PÉCSI HÍRHATÁR - Gyenge főpróba, frenetikus premier

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 06. 14. 21:11     


Gyenge főpróba, frenetikus premier
Elstartolt a Labdarúgó Világbajnokság, az első meccset az A-csoportban Oroszország-Szaúd Arábiával játszotta. A végeredmény 5:0 az orosz csapat javára.

Minden készen áll már arra, hogy kezdetét vegye a 21. labdarúgó világbajnokság, van azonban egy kivétel. Ez az orosz labdarúgó válogatott, amely utoljára 2017. október 7-én tudott nyerni, akkor Dél-Koreát 4:2-re verték.


Ciki, de talán ennek fényében kijelenthetjük; Oroszország szinte biztosan nem lesz világbajnok, illetve a világranglista helyezés alapján a leggyengébbek között van a tornán Sztanyiszlav Csercseszov csapata.


Ugyanez elmondható Szaúd Arábia együtteséről is, amelyet a spanyol-argentin kettős állampolgárságú Juan Antonio Pizzi irányít. Bár ő januárban egy jó formában lévő csapatot vett át az Ausztráliába távozó Bert van Marwijk-től, akkor sem lehet azt mondani, hogy Szaúd-Arábia világbajnokságot nyer.


Aki látta a mostani csatát megelőző felkészülési meccseket, az állítja, hogy a szaúdi csapat annak ellenére van biztatóbb formában, hogy sorrendben Olaszországtól, Perutól és Németországtól is kikaptak. Ugyanis a mutatott játék képe valahogy sokkal jobban nézett ki, mint az oroszoknál, ahol az újságíró kollégák a fejüket fogják csapatuk teljesítménye láttán.
Tehát most két olyan csapat kezd egymás ellen, amely háza táján a főpróba nem sikerült jól. Főleg Moszkvában gondolhatják úgy, hogy az előadás azért az eddig mutatottaknál sokkal jobban fog sikerülni.


Oroszország
Akinfejev – Mario Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov, Dzagojev, Golovin – Szmolov Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov


Szaúd-Arábia
Al Majuf – Al Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, Al Burajk – Otajf, Al Dzsaszim, Al Faradzs – Al Sehri, Al Davszari, Al Szahlavi Szövetségi kapitámy: Juan Antonio Pizzi
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentína)
Nézőszám: 78011 fő


1. perc: Piros mezben és fehér nadrágban játszanak majd az oroszok, tiszta zöldben a szaúdi válogatott. Engedelmükkel tisztázzuk az elején, hogy a szaúdi játékosok nevéből az „al” szócskát ki fogom hagyni, ezzel is megkönnyítendő a tudósítás követhetőségét és a saját munkámat. És a szaúdiak kezdenek Néstor Pitana argentin játékvezető alig hallható sípjelére.


12. perc: Eddig kellett várni az első gólra! A szituáció Zsirkov szöglete után alakul ki, amit elfejelnek a védők! Zsirkovhoz visszakerül balra, ő odaadja Golovinnak, aki még egyszer megpróbálja! A baloldalon érkezik Gazinszkij és a jobb alsóba fejel! 1:0


17. perc: Zobnyin jobboldali beadását középen a lendületből érkező Szmolov teszi kapura, de hatalmasat véd Mahuf kapus! Na, kérem! Ébredeznek az oroszok!


23. perc: Dzagojev a lábához kap sprint közben, baj van! Lehet, hogy Csercseszov mesternek cserélni kell? Mindenesetre Cserisev már melegít! És be is áll a Real Madridban nevelkedett orosz játékos! Dzagojev sír, lehet, hogy vége a világbajnokságának!


28. perc: Davszari próbálkozott egy lövéssel középről, jó 20 méterről, de hát el sem találja a kaput! Az első valamire való lövése Szaúd-Arábiának, története ötödik világbajnokságán!


31. perc: Szaúdi szabadrúgás! Faradzs végzi el jobbról, középen megtalálja Sahranit, de ő is csak a kapu feletti légteret találja… Elég soványka eddig ez a teljesítmény!


41. perc: Sokkal gyorsabban járatnak labdát az oroszok, a szaúdi tudomány elfogy körülbelül negyven méterre a hazai kaputól, Piizi elégedetlen viszont az orosz kispadon nyugi van!


43. perc: Kettővel mennek az oroszok! Rövid a passz a védelembe hátrafelé, Golovin lecsap a labdára, beteszi középre, ahol Szmolov látja, hogy Cserisev sokkal jobb helyzetben van! Ő becselezi magát 5 méterre, miután összeszedi az egyébként bűn rossz passzt és balról kilövi a bal felsőt! 2:0!


45. perc: Kettő percet hosszabbított a játékvezető, majd lefújta az első félidőt!


Az oroszok bizonyítják, hogy nem jelent semmit, hogy a felkészülési meccsek hogyan sikerülnek, Szaúd-Arábia játékától nem vagyok elájulva. Gyenge a támadójáték és a védekezés is, így viszont könnyen lehet, hogy meg sem állnak majd hazáig! Lesz még azért egy második félidő, de én arra számítok, hogy marad olyan a meccs képe, amit eddig láthattunk! A csapatok már az öltözőben, pihenjünk mi is!
Negyed órás szünetet követően folytatódik a meccs, ha jól látom, csere nincs! Az oroszok kezdik a második félidőt!


50. perc: Cserisev gólja még az első félidőben az első olyan találat volt a focitörténelemben, amelyet cserejátékos szerzett világbajnoki nyitómeccsen. Erre is 88 évet kellett várni…


52. perc: Orosz helyzet! Zsirkov, Szmolov, Szamedov a labda útja, Szamedov tüzel középről kapu fölé. Ugyanazt látjuk, amit eddig!
 58. perc: Veszélyes szaúdi helyzet! Ritka, mint a fehér holló! Davszari jobboldali beadásáról Sahrani marad le középen, miután Kutyepov nem mert belerúgni, nehogy öngól legyen! Érdekes!


64. perc: Az oroszok és a szaúdiak is cserélnek! Orosz oldalon Kuzjajev érkezik Szamedov helyére, a vendégeknél Otajf fejezi be, Muvallad érkezik!


68. perc: Golovin-Zobnyin összjátékot látok a jobboldalon, utóbbi lő a tizenhatos előteréből, a szaúdi kapus nem meri fogni, középre kiüti, majd a társai takarítanak! Majdnem összehozott egy gólt a kapus!


70. perc: Orosz csere, az utolsó ezen a meccsen! Dzjuba érkezik, aki Szmolovot váltja!


72. perc: Ott a harmadik hazai találat! Orosz bedobást követően Zbonyin elé kerül a labda a jobboldalon, akinek a beadására középen Dzjuba érkezik, aki befejeli a harmadikat! 3:0!

 

Tükörsima hazai meccs! És most már azt hiszem, hogy következő fordulóig az orosz kollégák is befejezhetik a szörnyülködést! Eldőlt a meccs!


75. perc: Közben egy kósza szaúdi csere! Sehri helyére Bahebri érkezik. Az oroszok nyugodtak, mert nem tűnik egy Lionel Messinek!


84. perc: Az utolsó szaúdi csere következik! Szahlavi befejezi mára, Assziri érkezik a helyére! Sok jelentősége nincs, kivéve a szaúdi szurkolók szemében!


88. perc: Még a végére befér az első sárga lap a világbajnokságon! Golovin kapja, miután felrúgja az ellenfelét! Ezt a külön versenyt is az oroszok nyerik!


90. perc: Na, még hármat rápakol Pitana, ezt még valahogy lepörgetik!


91. perc: Lepörgetik? Azért még a negyedik gól megszületik! Szenzációs találat! Cserisev! Dzjuba kósza felívelését veszi át, majd gondol egyet és tizenötről, balról, bal külsővel óriási gólt ragaszt a jobb felsőbe! 4:0!


94. perc: Oroszország kivégzi Szaúd-Arábiát! A végén még kapnak egy szabadrúgást, Dzsaszim meg kap egy sárgát, mert fellökte Cserisevet! Golovin elvégzi 17 méterről, kissé jobbra kaputól és betekeri az ötödik orosz gólt a rövidbe! És ezzel lesz vége! 5:0!


Parádés orosz játék a hazai oldalon, nagy semmi a vendégeknél, akik igazolták, hogy talán a legkönnyebb Ázsiából kijutni egy világbajnokságra! Nyomát se, láttam a szervezettségnek, egy fáradt, lassú Szaúd-Arábia focizott ma! Az oroszok pedig igazolták a mutatott játékkal, hogy ennél a szaúdi csapatnál sokkal jobbak!


Megérdemelt orosz győzelem született tehát, legközelebb az oroszok Egyiptommal, Szaúd-Arábia pedig Uruguay-jal játszik majd jövő kedden és szerdán! Ez volt tehát a nyitómérkőzés az oroszországi labdarúgó világbajnokságról! Olvassanak minket holnap is, amikor beindul a nagyüzem és újabb három tudósítással várjuk önöket!
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csibészek a Csibészekért
2019. 02. 17. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Végső búcsút vettek Sárkány Józseftől
2019. 02. 14. 23:03 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább növelhetők a hozamok
2019. 02. 13. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújuló város, megújuló energia,
2019. 02. 12. 22:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kísérleti nyulaknak nézte a kollégáit
2019. 02. 11. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Henri Matisse tanítvány a Modern Magyar Képtárban
2019. 02. 08. 23:39 pecsi-hirhatar.hu
  Édes élvezeteké a főszerep
2019. 02. 07. 23:19 pecsi-hirhatar.hu
  Negyven, hatvan, hetven
2019. 02. 07. 22:58 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport