PÉCSI HÍRHATÁR - Egy nap, két helyszín, két jelentős esemény

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.10.17.
 Szerda
Ma Hedvig napja van.
Holnap Lukács napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 04. 23. 02:25     


Egy nap, két helyszín, két jelentős esemény
A Pannon Filharmonikusok egy nap alatt, két helyszínen, két önmagában is jelentős esemény részese lesz.

Két helyszínen – Londonban és Pécsett a Kodály Központban –   a Pannon Filharmonikusok két önmagában is jelentős esemény részese lesz.


Az elmúlt években fokozatosan erősítette a zenekar nemzetközi pozícióját, melynek egyik pozitív hozadéka, hogy hivatalosan is társult tagja lett az IAMA (International Artist Manager’s Association), a Nemzetközi Művészeti Menedzserek Egyesületének. A számos Nyugat-Európai turné során a neves hangversenytermekben adott  koncerteknek köszönhetően az együttes már letette zenei névjegyét. A hazai játszóhelyeken oedig hosszú évek óta a világ vezető muzsikusaival lép színpadra. Két helyszínen – Londonban és Pécsett a Kodály Központban – e kettő  össze is kapcsolódik.


Április 23-án Benjamin Schmid, a Pannon Filharmonikusok rezidens szólistája  a KlasszJazz Benjaminnel címet viselő koncerten  megmutatja  másik oldalát a Kodály Központban. Az osztrák hegedűművész  ugyanis nemcsak a klasszikus zenében rendelkezik kivételesen széles repertoárral, hanem jazz-zenészként is elismert előadó. Az elmúlt két évadban közönség több alkalommal is meggyőződhetett róla, hogy  a legnagyobb zeneszerzők versenyműveit is elképesztő könnyedséggel adja elő, most azonban jazz-muzsikusként mutatkozik meg.
A koncerten hegedűszólóval és big band kísérettel felcsendülő  jazz örökzöldek mellett a hegedűművész egyik korábbi zenésztársa, a zongorista Antoni Donchev Ukufuduka című darabja is felcsendül. E mellett a zenészek között foglal majd helyet a hegedűművész  egyik tanítványa is, a mindössze 27 esztendős Florian Willeitner, akinek egyik Hegedűversenye is  műsoron szerepe, amelyet  2015-ben maga Benjamin Schmid mutatott be.


Ugyanezen a napon  Londonban rendezi meg éves konferenciáját  az IAMA, amelyen már teljes jogú tagként vesz részt a Pannon Filharmonikusok külügyi menedzsere, Balog Réka.


Mint elmondta, az IAMA rendezvények egyik legnagyobb előnye, hogy személyes bemutatkozási lehetőséget teremtenek a nemzetközi komolyzenei élet meghatározó és szó szerint a világ minden tájáról érkező szereplőinek. Pár nap alatt hirtelen kitágul a világ,  ugyanis ez idő alatt Ausztráliától kezdve az Egyesült Államokig egy helyen fellehetők az ügynökségek, fesztiválok és zenekarok. Ez óriási lehetőség a Pannon Filharmonikusok számára is. Az elmúlt évben mutatkozott be   először  a pécsi  együttes, ami jól sikerült, sok pozitív visszajelzés érkezett  és elindult egy fajta  együttműködés is. A cél, hogy ebben az esztendőben társult tagsággal még szorosabbra fűzze a zenekar az IAMA tagjaival a kapcsolatot.


További hírek

  Új tanév zenével fűszerezve
2018. 10. 16. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Még van mit tenni...
2018. 10. 15. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Okos megoldásokkal az okos térségért
2018. 10. 14. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Groteszk, zavarba ejtő óriás szobrok
2018. 10. 13. 22:08 pecsi-hirhatar.hu
  Változások a munkanap áthelyezés miatt
2018. 10. 12. 02:20 pecsi-hirhatar.hu
  C1 – CSERDI - világon egyedül álló cigány élelmiszer logisztikai központ
2018. 10. 12. 02:01 pecsi-hirhatar.hu
  Új értelmet nyer a kettő az egyben
2018. 10. 11. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
2018. 10. 10. 03:00 pecsi-hirhatar.hu
  Konyha, étterem és új tantermek
2018. 10. 09. 22:20 pecsi-hirhatar.hu
  Élménykert és pihenő sziget
2018. 10. 08. 21:54 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport