PÉCSI HÍRHATÁR - Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 08. 22. 02:42     


Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek
Két féléves Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete.

Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi  Intézete.

A versenyképesség feltétele az önfejlesztés és az élethosszig tartó tanulás. A versenyszféra kihívásait felismerve egy új gyakorlatorientált képzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A térbeli problémák felismerését és megoldását segítő szemléletmód elsajátítása mellett a képzés célja a térbeli számítást és modellezést végző szoftverek megismerése és alkalmazása. A képzés két félévben válik elérhetővé nemzetközi szinten elismert oktatók bevonásával.

A résztvevők a két félév  során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival, úgy mint térképészet, geo-informatika és távérzékelés. A szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével, ezen belül a digitális térképszerkesztéssel, a vektoros és raszteres műveletekkel, valamint terepi adatgyűjtést is végeznek.  A levelező rendszerű képzés keretében a konzultációkra   kéthetente, szombatonként kerül sor. A gyakorlati órák témaköreihez kapcsolódóan a hallgatók otthon elkészítendő feladatokat kapnak, amelyek kidolgozásánál felmerülő problémákhoz elektronikus úton segítséget kérhetnek az oktatóktól. A feladatok megoldásához szabadon felhasználható szoftvereket vehetnek igénybe.


A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokra megfelelő megoldást javasolni. E mellett olyan szoftvereket tudnak majd a napi munkájuk során használni, amelyekkel a legtöbb térbeli számítás és modellezés elvégezhető, ezért a felvetődött kérdések, problémák a modern technikai eszközöknek köszönhetően szakszerűen megoldhatók.


A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a sikeres vizsgát tettek részére.

 

A képzést olyan felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek ajánlják, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli - földrajzi - információk kezelésével. A képzésen való részvétel feltétele már meglévő természettudományi, műszaki, agrár- és gazdaságtudományok képzési területen szerzett BA, BSc vagy főiskolai oklevél.


További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése
2021. 09. 06. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Új honlap Pécs szerb megszállásáról
2021. 09. 05. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport