételt, amely azt mutatta volna, hogy zöld aktivisták szemetet szednek azon a területen. Pedig higgyék el, naponta 6 híradót nézek 13 éves korom óta. Szóval ez az egész történet a Dagály uszodának szánt terület környezetvédelméről nekem mérhetetlenül álszentnek tűnik. Ahogy már a cikk elején is említettem: inkább álljon azon a területen egy világszínvonalú uszoda, minthogy olyan gusztustalanul nézzen ki, ahogy az eddig eltelt 25 évben.


Még két tévedést szeretnék kiigazítani! Egyrészt azoknak mondanám, akik hiányolják a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda felújítását, hogy a legutóbbi nagy dunai árvíz levonulását követően 800 millió forintot szántak első körben a létesítmény felújítására, melynek keretében új lelátókat építettek és a medencét is tatarozták. Erre már csak azért is szükség volt, mert az említett árvíz annak idején károkat okozott az infrastruktúrában. A másik, tévedésen alapuló információ szerint örökre be fog zárni a Dagály strand. Nem fog bezárni. Olyannyira, hogy most is működik, hiszen strandszezon van. Az új uszoda építése a strand északi oldalán, a régi sportpálya és a hozzá kapcsolódó öltöző területén zajlik, a kérdéses részt fallal választották el a strandtól. A környezetvédőket és a hülyeségeket terjesztő, unatkozó honfitársaimat ezúton is csókoltatom! Kár, hogy én nem érek rá ennyire unatkozni!
(Haász Rudolf )


További hírek

  Varázslat és fények ünnepe
2024. 07. 09. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
2024. 07. 09. 20:40 pecsi-hirhatar.hu
  Rekord létszámmal indulnak
2024. 07. 07. 02:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán
2024. 07. 06. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Terítéken az élhető épített város
2024. 07. 04. 02:57 pecsi-hirhatar.hu
  Tűzben született lótuszvirágok
2024. 07. 03. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  Regionális összefogás az állatorvosi és biotechnológiai kutatások fejlesztésére
2024. 07. 02. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelem
2024. 07. 01. 21:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ritka aranypénzt találtak a régészek
2024. 06. 29. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Folytatódnak a feltárások
2024. 06. 28. 21:57 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport