PÉCSI HÍRHATÁR - Civilekkel összefogva segítik a bajba jutottakat

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 15. 19:36     


Civilekkel összefogva segítik a bajba jutottakat
Civilekkel közösen segíti a járvány miatt bajba jutott pécsieket az önkormányzat.

Az önkormányzat civilekkel közösen segíti a járvány miatt bajba jutott pécsieket.


 A koronavírus-járvány miatt sok pécsi került nehéz helyzetbe. Elvesztették a munkahelyüket, vagy a karantén miatt jelentősen csökkent a bevételük, főként az amúgy is hátrányos helyzetben élő családokat viselte meg a járvány miatt kialakult helyzet. A pandémia még biztosan hónapokig, gazdasági és szociális hatásai pedig ennél is hosszabb ideig  lesznek érezhetők.


A járvány miatt segítségre szorulók folyamatos ellátása és a párhuzamosságok elkerülése érdekében együttműködési megállapodást írt alá  Pécs önkormányzata és három civil szervezet. A szerződés értelmében az önkormányzat és az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, a Nevelők Háza Egyesület és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a pandémia időszakában összehangolják szociális szolgáltatásaikat és együtt segítik a járvány miatt támogatásra szorulókat.  


- A pécsi önkormányzat megkezdte a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére vonatkozó akcióterv kidolgozását. Ennek végrehajtására Járványügyi Koordinációs Csoportot működtetünk, amelynek ülésein az együttműködést aláíró felek is részt vesznek. Célunk, hogy minél több bajba jutott pécsi megkapja azt a segítséget, amire szüksége van, és az ellátások minden érintett számára azonos mértékben, egyenletesen jussanak el –  emelte ki Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere.


- A mi feladatunk az, hogy a város által indított adománygyűjtést lebonyolítsuk, vagyis összegyűjtsük, rendszerezzük és a rászorulókhoz eljuttassuk a számukra felajánlott segítséget. Fontosnak tartom azt is, hogy további városi szintű adományozási programokat kezdeményezzünk, hogy folyamatosan biztosítsunk felajánlási lehetőséget azoknak a cégeknek, illetve magánszemélyeknek, akik segíteni szeretnék a bajba jutott pécsieket. A felajánlásokat, adományokat továbbra is várjuk, hiszen egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, akiknek a legapróbb segítség is sokat jelenhet – hangsúlyozta Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója.  


- A karitatív munkát végző egyházi szervezetek koordinációját vállaltuk, hogy ezzel segítsük a városi szintű összefogást. Az egyházi szervezetek adományozási akcióit ismerve tudjuk elkerülni a párhuzamos segélyezést, és összehangolni azt, hogy a lehető legtöbb érintett kapjon segítséget a városban -  adott hangot  Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója, annak miben vállaltak szerepet.  
 
- Egy Pécsi COVID Önkéntes Központot is szeretnénk létrehozni, ennek a szakmai koncepcióján már dolgozunk. Pécsett főleg a kulturális szférában évtizedes hagyománya van az önkéntes munkának, most az egészségügy és a szociális ágazat területén lehet szükség az önzetlen pécsiek munkájára. Koordinálásunk alatt egy olyan együttműködési hálózat kialakítása a cél, amely lehetőséget teremt azok bevonására is, akik munkájukkal, szorgalmukkal és tudásukkal tudnak hozzájárulni a bajba jutottak segítéséhez, akár egy civil szervezet tagjaként, akár magánszemélyként segítenének – vázolta az elkövetkezendő időszakban  megvalósítandó terveiket  Vincze Csilla, a Nevelők Háza Egyesület ügyvezető elnöke.  


A megállapodást aláíró felek a járvány időtartamára és a pandémia következményeinek elhárításáig tartják fenn együttműködésüket, amelynek megszüntetéséről a szakmai szempontok mérlegelésével közösen döntenek majd.


További hírek

  Fotókat gyűjtenek az egykori Caflish Cukrászdáról
2021. 01. 27. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  PTE! Kultúrfeszt
2021. 01. 26. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Nyílt nap online
2021. 01. 26. 19:41 pecsi-hirhatar.hu
  Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra
2021. 01. 23. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  Informatika-biztonsági szakembereket képeznek
2021. 01. 22. 19:34 pecsi-hirhatar.hu
  Sikkasztott, letartóztatták
2021. 01. 21. 19:15 pecsi-hirhatar.hu
  A párbeszéd folytatódik
2021. 01. 20. 19:53 pecsi-hirhatar.hu
  A modernizációban hisznek
2021. 01. 19. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Új európai Bauhaus
2021. 01. 18. 20:05 pecsi-hirhatar.hu
  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport