PÉCSI HÍRHATÁR - Élő koncertek online

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.03.03.
 Szerda
Ma Kornélia napja van.
Holnap Kázmér napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 16. 01:17     


Élő koncertek online
A Pannon Filharmonikusok, hogy ne maradjon közönségük zenei élmények nélkül online közvetíti egyes koncertjeit.

Kevesebb zenésszel játszható műveket tűz műsorára online közvetített koncertjein a Pannon Filharmonikusok.

Annak érdekében, hogy a zenekar muzsikusai nagyobb biztonságban készülhessenek az online közvetített koncertekre, kevesebb zenésszel előadható műveket tűz repertoárjára. Ezzel nemcsak a biztonságos folyamatos, minőségi munkavégzés feltételei teremtődnek meg, hanem miután a zenekar és közönsége különleges, értékes közösséget alkot, kiemelten fontosnak tartják azt is, hogy ebben a távolságtartásra kényszerülő világban közel maradhassanak  a zenebarátokhoz – természetesen online és újonnan kialakított internetes csatornákon.

Mint Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója elmondta, a jelenlegi szabályozás szerint bár nézők nélkül, de a zenekar próbálhat, játszhat a színpadon, és az így létrejövő előadást egyazon időben, vagyis élőben közvetítheti. A járvány előző szakaszaiban is sikerült fegyelmezettséggel, a különböző helyzetekre hatékonyan és gyorsan reagáló intézkedésekkel elérni, hogy nem állt le a munka, amíg a muzsikusok egészségesek és a szabályozás engedi, lesznek hangversenyek.

A Pannon Filharmonikusok az online, élőben zajló közvetítések (stream) technikai feltételeit már megteremtette, a zenekar eddig professzionális filmes stábbal három hangversenyét streamelte. A nyilván igen erőforrás-igényes szolgáltatásához, kvázi a klasszikus zene életben tartásához, a közönséghez való eljuttatásához örömmel vár partnereket maga mellé a régióból. Az élő közvetítésekről, azok időpontjáról, a zenei programról, a jegyárakról a zenekar most megújult honlapján könnyen, az élő koncertek már jól ismert és megszokott elérési útját követve tájékozódhatnak a zenebarátok. Ugyanitt találhatják meg majd az érdeklődők a Pannon Filharmonikusok korábban rögzített, megvágott koncertfilmjeit is. Mindkét szolgáltatás az élő koncertek belépőjegye árának töredékéért elérhető.

A zenekar a 30 napon belül meghirdetett koncertjeit elhalasztja, az azokra megvásárolt bérletek és jegyek érvényesek lesznek a pótkoncertekre, amelyek időpontjáról és műsoráról később tájékoztatják a közönséget. A pécsi Kodály Központba szóló bérlettel rendelkezőknek ingyen tekinthetik meg a streamelt, azaz az élőben közvetített hangversenyeket, valamint azok számára is, akik a pécsi koncertekre váltottak  jegyet és nem váltották azokat vissza. A korlátozások miatt elhalasztott előadások eredeti napján, este 20.00 órakor kezdődik a  hangversenyek közvetítése a Kodály Központból, legközelebb november 21-én,  majd december 9-én.

A november 21-i koncert dirigense Varga Gilbert vezető karmester lesz, közreműködik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki a magyar mérnökökkel kifejlesztett Bogányi-zongorán játssza ezen az esten Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét. A koncert új címe is beszédes, az eredeti Könnyek és csínyek helyett, csak Könnyek miután a korábban  meghirdetett zenei programot meg kellett változtatni, egyszerűen áthúzták a cím felét, csak a Könnyek maradt meg. A személyes találkozás helyett csak az online tér maradt, ami annyiból örömteli, hogy a kapcsolat fenntartható, a zenekar játszhat, az élmény átadható.

Az eredetileg november 12-ére tervezett, Kortárs közjáték címet viselő, izgalmas és nagyon friss zenei programot és egyben egy ősbemutatót kínáló koncertet későbbi időpontban pótolja a zenekar. A versenymű a járvány első szakaszában készült el. A fiatal zeneszerző  Donghoon Shin, Baráti Kristóf - mindkét művész az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjában vesz részt - és a Pannon Filharmonikusok számára írta. A művet  Boon Hua Lien karmester vezényletével mutatják majd be.

December 9-én a Kodály Központ első nyilvános hangversenyének idén 10 éves jubileumán Emlékképek című ünnepi hangversenyüket közvetítik, vezényel Bogányi Tibor, közreműködik Ránki Dezső Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.


További hírek

  Már nemcsak álom
2021. 03. 02. 19:59 pecsi-hirhatar.hu
  A környezettudatosság minden időben fontos
2021. 03. 01. 20:29 pecsi-hirhatar.hu
  Örömet hozó kétezer tábla szeretetcsoki
2021. 02. 28. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Az új igazgató Andricz Bertold
2021. 02. 26. 19:55 pecsi-hirhatar.hu
  Hajléktalanokat bántalmaztak
2021. 02. 25. 20:21 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
2021. 02. 23. 21:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetünk hímes tojásai 2021
2021. 02. 21. 18:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdődött a faszobrok restaurálása
2021. 02. 20. 13:56 pecsi-hirhatar.hu
  Új tantárgy az egyetemen, Környezettudatos Készházépítés
2021. 02. 19. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Két "enfarkába harapó kelgyó”
2021. 02. 18. 01:14 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport