PÉCSI HÍRHATÁR - Gyermeke leghűbb társa és támasza: a plüssállat

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.10.31.
 Szombat
Ma Farkas napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 06. 19. 20:18     


Gyermeke leghűbb társa és támasza: a plüssállat
A gyermekek már el sem tudnák képzelni életüket plüssállatok nélkül.

 Mindamellett, hogy kiváló társként funkcionálnak, akivel megoszthatják félelmeiket, örömüket vagy esetleges bánatukat, játékeszközként is fontos szerepük van a képességek sokoldalú fejlesztésében. Lelkileg segítségükre lehet az őket érő új ingerek könnyebb és gyorsabb feldolgozásában egyaránt. Sokan nem szeretik ilyen plüssjátékokkal kényeztetni gyermekeiket, mert csak felesleges porfogóként gondolnak rájuk, azonban nem szabad elfelejteni, hogy számukra egy jó és közeli barátot jelenthetnek, főleg akkor, ha a gyermek egyke.

A plüssállatok haszna és elengedhetetlen volta

Szükséges meghatározni mindazt, hogy a különböző életkorokban milyen jellegű játékot érdemes vásárolni a kicsiknek. Kisbabakorban szoros kötelék alakulhat ki egyes plüssállatokkal, amelyek komfortérzetet nyújthatnak az anyától való elszakadás mozzanataiban. Ebben a korban fontos, hogy minőségi alapanyagból készüljenek, mert legtöbb esetben a szájukba veszik a figurákat. Mindemellett nem szabad tartalmazniuk semmi olyan részt - gombot, kihulló szőröket -, amelyet bekaphat és esetleg lenyelhet a kicsi. Minél színesebb, annál jobb, mivel elsődleges célja a figyelem felkeltése és mozgásra ösztönzése egyaránt.

A kor előrehaladtával a ragaszkodás egyre erősebb lesz. Azonban sokat segíthet a gyermeknek a különválásban, vagyis amikor ottmarad az óvodában, vagy amikor iskolai kirándulásra mennek, sokkal könnyebben fogja viselni az “egyedüllétet”, mint kis barátja nélkül. Az egyedül alvás mozzanatait is megkönnyíti és felgyorsítja. Míg kisiskoláskorig sokan a szülők mellett vagy között alszanak, egy puha plüssállat segítségével sokkal gyorsabban saját szobába szoktatható a kicsi különösebb hiszti és lelki megterhelés nélkül.

Megszállott gyűjtés vagy kellemes hobbi?

Nem csak a kisgyermekeknek lehet fontos, számos felnőtt ragaszkodik egy-egy plüssállathoz, amely valamiért fontos értéket képvisel. Sokszor ajándékként is kiválóak és sok örömet okozhatnak. Jó pár ember hobbija a gyűjtés, így vannak olyanok is, akiknek egyedibbnél egyedibb plüssök gyűjtése a szenvedélyük. Sok olyan márka ismert, amely kifejezetten nagy gyűjtőtáborral rendelkezik, és a rajongók mindent megadnának azért, hogy beszerezzék a legújabb darabjukat.

A gyűjtés - legyen plüssállat vagy bármi más a tárgya, bizonyítottan növeli az endorfintermelést, amely a boldogság érzésének kialakulásáért felelős. Amennyiben Ön is szeretné egyedi plüssállattal meglepni kisgyermekét, vagy szenvedélyes gyűjtő, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat, akár az általuk importált egyed

ülálló Orange Toys plüssök egyikével is megajándékozhatja csemetéjét.


További hírek

  Maszkban is menő vagy
2020. 10. 30. 19:36 pecsi-hirhatar.hu
  Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
2020. 10. 29. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020. 10. 28. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerősen elítélték a késelőt
2020. 10. 27. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Térjáték - új installációsorozat
2020. 10. 26. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
2020. 10. 24. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Akár telefontokot is nyomtathatnak
2020. 10. 23. 20:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú hétvége menetrendi változások
2020. 10. 22. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi terasz hajléktalanoknak
2020. 10. 19. 19:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport