PÉCSI HÍRHATÁR - Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.02.25.
 Csütörtök
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 01. 15. 21:46     


Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
Ebben a cikkben nem titkolt szándékunk feloldozni akkor, hogyha az autóvezetéssel szemben érzett félelem ezidáig megakadályozott a jogosítványod megszerzésében. Vagyis megmutatjuk, miként hagyhatod magad mögött ezt a félelemérzetet.

Csupa gyakorlati megoldást mutatunk tehát a bizonytalanság feloldására és semlegesítésére. Őszintén bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudunk neked a kérdőjelek kiegyenesítésében, no és persze a jogosítványod sikeres megszerzésében.

 

Tartasz az autóvezetéstől? Hidd el, nem vagy egyedül!

 

Elárulunk egy titkot, az emberek döntő többsége igenis érez bizonyos mértékű félelmet az autóvezetéssel szemben. Sokan persze ezt nem akarják beismerni, ettől függetlenül még így van. Szóval, nem csak benned kelt bizonytalanságot az autóvezetés gondolata.

 

Jogosan rémít meg a sebességváltás, az iránytartás, a vezérlés, no meg a többi közlekedő figyelembevételének a gondolata. Az egész folyamat bizony kőkemény koncentrációt és gyakorlatot igényel, ami első ránézésre nem kis kihívás. A jó hír viszont az, hogy viszonylag könnyen túl lehet lendülni ezen a félelmen.

 

Első lépésként fogalmazd meg, pontosan mi aggaszt a vezetés kapcsán

 

Mindenfajta félelemérzet leküzdésének az első lépése az azonosítás. Amikor a lehető legkonkrétabban meg tudod fogalmazni a félelem pontos tárgyát, máris kevésbé tűnik majd rémisztőnek. Szóval, első lépésként mondd ki hangosan vagy írd le egy papírra, hogy pontosan mi kelt benned félelmet az autóvezetéssel kapcsolatban.

 

Itt jöhet egy korábbi kellemetlen emlék, a másoktól hallott negatív sztorik vagy bármi egyéb bizonytalanság. A cél most az, hogy lehetőség szerint minél alaposabban ki tudd írni magadból a félelmed tárgyát.

 

Amikor ez sikerült, azzal meg is tetted az egyik legfontosabb lépést. Most, hogy megvan a félelem pontos tárgya, ideje lesz magad mögött hagyni.

 

Így lendülhetsz túl minél előbb az autóvezetéstől való félelmen

 

Hidd el, számos olyan autóvezetés-oktató létezik, aki a toleranciájának és türelmének köszönhetően sokakat segített már túllendülni az autóvezetéssel szemben érzett félelmeken. Neked csak annyi a dolgod, hogy náluk kezded el az autóvezetés gyakorlati lépéseit.

 

Sőt, mindemellett van még egy tuti tippünk a számodra. Rengeteg teszt bizonyítja, hogy a kezdő autóvezetőknél a sebességváltás gyakorlata jelenti az egyik legnagyobb problémát. Ha viszont automataváltós autón kezded el a tanulást, ezt a faktort máris ki tudod iktatni.

 

Az automataváltós autón ugyanis egy tényezővel kevesebb dolog lesz, amire menet közben fókuszálnod kell. Ezáltal sokkal több energiád és figyelmed maradhat szabadon, miközben jóval hamarabb fogod megtapasztalni a sikerélményt is.

 

Magyarul nyílegyenes utad lehet a jogosítványod megszerzése felé anélkül, hogy az autóvezetéssel kapcsolatos félelem mázsás súlyként nehezedne a válladra.


További hírek

  Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
2021. 02. 23. 21:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetünk hímes tojásai 2021
2021. 02. 21. 18:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdődött a faszobrok restaurálása
2021. 02. 20. 13:56 pecsi-hirhatar.hu
  Új tantárgy az egyetemen, Környezettudatos Készházépítés
2021. 02. 19. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Két "enfarkába harapó kelgyó”
2021. 02. 18. 01:14 pecsi-hirhatar.hu
  Orrspray segíthet a vírus legyőzésében?
2021. 02. 17. 19:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hat évtizede szenvedélyük a báb
2021. 02. 15. 21:45 pecsi-hirhatar.hu
  Fürdőszobai penészesedés
2021. 02. 15. 19:36 pecsi-hirhatar.hu
  Téli egyetem japán hallgatóknak
2021. 02. 14. 13:32 pecsi-hirhatar.hu
  Online tánctanfolyam gyerekeknek
2021. 02. 13. 20:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport