PÉCSI HÍRHATÁR - Civil szervezetek hatvan projektje

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 05. 24. 02:29     


Civil szervezetek hatvan projektje
Három hónapja zajlanak az Erősödő Civil Közösségek program keretében megvalósuló civil, közösségi kezdeményezések.

Hatvan projekt támogatásáról  döntött az Emberség Erejével Alapítvány  februárban az Erősödő Civil Közösségek  első, 2018-as ciklusában.

A Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben megvalósított Regionális Közösségi Központok Programban meghirdetett százmillió forintos keretösszegre 111 pályázat érkezett be a januári határidőig, amelyek forrásigénye csaknem elérte a 200 millió forintot. E beérkezett pályázatokból választották ki a  támogatottak körét.

A Dél-Dunántúlon - Baranya, Tolna és Somogy megyében - megvalósuló közösségi kezdeményezések jelentős részben már  elindultak. A pályázó szervezetek és informális csoportok az eltelt három hónapban már több programot megvalósítottak, a tervezést és az előkészítést követően folyamatosan zajlanak az újabbak.

Többek között  Baranyában Cserkúton színvonalas gyerekprogramok valósultak meg a szülőknek köszönhetően. Szinte hetente szervez közösségi futást, sportrendezvényt Komlón a Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete, a T 20 Darts Club pedig sporttal küzd a bűnmegelőzésért a városban.  Az Almáskeresztúron található Kaba Farm pénteken indítja önkéntes programját, s lát vendégül állami gondozásban élő gyerekeket. A Paléért Egyesület közösség erősítő programokat valósított meg.

Pécsett a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány ifjúsági lelki egészségvédelemről szervezett konferenciát,, de elindultak a Mandala közösségi jóga programjai is. Megkezdődtek a munkálatok a Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány új pécsi központjában is, hogy innen és itt támogassák a Baranyában élő autista felnőtteket nevelő családokat. Szintén  Baranya székhelyén  talált egymásra a Műintézet és a Moiré egyesület, ők közös rendezvénytér kialakítását kezdték meg a Király utcában. A Műintézet az egész országban egyedülálló interaktív pécsi nyomdamúzeumot hoz létre, a Moiré pedig elektronikai bütyköldét működtet majd fiataloknak. A Nők Összefogása Pécsbányáért túl van első közösségi vásárán, a Nevetnikék Alapítvány pedig még több nevetést visz a Pécsi Gyermekklinika kis betegeinek. A Papír Panír a Vincze utca felszínén folyó Tettye-patakon tart papírhajó versenyt, a hétvégén a Kelet Városi Köz-ért Egyesület szervez közösségi túrát kismamáknak és babáiknak a Mecsekben. ASzenior dalosok nyugdíjas énekesi más csoportokkal történő kapcsolat kiépítésén dolgozik. A Pécs8 csapata iskolákba viszi játékos, ismeretterjesztő vetélkedőit az ECK keretében.

Kaposváron csak a Donner – Császárrét Érték Egyesület sakk-közössége több tucat embert mozgatott meg, szintén a somogyi megyeszékhelyen a Vadvirág Alapítvány az iskolai tanulmányaikat befejező sérült fiataloknak segít munkát és foglalkozást találni – és alakítja a boccia-csapatát.

A szekszárdi Gyöngysor Alapítvány önkéntesei gyümölcsgyűjtéssel segítik a rászorulókat, a Kölyökház Alapítvány a szülői munkaközösséggel közösen elkészített Montessori-eszközökkel, babaházzal bővítette központját a pályázatuk keretében. A szekszárdi tanyavilág biztonságáért őrködő Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület többek között új láthatósági egyenruhákat szerzett be. az „Aztakeservit” Értékőr Egyesület a bázisát és rendezvény helyszíneit fejlesztette Dunaföldváron. Nyolc tüneményes Tolna megyei települést köt majd össze egy különleges szépségű tájon át vezető turistaút: ez a Tolnai Zöldút.


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport