PÉCSI HÍRHATÁR - Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.14.
 Vasárnap
Ma Marcell napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 08. 22. 02:42     


Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek
Két féléves Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete.

Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi  Intézete.

A versenyképesség feltétele az önfejlesztés és az élethosszig tartó tanulás. A versenyszféra kihívásait felismerve egy új gyakorlatorientált képzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A térbeli problémák felismerését és megoldását segítő szemléletmód elsajátítása mellett a képzés célja a térbeli számítást és modellezést végző szoftverek megismerése és alkalmazása. A képzés két félévben válik elérhetővé nemzetközi szinten elismert oktatók bevonásával.

A résztvevők a két félév  során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival, úgy mint térképészet, geo-informatika és távérzékelés. A szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével, ezen belül a digitális térképszerkesztéssel, a vektoros és raszteres műveletekkel, valamint terepi adatgyűjtést is végeznek.  A levelező rendszerű képzés keretében a konzultációkra   kéthetente, szombatonként kerül sor. A gyakorlati órák témaköreihez kapcsolódóan a hallgatók otthon elkészítendő feladatokat kapnak, amelyek kidolgozásánál felmerülő problémákhoz elektronikus úton segítséget kérhetnek az oktatóktól. A feladatok megoldásához szabadon felhasználható szoftvereket vehetnek igénybe.


A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokra megfelelő megoldást javasolni. E mellett olyan szoftvereket tudnak majd a napi munkájuk során használni, amelyekkel a legtöbb térbeli számítás és modellezés elvégezhető, ezért a felvetődött kérdések, problémák a modern technikai eszközöknek köszönhetően szakszerűen megoldhatók.


A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a sikeres vizsgát tettek részére.

 

A képzést olyan felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek ajánlják, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli - földrajzi - információk kezelésével. A képzésen való részvétel feltétele már meglévő természettudományi, műszaki, agrár- és gazdaságtudományok képzési területen szerzett BA, BSc vagy főiskolai oklevél.


További hírek

  Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022. 08. 08. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022. 08. 08. 02:28 pecsi-hirhatar.hu
  Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Útipatika-útmutató
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  A források hatékonyabb felhasználása a cél
2022. 08. 05. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges baktériumok ellen védő textilia
2022. 08. 04. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Ha augusztus, akkor orgona!
2022. 08. 03. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon
2022. 08. 02. 20:29 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább fejlődik a Virológiai Nemzeti Laboratórium
2022. 07. 28. 20:32 pecsi-hirhatar.hu
  Hidak építése és bővítése
2022. 07. 28. 20:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport