PÉCSI HÍRHATÁR - „Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 05. 06. 19:08     


„Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók
Ritkán előadott Strauss zenekari szvittel, illetve Brahms legmegindítóbb harmadik szimfóniájával, Bogányi Tibor vezető karmester dirigálásával „nyitott”a Pannon Filharmonikusok.

Egyelőre ugyan korlátozott nézőszám mellett, de megtartotta az évad  első  koncertjét csütörtökön a Pannon Filharmonikusok.
 
A hatályos kormányrendelet alapján egyeztetve alakította ki a koncertlátogatások rendjét a Kodály Központot üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel közösen. Úgynevezett „hibrid” koncertekre számíthat a közönség, ugyanis az előadások többségét élőben is közvetítik és a Kodály Központ nézőterén is helyet foglalhatnak a bérlettel rendelkezők, de lesz  olyan is, amelyre jegy vásárolható.  A zenekar vezetése hangsúlyozza, hogy annak érdekében nyitja meg óvatosan, lépésenként hangversenyeit a nagyközönség előtt, hogy
a várt találkozások a zenekar és közönsége között biztonságosak legyenek, a zene felhőtlen élvezetéről szóljanak.

„Mindenképpen azt javasoljuk, hogy előzetesen és alaposan tájékozódjon mindenki arról, hogy ő maga és családja mikor, milyen feltételekkel érkezhet a Kodály Központba! A kollégáink felkészültek a közönség fogadására, de szeretnék, ha senkit nem érne csalódás az ideérkezés után, mert csak itt derül ki, hogy jelenleg még nem léphet be a koncertterembe!” – emelte ki Graf Orsolya, a zenekar marketing és kommunikációs vezetője.

A Kodály Központba jelenleg kétféle módon lehet belépni, egyrészt a zenekar jegypénztárának nyitvatartási idejében, azaz hétfőtől csütörtökig 10-18 óráig, pénteken 10-16 óráig. Ez esetben védettségi igazolvány nélkül, maszkban vehető igénybe a pénztári szolgáltatás, azonban jegypénztáranként egyszerre csak egy ember tartózkodhat az épületben, aki hétköznapokon 18.00 óra előtt érkezne a koncertre, a jegypénztári szolgáltatás szabályozása szerint léphet az épületbe.

A Kodály Központot 18.00 órakor kiürítik, ekkor, azaz mindig  egy órával az adott rendezvény, koncert előtt már a rendezvényeket szabályozó rendeletek érvényesek.  A  rendezvényre kizárólag lázmérést
és a Védettségi igazolvány(plasztik kártya), valamint  arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél ) ellenőrzését követően lehet belépni,  ugyanis a kettő   együtt érvényes. E mellett a belépés feltétele még  az érvényes hangversenybérlet ,, ugyanis egyelőre a koncertek többségét csakis a bérletes közönség látogathatja.

A csütörtöki  Az úrhatnám polgár című hangversenyt csak a Breitner bérlettel rendelkezők élvezhették a helyszínen, azonban a díjmentes élő közvetítésbe bárki otthonról is bekapcsolódhatott  a zenekar honlapjáról elérhető linken keresztül.

Május 15-én 18.00 órakor az Újra éledt zene című előadásra csak a Pannonicum bérleteseket várják, ezen az estén nem lesz élő közvetítés.


Május 30-án A magyar klasszikus zene napján,  a Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a zenekar egykori állandó vendégkarmestere munkássága előtt tisztelgő koncertre  azonban vásárolhatóak belépőjegyek, de csak  a Védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ezzel a lehetőséggel. A díjmentes élő közvetítésbe otthonról  is bárki bekapcsolódhatnak.


Június 9-én 19.00 órai kezdettel a Szavak nélkül című hangversenyen csak a Kodály/Breitner bérlettel rendelkezők  vehetnek részt  a Kodály Központban. A díjmentes élő közvetítésbe  azonban bárki bekapcsolódhat.

 

 


További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése
2021. 09. 06. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Új honlap Pécs szerb megszállásáról
2021. 09. 05. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport