PÉCSI HÍRHATÁR - Befektetés a jövőbe a Next Generation EU

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 07. 01. 01:55     


Befektetés a jövőbe a Next Generation EU
Az Európai Bizottság a Next Generation EU-hoz kapcsolódóan egy tíz éves futamidejű, 2031. július 4-én lejáró kötvényt bocsátott ki, amivel 20 milliárd euró forrást vont be.

Tíz éves futamidejű, 2031. július 4-én lejáró kötvényt bocsátott ki Az Európai Bizottság a Next Generation EU-hoz kapcsolódóan, amivel  20 milliárd euró forrást vont be.


A kötvénykibocsátás célja Európa gazdaságának  helyreállításának finanszírozása a koronavírus-válság és annak következményeinek felszámolására. Ez az eddigi legnagyobb intézményi kötvénykibocsátás Európában, egyben a valaha volt legnagyobb intézményi ügyletrész-sorozat, és az EU által egyetlen ügylet keretében bevont eddigi legnagyobb összeg. A kötvény igen nagy érdeklődést váltott ki a befektetők körében Európában és világszerte, amelynek köszönhetően a bizottság nagyon kedvező árazási feltételeket ért el, hasonlóan a SURE program eddigi sikeres kibocsátásaihoz.

 

Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, történelemi jelentőségű nap ez az Európai Unió számára, ugyanis sikeresen lebonyolódott a Next Generation EU első finanszírozási művelete. Az uniós piaci erőkre támaszkodva közösen kerül sor  források bevonására, valamint válság utáni helyreállításokba. Mindennél is fontosabb, hogy ezek a beruházások Európa következő generációinak jövőjébe jelentenek beruházásokat, hiszen elsősorban ők szembesülnek a digitalizáció és az éghajlatváltozás kihívásaival. A mostani intézkedéseknek köszönhetően  elindulhat az Európa átformálását finanszírozó pénzáramlás, egy zöldebb, digitálisabb és ellenállóbb Európa  építése. Kiemelte, minden  tagállamba ellátogat, hogy személyesen győződön meg a Next Generation EU hatásáról.


Mindehhez Johannes Hahn, a költségvetésért és az igazgatásért felelős biztos a következőket tette hozzá, fontos mérföldkő Next Generation EU, ugyanis rekord gyorsan teremtődtek meg a szükséges feltételek, s már sikeresen megtörtént az első hitelfelvétel is a gazdaságélénkítési terv keretében. Ez az első lépés azon a hosszú úton, amelynek során több mint 800 milliárd euró segítségével valósul meg az uniós gazdaság élénkítése. A Next Generation EU központi eleme lesz a világjárvány utáni közös helyreállítási erőfeszítéseknek, amelyek révén Európa zöld, digitális és reziliens pályára áll.


A most bevont források a Next Generation EU keretében, a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközhöz és az uniós költségvetés által finanszírozott különböző programokhoz kapcsolódó első kifizetésekre kerülnek felhasználásra. Az év végére a bizottság várhatóan mintegy 80 milliárd euró összegben bocsát ki  kötvényt, amelyet az idén júniusában közzétett finanszírozási terv szerint rövid lejáratú uniós kincstárjegyek egészítenek majd ki.


Az uniós kötvények és kincstárjegyek pontos összege a finanszírozási igényektől függ majd, és az ezen igények alapjául szolgáló első értékelést a bizottság ősszel felülvizsgálja. Ily módon az  esztendő  második felében képes lesz finanszírozni a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz keretében a tagállamoknak szánt valamennyi tervezett vissza nem térítendő támogatást és kölcsönt, valamint  lesz fedezete a a Next Generation EU által támogatott uniós szakpolitikák költségeire is.


További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése
2021. 09. 06. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Új honlap Pécs szerb megszállásáról
2021. 09. 05. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport