PÉCSI HÍRHATÁR - Globális cél: együtt a jövőnkért

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.10.31.
 Szombat
Ma Farkas napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 06. 25. 20:38     


Globális cél: együtt a jövőnkért
Az Európai Bizottság és a Global Citizen nemzetközi érdekvédelmi szervezet által indított„Globális cél: együtt a jövőnkért” elnevezésű kampány csúcspontja június 27-én, egy koncerttel egybekötött globális adományozói csúcstalálkozó lesz.

A „Globális cél: együtt a jövőnkért” elnevezésű, az Európai Bizottság és a Global Citizen nemzetközi érdekvédelmi szervezet által indított kampány csúcspontja június 27-én, egy koncerttel egybekötött globális adományozói csúcstalálkozó lesz.


A kampány elsődleges  célja  további források mozgósítása a koronavírus elleni oltóanyagok, vizsgálatok és kezelések kifejlesztéséhez és alkalmazásához. Az oltóanyagokhoz való univerzális hozzáférés mindenki számára, akinek szüksége van rá, lehetővé teszi, hogy a világ leküzdje ezt a világjárványt, és elkerüljön egy következőt. A világjárvány által érintett közösségek igazságos és méltányos újjáépítését is elősegíti.


A „Globális cél: együtt a jövőnkért koncertet június 27-én  este  közvetítik, amelynek házigazdái Dwayne Johnson színész és  Ursula von der Leyen lesznek. Az előadók között ott lesz Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber és Quavo, J Balvin, a Chloe x Halle, Yemi Alade, és a Christine and the Queens. Fellép Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlise Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau és Olivia Colman is.


Az Ursula von der Leyen elnök által rendezett  „Globális cél: együtt a jövőnkért csúcstalálkozón”. a világ vezetői, valamint nemzetközi érdekvédők, művészek és aktivisták is felszólalnak. A vitafórumokon és interjúkon részt vesz: Nickolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo, Ken Jeong, valamint szakértők és véleményvezérek, köztük Melinda Gates, Dr. Vin Gupta, Derrick Johnson, az NAACP elnöke, Eddie Ndopu, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton és Justin Verlander.


A koncert világszerte - az ARD, a Canal+ Group, az RTVE Európában, a Bell Media, a CBC, a Citytv, és a Global TV Kanadában, az NBC és az iHeartMedia az Egyesült Államokban, a Grupo Globo Brazíliában, a MultiChoice Group és az SABC Afrikában, valamint a Fuji TV és a Star India Ázsiában -  műsorszolgáltatók sugározzák. A csúcstalálkozót a Global Goal Unite honlapján és a fenti közösségimédia-fiókokon keresztül is közvetítik.


Az eseménnyel kapcsolatban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hngsúlyozta, a művészeknek hatalmukban áll változást ihletni. Tehetségüket nagy célok szolgálatába állíthatják.  Kitért arra is, hogy június 27-én a „Globális cél: együtt a jövőnkért” csúcstalálkozó és koncert alkalmából művészek, tudósok és a világ vezetői egységes hangon szólalnak majd fel a globális egység igazi és ritka pillanatában. Kötelezettséget vállalnak arra, hogy segítséget nyújtanak a világnak a koronavírus felszámolásához, úgy, hogy közben senki ne maradjon magára. Szólt arról is, az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb méltányos hozzáférést biztosítson a védőoltáshoz mindenki számára, akinek szüksége van rá.


Mindehhez Hugh Evans, a Global Citizen társalapítója és vezérigazgatója a következőket tette hozzá,  az emberek szerte a világon rendszerszintű változást sürgetnek, amely mindenki számára igazságot szolgáltat, függetlenül születése helyétől és bőrszínétől. A koronavírus  felszámolásához elengedhetetlenül szükséges, hogy  a világ vezetői a vizsgálatok, a  kezelések és az oltóanyagok méltányos biztosításához dollár milliárdokkal járuljon hozzá.


Kiemelte, a „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” összehozza a zene mint a változás és az egység motiválója évszázados fogalmát a tudományokkal és az adatokkal, olyan problémamegoldók – többek között orvosok, tudósok, laboratóriumi dolgozók, kulcsfontosságú munkavállalók és emberi jogi aktivisták – tiszteletére, akik nemcsak a Covid19 gyógymódjának létrehozására törekszenek, hanem annak biztosítására is, hogy az mindenki számára elérhető legyen, akinek szüksége van rá.


A „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” házigazdája, Dwayne Johnson arról szólt, hogy büszke arra hogy a Global Citizenhez és az Európai Bizottság a „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” házigazdája lehet. Annak a véleményének is hangot adott, hogy az esemény lendületet fog adni annak a globális közösségnek, amely az egészségügyi ellátáshoz való méltányos hozzáférés mellett és a világ előtt álló egyéb hatalmas igazságtalanságok ellen küzd. E történelmi pillanatban mindenkinek  össze kell fogni, egy mindenki számára jobb jövő érdekében, annak megalkotásához.


További hírek

  Maszkban is menő vagy
2020. 10. 30. 19:36 pecsi-hirhatar.hu
  Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
2020. 10. 29. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020. 10. 28. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerősen elítélték a késelőt
2020. 10. 27. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Térjáték - új installációsorozat
2020. 10. 26. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
2020. 10. 24. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Akár telefontokot is nyomtathatnak
2020. 10. 23. 20:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú hétvége menetrendi változások
2020. 10. 22. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi terasz hajléktalanoknak
2020. 10. 19. 19:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport