PÉCSI HÍRHATÁR - „Csobbanj be a múzeumba!”

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 18. 13:29     


„Csobbanj be a múzeumba!”
Izgalmas programsorozattal várja a gyerekeket idén nyáron a Janus Pannonius Múzeum.

Idén nyáron a Janus Pannonius Múzeum izgalmas programsorozattal várja a gyerekeket.

„Csobbanj be a múzeumba!” címmel sorra kerülő félnapos programokon múzeumpedagógusok vezetésével vehetnek részt az természettudományok, a régészet, művészetek és a történelem iránt érdeklődő 11-14 éves diákok. A júniusban kezdődő foglalkozások keretében kirándulásokat, műhelyfoglalkozásokat szerveznek részükre.  

A programok sora Vissza a múltba! Időutazás a föld felett és alatt címmel június 21-én veszi kezdetét Pécsen a Káptalan utcában látható Sopianae-kiállításon. Rá egy hétre, június 28-án Mit tízóraiztak Zsolnay Vilmos lányai? kérdésre kereshetik a választ a Várostörténeti Múzeumban a Felsőmalom utcában.

A Jakab-hegyre Gábor Olivér régész vezetésével kirándulhatnak július 5-én, amelynek során régész szemmel vizsgálhatják meg az ott fellelhető emlékeket. A Vasarely Múzeum ad majd helyet  július 12-én az Alkoss úgy, mint Vasarely! műhelyfoglalkozásnak, a Mecseki Bányászati Kiállítás és Természettörténeti Múzeumba pedig a természettudományok után érdeklődőket várják augusztus 2-án a Városi Természetbúvárok, kalandra fel! program keretében.

Játszd újra! címet viseli a  múzeum július 4. és 8. között megrendezésre kerülő 10-14 éves gyermekeknek szóló nyári napközis tábora. A  kézműves és interaktív foglalkozások mellett, a résztvevők kirándulnak majd Orfűre és a Mandulásba is.

Az első napon, hétfőn a régmúlt idők játékai elevenednek meg, amelynek során  Majdán Mira régész vezeti be a gyerekeket a római kori társasjátékok világában. Ennek keretében saját bábut készíthetnek a társasjátékokhoz és dobótornyot építhetnek a kockajátékokhoz Vadvári Katalin múzeumpedagógus irányításával. A napot szerep- és közösségi játékok zárják az Északi Várfalsétány árnyas fái alatt Toldi Ildikó drámapedagógus vezetésével.

Kedd a fantázia napja lesz. A táborozók megismerkednek a Dixit társasjátékkal, majd a JPM képzőművészeti kiállításaiban képeket keresnek, amelyek alapján megtervezik és megalkotják saját kártyalapjaikat. Délután egy drámapedagógiai foglalkozás keretében megelevenítik annak világát. A nap a Tettyén számháborúval zárul.

Szerdán a természeté lesz a főszerep. A saját Dixit kártyák és játéktábla alkotását egy szabadban megrendezett szerepjáték követi, majd Morvai Anita biológus Vadak ura – Expedíció címmel természettudományos kooperatív óriás társasjátékra hívja a résztvevőket.

Csütörtökön a malmok világában tesznek kalandozást az ifjú táborozók. Orfűre utaznak, ellátogatnak az ott található malmokba, többek között kipróbálják a papírmerítést is. A Vízfő tanösvényen pedig a patak élővilágával ismerkednek meg.

A nyári tábor zárónapján délelőtt a társasjátékok kerülnek fókuszba. Délután gyalogtúrát tesznek a Mandulás játszótérre, ahol - ha nincs tűzgyújtási tilalom - tüzet raknak, szalonnát sütnek, piknikeznek a családjaikkal közösen.


További hírek

  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai méz jár a véradásért
2022. 11. 24. 01:33 pecsi-hirhatar.hu
  Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022. 11. 23. 16:09 pecsi-hirhatar.hu
  Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022. 11. 22. 16:11 pecsi-hirhatar.hu
  Churchill és Garbo
2022. 11. 19. 08:47 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport