PÉCSI HÍRHATÁR - Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.08.10.
 Hétfő
Ma Lörinc napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 24. 16:21     


Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend
Az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az elmúlt hetekben számos megszorító intézkedés hozott Pécs önkormányzata.

Az elmúlt hetekben az új koronavírus terjedése kapcsán számos megszorító intézkedés hozott Pécs önkormányzata, lemondott rendezvényeket, intézményeket zárt be, korlátozásokat vezetett be az élet különböző területein.

 

Sok városban  már bezárták a vásártereket, csarnokokat. Pécsett a bezárása helyett először szigorú szabályozást vezettek be, mivel a vásárcsarnok főleg az idősebbek kedvelt bevásárló helye. A város önkormányzata éppen ezért a szigorított nyitva tartása mellett döntött. Mindezt addig tette, amíg  az élelmiszerellátásukat az otthonukban, biztonságos módon nem tudta megoldani.

A napokban felállt és azóta is működik a PAPI, a Program a Pécsi Idősekért, amelynek keretében egyebek mellett élelmiszert szállítanak az egyedül élő pécsi időseknek. A városvezetés ezzel a lépéssel megteremtette a lehetőségét annak, hogy a vásárcsarnok március 26-án, csütörtökön 0:00 órától visszavonásig bezárja. A fenntartó Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. ezt követően a teljes területét fertőtleníti. A Pécsi Vagyonhasznosító az árusoktól nem szedi be a következő havi helypénzeket. A már befizetett egyéb bérleti díjakat pedig beszámolja a nyitást követően az adott hónap bérleti díjába.

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben az ingatlanok bérleti díjai  a következőképpen alakulnak. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. április és május hónapokra  a szerződések szerinti bérleti díjakat nem számlázza ki. Ezen időszak bérleti díjának elszámolásáról és az azt követő időszakra vonatkozóan minden bérlővel egyénileg egyeztet a társaság legkésőbb május végéig. A vásártéren és a vásárcsarnokban a bérlők által korábban megváltott árusítóhelyeket az árusító tevékenységük folyamatosságától, illetve szüneteltetésétől függetlenül  az árusok részére a továbbiakban is fenntartja. Az elkövetkező időszakra már eddig befizetett bérleti díjakat a későbbiekben beszámítja. fentiek mellett, a válsághelyzetben a bérelt ingatlanuk szerződés szerinti használatában nem korlátozott bérlők esetében a társaság díjbekérőt küld, mely alapján pontos fizetés szükséges.

A város önkormányzata a fentivel megegyező eljárást és egyeztetést kért minden cégétől és intézményétől -  ZSÖK NKft., Pécsi Állatkert - az ott ingatlanokat vagy helyiségeket bérlők esetében.

E mellett változások lesznek a városi tömegközlekedésben is, a Tüke Busz hétvégi menetrendet léptet  életbe. Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében és a lecsökkent utasforgalom miatt a helyi járatú buszok  március 26., csütörtök 0:00 órától visszavonásig a hétvégi menetrend szerint közlekednek.


További hírek

  Vadpörköltet, szarvas kolbászt kínáltak
2020. 08. 09. 20:20 pecsi-hirhatar.hu
  Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett
2020. 08. 08. 14:06 pecsi-hirhatar.hu
  Fényfikciók a Káptalan utcában
2020. 08. 07. 14:26 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb cég települt be a Déli Ipari Parkba
2020. 08. 06. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Mindenki szívében van egy dallam
2020. 08. 05. 08:20 pecsi-hirhatar.hu
  Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
2020. 08. 04. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  A szerződéses ár megállapodás kérdése
2020. 08. 02. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Csúcskategóriás CT segít a diagnózis felállításában
2020. 08. 01. 20:10 pecsi-hirhatar.hu
  Unokázó csalókat fogtak
2020. 07. 31. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb menet következik
2020. 07. 30. 22:13 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport