PÉCSI HÍRHATÁR - Első alkalommal hirdették meg

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.16.
 Szombat
Ma Gusztáv napja van.
Holnap Antal napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 06. 23. 22:42     


Első alkalommal hirdették meg
Tizenhat középiskolás szerepelt sikeresen és nyert el támogatást a Pécsi Rotary Club első alkalommal meghirdetett ösztöndíj pályázatán.

A Pécsi Rotary Club hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Baranya székhelyén élő és tanuló tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, előmenetelük segítését.


- Első alkalommal írtuk ki az ösztöndíj pályázatunkat - mondja Puszpán Zoltán a Pécsi Rotary Club elnöke. -- Mindig is fontosnak tartottuk a  tehetségek felkutatását, helyzetbe hozását, ezt a kört szélesítettük ki, mert úgy gondoljuk, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek. Az ösztöndíj pályázathoz egy mentor-program is kapcsolódik.


A most útjára indított, Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolások támogatása, annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, tudásukat elmélyíthessék Anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap képez, amelynek forrása elnyert pályázatokból és a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból adódik össze.


- Nagy örömünkre sok pályázat érkezett be, s mind az ötvenet magas színvonalon készítették el benyújtóik - mondja Márton György, az ösztöndíj pályázat ötletgazdája és egyben projekt-menedzsere. - A pályázatokat  nyolc tagból álló bíráló bizottság értékelte, előre meghatározott értékelési szempontok alapján, többek között a céljaik elérése érdekében eddig milyen utat tettek meg a pályázók, mire szeretnék felhasználni az elnyert támogatást, a családi háttér is sokat nyomott a latba, hogy valóban oda érkezzen a segítség, ahol szükség van rá. Az értékelés főbb szempontjai között szerepeltek még a tudományos, művészeti vagy sport területen elért eredmények. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel az ösztöndíj pályázatunkkal is, bízunk benne, hogy olyan sikeres lesz, mind a többi már futó projektünk.


A Pécsi Rotary Club összesen  1,3 millió forintot osztott szét pályázati úton tizenhat diák között  céljaik, terveik megvalósításához. A támogatottak között vannak a zenészek,,  vers- és prózamondásban jeleskedő diákok, matematikai és műszaki területen komoly eredményeket felmutató fiatalok, de a díjazottak között találunk egészen különleges területeken - film, bűvészet - kiváló eredményeket elért tizenéveseket is.


További hírek

  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu
  Segítség a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez
2021. 01. 11. 19:35 pecsi-hirhatar.hu
  Egy közhely színeváltozása
2021. 01. 09. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021. 01. 08. 17:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021. 01. 07. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Gyászolnak a Naplósok- elhunyt Mitzki Ervin
2021. 01. 05. 20:25 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport