PÉCSI HÍRHATÁR - Harmadik megállapodás oltóanyag beszerzésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.10.30.
 Péntek
Ma Alfonz napja van.
Holnap Farkas napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 10. 08. 19:37     


Harmadik megállapodás oltóanyag beszerzésére
Az Európai Bizottság jóváhagyta a harmadik megállapodást az amerikai Janssen Pharmaceuticaval.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Janssen Pharmaceuticaval kötött szerződést.

 

Tekintve, hogy a tetemes költségek és az eredménytelen vizsgálatok magas aránya miatt a Covid19 elleni oltóanyagba való beruházás igen kockázatos az oltóanyag-fejlesztők számára, az Európai  Bizottság és az oltóanyaggyártók közötti megállapodások lehetővé teszik olyan beruházások megvalósítását, amelyekre máskülönben valószínűleg nem kerülne sor.

 

Amint bebizonyosodik, hogy a Janssen Pharmaceutica oltóanyaga biztonságos és hatékony a Covid19 vírussal szemben, a szerződésnek köszönhetően a tagállamok 200 millió adag vakcinát vásárolhatnak meg, és további 200 millió adag oltóanyag beszerzésére is lehetőségük nyílik. A tagállamok dönthetnek úgy is, hogy az oltóanyagot adományként felajánlják alacsonyabb és közepes jövedelmű országok számára vagy átirányítják más európai országokba. Az Európai Bizottság korábban már szerződést kötött az AstraZeneca és a Sanofi-GSK vállalattal, és sikeres tájékozódó megbeszéléseket tartott a CureVac, a BioNTech-Pfizer és a Moderna vállalattal.


Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, mivel a koronavírus továbbra is aggasztó mértékben terjed Európa-szerte, mindenképpen ki kell fejleszteni egy oltóanyagot, mégpedig gyorsan.  A bizottság megállapodott a Johnson & Johnsonnal 200 millió adag vakcina megvásárlásáról. Ez a gyógyszeripari vállalattal kötött szerződések sorában a harmadik.


Mindehhez Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos a következőket tette hozzá, az európai oltóanyag-stratégia középpontjában a biztonságos és hatékony oltóanyag biztosítása áll. A harmadik megállapodással tovább bővítette az Európai Bizottság  a potenciális oltóanyagokból álló portfólióját, és ezáltal növelte annak az esélyét, hogy hatékonyan lépjen fel a vírus ellen. A tervek között szerepe még további megállapodások megkötése, valamint eltökélt szándékuk, hogy e halálos világjárvány legyőzése érdekében megtalálják a megfelelő és biztonságos oltóanyagot.


A Janssen által fejlesztett, Covid19 elleni potenciális oltóanyag az AdVac® technológiai platformra támaszkodik, amelyet már használtak a Janssen nemrégiben jóváhagyott, ebola elleni oltóanyagának, valamint a Zika-, az RSV- és a HIV-vakcinajelöltek kifejlesztéséhez és gyártásához. A vakcinajelölt kifejlesztése már a klinikai vizsgálatok III. fázisában tart.


Az Európai Bizottságnak a szóban forgó oltóanyag támogatására irányuló döntését egy megalapozott tudományos értékelés, az alkalmazott technológia, a vállalat oltóanyag-fejlesztéssel összefüggő tapasztalata, valamint az unió egészének ellátását lehetővé tévő gyártókapacitás indokolta.


További hírek

  Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
2020. 10. 29. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020. 10. 28. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerősen elítélték a késelőt
2020. 10. 27. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Térjáték - új installációsorozat
2020. 10. 26. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
2020. 10. 24. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Akár telefontokot is nyomtathatnak
2020. 10. 23. 20:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú hétvége menetrendi változások
2020. 10. 22. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi terasz hajléktalanoknak
2020. 10. 19. 19:37 pecsi-hirhatar.hu
  Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére
2020. 10. 18. 20:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport