PÉCSI HÍRHATÁR - Élő koncertek online

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.12.01.
 Kedd
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 16. 01:17     


Élő koncertek online
A Pannon Filharmonikusok, hogy ne maradjon közönségük zenei élmények nélkül online közvetíti egyes koncertjeit.

Kevesebb zenésszel játszható műveket tűz műsorára online közvetített koncertjein a Pannon Filharmonikusok.

Annak érdekében, hogy a zenekar muzsikusai nagyobb biztonságban készülhessenek az online közvetített koncertekre, kevesebb zenésszel előadható műveket tűz repertoárjára. Ezzel nemcsak a biztonságos folyamatos, minőségi munkavégzés feltételei teremtődnek meg, hanem miután a zenekar és közönsége különleges, értékes közösséget alkot, kiemelten fontosnak tartják azt is, hogy ebben a távolságtartásra kényszerülő világban közel maradhassanak  a zenebarátokhoz – természetesen online és újonnan kialakított internetes csatornákon.

Mint Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója elmondta, a jelenlegi szabályozás szerint bár nézők nélkül, de a zenekar próbálhat, játszhat a színpadon, és az így létrejövő előadást egyazon időben, vagyis élőben közvetítheti. A járvány előző szakaszaiban is sikerült fegyelmezettséggel, a különböző helyzetekre hatékonyan és gyorsan reagáló intézkedésekkel elérni, hogy nem állt le a munka, amíg a muzsikusok egészségesek és a szabályozás engedi, lesznek hangversenyek.

A Pannon Filharmonikusok az online, élőben zajló közvetítések (stream) technikai feltételeit már megteremtette, a zenekar eddig professzionális filmes stábbal három hangversenyét streamelte. A nyilván igen erőforrás-igényes szolgáltatásához, kvázi a klasszikus zene életben tartásához, a közönséghez való eljuttatásához örömmel vár partnereket maga mellé a régióból. Az élő közvetítésekről, azok időpontjáról, a zenei programról, a jegyárakról a zenekar most megújult honlapján könnyen, az élő koncertek már jól ismert és megszokott elérési útját követve tájékozódhatnak a zenebarátok. Ugyanitt találhatják meg majd az érdeklődők a Pannon Filharmonikusok korábban rögzített, megvágott koncertfilmjeit is. Mindkét szolgáltatás az élő koncertek belépőjegye árának töredékéért elérhető.

A zenekar a 30 napon belül meghirdetett koncertjeit elhalasztja, az azokra megvásárolt bérletek és jegyek érvényesek lesznek a pótkoncertekre, amelyek időpontjáról és műsoráról később tájékoztatják a közönséget. A pécsi Kodály Központba szóló bérlettel rendelkezőknek ingyen tekinthetik meg a streamelt, azaz az élőben közvetített hangversenyeket, valamint azok számára is, akik a pécsi koncertekre váltottak  jegyet és nem váltották azokat vissza. A korlátozások miatt elhalasztott előadások eredeti napján, este 20.00 órakor kezdődik a  hangversenyek közvetítése a Kodály Központból, legközelebb november 21-én,  majd december 9-én.

A november 21-i koncert dirigense Varga Gilbert vezető karmester lesz, közreműködik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki a magyar mérnökökkel kifejlesztett Bogányi-zongorán játssza ezen az esten Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét. A koncert új címe is beszédes, az eredeti Könnyek és csínyek helyett, csak Könnyek miután a korábban  meghirdetett zenei programot meg kellett változtatni, egyszerűen áthúzták a cím felét, csak a Könnyek maradt meg. A személyes találkozás helyett csak az online tér maradt, ami annyiból örömteli, hogy a kapcsolat fenntartható, a zenekar játszhat, az élmény átadható.

Az eredetileg november 12-ére tervezett, Kortárs közjáték címet viselő, izgalmas és nagyon friss zenei programot és egyben egy ősbemutatót kínáló koncertet későbbi időpontban pótolja a zenekar. A versenymű a járvány első szakaszában készült el. A fiatal zeneszerző  Donghoon Shin, Baráti Kristóf - mindkét művész az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjában vesz részt - és a Pannon Filharmonikusok számára írta. A művet  Boon Hua Lien karmester vezényletével mutatják majd be.

December 9-én a Kodály Központ első nyilvános hangversenyének idén 10 éves jubileumán Emlékképek című ünnepi hangversenyüket közvetítik, vezényel Bogányi Tibor, közreműködik Ránki Dezső Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.


További hírek

  A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda
2020. 11. 30. 12:23 pecsi-hirhatar.hu
  Európai gyógyszerstratégia
2020. 11. 29. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Advent egy kicsit másként
2020. 11. 27. 19:25 pecsi-hirhatar.hu
  Vidd magaddal a művészetet!
2020. 11. 26. 19:27 pecsi-hirhatar.hu
  Egy munka – dupla fizetség
2020. 11. 25. 19:21 pecsi-hirhatar.hu
  Csütörtökig még megtehetik
2020. 11. 24. 18:26 pecsi-hirhatar.hu
  Bővítve indult újra a Könyv(fu)tár
2020. 11. 23. 19:52 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi vörös és pécsi fehér a kiválasztott
2020. 11. 20. 19:00 pecsi-hirhatar.hu
  Ingyenes karanténjárat indult Pécsett
2020. 11. 19. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Múzeumba kerül a Caflish herendi porcelánnal burkolt kávégépe
2020. 11. 18. 20:09 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport