PÉCSI HÍRHATÁR - Cél a biológiai sokféleség megőrzése

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.02.
 Csütörtök
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 04. 21:40     


Cél a biológiai sokféleség megőrzése
Az Európai Bizottság globális koalíciót hív életre a biológiai sokféleség megőrzéséért.

Globális koalíciót hív életre a biológiai sokféleség megőrzéséért az Európai Bizottság.


A vadon élő állatok és növények világnapja alkalmából az Európai Bizottság  Monacóban egy új globális koalíciót indított útjára a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. Ezzel a kommunikációs kampánnyal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy fokozottan tudatosítani kell az emberekben a biológiai sokféleség erőteljesebb védelmének szükségét.
 
A Biológiai Sokféleség Egyezmény alapján arra kérik a világ nemzeti parkjait, akváriumait, botanikus kertjeit, állatkertjeit, valamint tudományos és természettörténeti múzeumait, hogy egyesített erővel hívják fel a közvélemény figyelmét a fennálló természeti válságra.

Virginijus Sinkevičius, a környezetért, az óceánokért és a halászatért felelős európai biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a biológiai sokféleséget érintő válság fontos tényezője az éghajlatváltozásnak. A biológiai sokféleség védelme és helyreállítása nem csupán a természet jövő nemzedékek számára való megmentését jelenti, hanem segít az éghajlatváltozás kezelésében, valamint elébe menne az élelmiszereket, egészséget és gazdaságot érintő negatív hatásoknak is. Hangsúlyozta, sürgős globális fellépésre van szükség ahhoz, hogy a természettel ne csak állatkertekben vagy botanikus kertekben találkozzunk, ez az emberiség kudarca lenne.
 
Gyűjteményeik, oktatási és megőrzési programjaik révén a nemzeti parkok, akváriumok, botanikus kertek, állatkertek, valamint a tudományos és természettörténeti múzeumok segítségével találhat leginkább visszhangra a közvéleményben az az üzenetet, hogy a biológiai sokféleség válságának milyen drámai következményei lehetnek. Az Európai Bizottság arra ösztönzi továbbá a nemzeti, regionális és helyi hatóságokat, a nem kormányzati szervezeteket, a vállalkozásokat, a tudósokat és az egyéneket, hogy vegyék ki részüket a biológiai sokféleséggel foglalkozó ENSZ csúcstalálkozót  megelőző figyelemfelhívó tevékenységekből.

Az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének 196 részes felét tömörítő konferenciától azt várják, hogy új globális keretet fogadjon el a természet védelmére és helyreállítására, amire éppoly nagy szükség van, mint a klíma-vészhelyzetre reagáló Párizsi Megállapodásra.

A csúcstalálkozót követően a biológiai sokféleség megőrzésére létrehozott koalíció olyan összehangolt és kézzelfogható fellépésekre összpontosít, amelyek a biológiai sokféleség tendenciózus csökkenése ellen hatnak. A kezdeményezés teljes egészében összhangban áll többi hasonlóval, valamint az olyan koalíciókkal, mint például a Costa Rica vezetésével működő.


További hírek

  Elhunyt Peskó Zoltán
2020. 04. 01. 18:14 pecsi-hirhatar.hu
  Bázisintézmény lett a Gandhi
2020. 04. 01. 18:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
2020. 03. 30. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Korlátozások a hulladékudvarokban
2020. 03. 29. 03:13 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap indul a nyári időszámítás
2020. 03. 28. 03:01 pecsi-hirhatar.hu
  Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
2020. 03. 27. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Esténként „tapsol” a TV-torony Pécsett
2020. 03. 26. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Egy hét múlva megszűnnek
2020. 03. 25. 15:23 pecsi-hirhatar.hu
  Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend
2020. 03. 24. 16:21 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdik a vírusellenes hatóanyagok tesztelését
2020. 03. 23. 20:27 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport