PÉCSI HÍRHATÁR - Elítélték a gyermekbántalmazókat

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.04.18.
 Csütörtök
Ma Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 03. 04. 21:26     


Elítélték a gyermekbántalmazókat
Elítélték az élettársa gyermekét bántalmazó férfit és az anyát is, aki nem tett ellene semmit.

A Pécsi Járásbíróság  S. P. elsőrendű és Cs. K. másodrendű vádlottakat társ tettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetés miatt 1 év börtönre ítélte, melynek a végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.


A Pécsi Járásbíróság  bűnösnek mondta ki S. P. elsőrendű és Cs. K. másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettében – melyet a másodrendű vádlott bűnsegédként követett el.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott nő korábbi élettársi kapcsolatából született fiát a bíróság jogerősen nála helyezte el 2012-ben. Három év múlva,  2015 szeptemberében élettársi kapcsolatot létesített az elsőrendű vádlottal, amelynek hatására 2015 novemberétől az általuk közösen nevelt gyermek viselkedése negatívan megváltozott  - dühkitörései lettek, hiperaktívvá vált - ,  pszichológushoz is vitték e miatt. Az óvodában az óvónők és a dadák többször is azt tapasztalták, hogy a gyermek nyakán, karján, orrán foltok, horzsolások vannak. Ezek, mint kiderült akkor keletkeztek, amikor az elsőrendű vádlott őt büntetésből otthon megütötte, és ennek az anya  is szemtanúja volt. Az elsőrendű vádlott az óvoda területén a gyermeket rendszeresen kigúnyolta, provokálta és elbizonytalanította. Megdöbbenve látták az óvodában a nevelők 2016. március 7-én , hogy a gyermek torkán ujjnyomok, alkarján erőteljes megragadás miatt véraláfutások vannak, hasonlóan a vállán is, amelyeket szintén  az anya élettársa okozott.


A kéthetente történő láthatások során a gyermek édesapja és nagymamája is felfigyelt a gyermek hasán, az arcán és a lábán látható  külsérelmi nyomokra, amit az elsőrendű vádlott okozott az anya szeme láttára, amikor az otthonukban többször megütötte, mert rosszul viselkedett.


A vádlottak napi rendszerességgel vásároltak 2016 nyarától kezdődően egy pécsi élelmiszerboltban a gyermekkel. Az üzlet alkalmazottai több alkalommal szemtanúi voltak annak, hogy a vádlottak a gyermekkel kiabáltak, a nyakánál fogva megragadták és megrázták. Egy alkalommal a másodrendű vádlott a bevásárlókocsiban ülő gyermeket rázni kezdte, hogy kiessen a kocsiból, és ennek hatására a gyermek több alkalommal a bevásárlókocsiba ütötte a fejét. Olyan is többször előfordult a boltban, hogy az elsőrendű vádlott lökdöste és ököllel arcon ütötte a gyermeket, valamint hogy a másodrendű vádlott a fején megütötte őt. A bolt kamerája pedig 2016. október 12. napján 20 óra 04 perckor rögzítette, hogy az elsőrendű vádlott bal kezével úgy megütötte az áruházban a gyermeket, hogy az összeesett és csak másodpercekkel később édesanyja, a másodrendű vádlott segítségével állt fel. Ezt követően a II. rendű vádlott métereken keresztül húzta a térdepelő gyermeket a pénztárig.


Rá egy hónapra 2016 novemberében az óvodában észlelték, hogy a gyermek bal felső 1-es foga – mely korábban nem mozgott – kiesett. Ennek oka az volt, hogy az elsőrendű vádlott a gyermeket nagyon erősen szájon ütötte. A  gyermek 2016. december 26. napjától az édesapjánál került elhelyezésre. A vádlottak élettársi kapcsolata 2017. január 18. napján megszakadt.


Az elsőrendű és másodrendű vádlottak a gyermeknevelési kötelezettségüket magatartásukkal súlyosan megszegték, a gyermek testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését, egészségét veszélyeztették.


Az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, így az elsőrendű vádlott esetében az jogerőre emelkedett, míg a másodrendű vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be, ezért a másodrendű vádlott vonatkozásában a Pécs Törvényszék dönt majd másodfokon.


További hírek

  Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024. 04. 18. 21:05 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az okosotthon
2024. 04. 16. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
2024. 04. 06. 20:40 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarok az unió építési piacán
2024. 04. 05. 08:50 pecsi-hirhatar.hu
  A baj nem jár egyedül
2024. 04. 02. 21:28 pecsi-hirhatar.hu
  Tavaszt hozó húsvét
2024. 03. 31. 03:32 pecsi-hirhatar.hu
  Húsvétvasárnap óraállítás
2024. 03. 30. 02:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport