PÉCSI HÍRHATÁR - Helyi projekteket támogatnak, helyben gyűjtött adományokból

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 11. 16. 23:21     


Helyi projekteket támogatnak, helyben gyűjtött adományokból
Összesen 1,4 millió forinttal támogat három pécsi kezdeményezést a Pécsi Közösségi Alapítvány a nemrégiben lezárult pályázata keretében.

Három pécsi kezdeményezést támogat támogat a Pécsi Közösségi Alapítvány.

 

A 2016-ban létrejött alapítvány, melynek neve leginkább talán a Szomszédünnep kapcsán cseng ismerősen, idén augusztusban írta ki immár második nyilvános pályázatát pécsi kisközösségi szerveződések számára.


 A „Közösségi Kreativitás Projektek” hívószóra olyan friss szemléletű ötleteket vártak, amelyek alulról szerveződő közösségi folyamatokat indítanak el a pályázó tágabb vagy szűkebb lakóközegében, hozzájárulva egy még élhetőbb és szerethetőbb Pécs formálódásához. A felhívásra érkező 17, igen változatos tematikájú pályázat közül a kuratórium hármat választott ki, amelyek megvalósítását egyenként 4-500.000 forinttal támogat.


A nyertes programok közé került a Szociális cirkusz elnevezésű esélyteremtő és szociális készségfejlesztő program, ami a Magyar Zsonglőr Egyesület és pécsi partnere szervezésében a hátrányos helyzetű fiatalokat ismerteti meg a zsonglőrködés alapfogásaival, hogy ezen keresztül sikerélményhez, illetve új készségekhez és lehetőségekhez juttassa őket.


A People First Egyesület nyertes pályázói arra vállalkoznak, hogy feltérképezik mennyire akadálymentesítettek  Pécs belvárosának kávézói-sörözői, a kerekesszékesek bejutásának lehetőségét megteremtő helyeket megkülönböztető matricával jelölik meg, illetve feltöltik egy nemzetközi website térképes adatbázisába.


 Support your local artist! szlogennel valósítja meg programját a Monokrom designüzletet is működtető Ökográf Egyesület, ami tizenegy pécsi fiatal művészt  támogat kifejezetten erre a célra tervezendő saját márkás termékek értékesítéséből, illetve a művészek munkáiból rendezett közös aukcióból befolyó összeggel.


A nyertes pályázókkal a napokban köt szerződést az alapítvány, de ezt követően sem hagyják magukra a projekteket, ugyanis egy-egy kurátor folyamatosan figyelemmel kíséri és szakmailag támogatja a három program megvalósulását.


Az alig több mint kétéves Pécsi Közösségi Alapítvány már maga mögött tudhat egy sikeres pályázati ciklust. A 2017-es pályázati projektjük idén júniusban zárult le, amelynek keretében nyolc program valósult meg Pécsett egy millió forint feletti  támogatás felhasználásával, ami szintén kizárólag pécsiek adományaiból gyűlt össze.


Az alapítvány  jelen van Pécs életében, nevéhez köthető az EKF idején nagy sikert arató Szomszédünnep újjáélesztése, amelyet idén júniusban már másodszor szerveztek meg nagy sikerrel, szeptemberben pedig útjára indították a Szomszédság Akadémia elnevezésű programsorozatot civil szervezetek tagjai és egyéni érdeklődők számára. A hat alkalomból álló, kölcsönös tudásmegosztáson és tapasztalatcserén alapuló workshop – mely bárki számára nyitott és ingyenes – a közösségi szerveződések sikeres működésének kulcsterületeit járja körül.


Az idei évet több adománygyűjtő kampánnyal zárja a Pécsi Közösségi Alapítvány, 2019-re pedig újabb pályázati kiírással és Pécsett mindeddig ismeretlen, izgalmas programokkal készülnek.


További hírek

  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai méz jár a véradásért
2022. 11. 24. 01:33 pecsi-hirhatar.hu
  Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022. 11. 23. 16:09 pecsi-hirhatar.hu
  Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022. 11. 22. 16:11 pecsi-hirhatar.hu
  Churchill és Garbo
2022. 11. 19. 08:47 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport