PÉCSI HÍRHATÁR - Harmadik megállapodás oltóanyag beszerzésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.16.
 Szombat
Ma Gusztáv napja van.
Holnap Antal napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 10. 08. 19:37     


Harmadik megállapodás oltóanyag beszerzésére
Az Európai Bizottság jóváhagyta a harmadik megállapodást az amerikai Janssen Pharmaceuticaval.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Janssen Pharmaceuticaval kötött szerződést.

 

Tekintve, hogy a tetemes költségek és az eredménytelen vizsgálatok magas aránya miatt a Covid19 elleni oltóanyagba való beruházás igen kockázatos az oltóanyag-fejlesztők számára, az Európai  Bizottság és az oltóanyaggyártók közötti megállapodások lehetővé teszik olyan beruházások megvalósítását, amelyekre máskülönben valószínűleg nem kerülne sor.

 

Amint bebizonyosodik, hogy a Janssen Pharmaceutica oltóanyaga biztonságos és hatékony a Covid19 vírussal szemben, a szerződésnek köszönhetően a tagállamok 200 millió adag vakcinát vásárolhatnak meg, és további 200 millió adag oltóanyag beszerzésére is lehetőségük nyílik. A tagállamok dönthetnek úgy is, hogy az oltóanyagot adományként felajánlják alacsonyabb és közepes jövedelmű országok számára vagy átirányítják más európai országokba. Az Európai Bizottság korábban már szerződést kötött az AstraZeneca és a Sanofi-GSK vállalattal, és sikeres tájékozódó megbeszéléseket tartott a CureVac, a BioNTech-Pfizer és a Moderna vállalattal.


Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, mivel a koronavírus továbbra is aggasztó mértékben terjed Európa-szerte, mindenképpen ki kell fejleszteni egy oltóanyagot, mégpedig gyorsan.  A bizottság megállapodott a Johnson & Johnsonnal 200 millió adag vakcina megvásárlásáról. Ez a gyógyszeripari vállalattal kötött szerződések sorában a harmadik.


Mindehhez Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos a következőket tette hozzá, az európai oltóanyag-stratégia középpontjában a biztonságos és hatékony oltóanyag biztosítása áll. A harmadik megállapodással tovább bővítette az Európai Bizottság  a potenciális oltóanyagokból álló portfólióját, és ezáltal növelte annak az esélyét, hogy hatékonyan lépjen fel a vírus ellen. A tervek között szerepe még további megállapodások megkötése, valamint eltökélt szándékuk, hogy e halálos világjárvány legyőzése érdekében megtalálják a megfelelő és biztonságos oltóanyagot.


A Janssen által fejlesztett, Covid19 elleni potenciális oltóanyag az AdVac® technológiai platformra támaszkodik, amelyet már használtak a Janssen nemrégiben jóváhagyott, ebola elleni oltóanyagának, valamint a Zika-, az RSV- és a HIV-vakcinajelöltek kifejlesztéséhez és gyártásához. A vakcinajelölt kifejlesztése már a klinikai vizsgálatok III. fázisában tart.


Az Európai Bizottságnak a szóban forgó oltóanyag támogatására irányuló döntését egy megalapozott tudományos értékelés, az alkalmazott technológia, a vállalat oltóanyag-fejlesztéssel összefüggő tapasztalata, valamint az unió egészének ellátását lehetővé tévő gyártókapacitás indokolta.


További hírek

  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu
  Segítség a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez
2021. 01. 11. 19:35 pecsi-hirhatar.hu
  Egy közhely színeváltozása
2021. 01. 09. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021. 01. 08. 17:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021. 01. 07. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Gyászolnak a Naplósok- elhunyt Mitzki Ervin
2021. 01. 05. 20:25 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport