PÉCSI HÍRHATÁR - Cél a biológiai sokféleség megőrzése

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 04. 21:40     


Cél a biológiai sokféleség megőrzése
Az Európai Bizottság globális koalíciót hív életre a biológiai sokféleség megőrzéséért.

Globális koalíciót hív életre a biológiai sokféleség megőrzéséért az Európai Bizottság.


A vadon élő állatok és növények világnapja alkalmából az Európai Bizottság  Monacóban egy új globális koalíciót indított útjára a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. Ezzel a kommunikációs kampánnyal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy fokozottan tudatosítani kell az emberekben a biológiai sokféleség erőteljesebb védelmének szükségét.
 
A Biológiai Sokféleség Egyezmény alapján arra kérik a világ nemzeti parkjait, akváriumait, botanikus kertjeit, állatkertjeit, valamint tudományos és természettörténeti múzeumait, hogy egyesített erővel hívják fel a közvélemény figyelmét a fennálló természeti válságra.

Virginijus Sinkevičius, a környezetért, az óceánokért és a halászatért felelős európai biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a biológiai sokféleséget érintő válság fontos tényezője az éghajlatváltozásnak. A biológiai sokféleség védelme és helyreállítása nem csupán a természet jövő nemzedékek számára való megmentését jelenti, hanem segít az éghajlatváltozás kezelésében, valamint elébe menne az élelmiszereket, egészséget és gazdaságot érintő negatív hatásoknak is. Hangsúlyozta, sürgős globális fellépésre van szükség ahhoz, hogy a természettel ne csak állatkertekben vagy botanikus kertekben találkozzunk, ez az emberiség kudarca lenne.
 
Gyűjteményeik, oktatási és megőrzési programjaik révén a nemzeti parkok, akváriumok, botanikus kertek, állatkertek, valamint a tudományos és természettörténeti múzeumok segítségével találhat leginkább visszhangra a közvéleményben az az üzenetet, hogy a biológiai sokféleség válságának milyen drámai következményei lehetnek. Az Európai Bizottság arra ösztönzi továbbá a nemzeti, regionális és helyi hatóságokat, a nem kormányzati szervezeteket, a vállalkozásokat, a tudósokat és az egyéneket, hogy vegyék ki részüket a biológiai sokféleséggel foglalkozó ENSZ csúcstalálkozót  megelőző figyelemfelhívó tevékenységekből.

Az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének 196 részes felét tömörítő konferenciától azt várják, hogy új globális keretet fogadjon el a természet védelmére és helyreállítására, amire éppoly nagy szükség van, mint a klíma-vészhelyzetre reagáló Párizsi Megállapodásra.

A csúcstalálkozót követően a biológiai sokféleség megőrzésére létrehozott koalíció olyan összehangolt és kézzelfogható fellépésekre összpontosít, amelyek a biológiai sokféleség tendenciózus csökkenése ellen hatnak. A kezdeményezés teljes egészében összhangban áll többi hasonlóval, valamint az olyan koalíciókkal, mint például a Costa Rica vezetésével működő.


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Megint lebukott egy kábítószer-kereskedő
2020. 06. 29. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  Képzeletben a Holdig tekernek
2020. 06. 28. 20:02 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: Európa talpra állítása
2020. 06. 27. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megfojtotta a feleségét
2020. 06. 26. 20:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport