PÉCSI HÍRHATÁR - Híd a munkahelyekhez

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.08.06.
 Csütörtök
Ma Berta napja van.
Holnap Ibolya napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 06. 20:18     


Híd a munkahelyekhez
Az ifjúsági foglalkoztatásának támogatásához intézkedéscsomagot állított össze az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság  intézkedései révén minden lehetőséget megad a fiataloknak arra, hogy kiteljesedhessenek az unió jövőjének alakításában, és egyúttal a zöld és digitális átállás nyomán fejlődhessenek.


A koronavírus-világjárvány rávilágított arra, hogy milyen sok fiatalnak okoz nehézséget a munkaerőpiacra való belépés. Sürgős lépésekre van szükség, elérkezett az idő, hogy figyelem a következő generációra irányuljon. Az Európai Bizottság  az uniós ifjúsági- és foglalkoztatáspolitika alapelemévé teszi  ennek érdekében a zöld és digitális átállást. Az Európai Helyreállítási Eszköz és a következő uniós költségvetés keretében már jelentős uniós támogatási lehetőségeket javasolnak a fiatalok foglalkoztatásának előmozdítására. A tagállamokon a sor, hogy prioritásként kezeljék ezeket a beruházásokat. Az ifjúsági foglalkoztatásra fordított támogatásnak el kell érnie a 22 milliárd eurót.


Mint Valdis Dombrovskis, a Bizottság emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnöke  elmondta, tekintettel a jelenlegi válságra, soha nem volt még ennyire fontos, hogy segítsék az európaiak következő generációját a boldogulásban és a karrierépítésben. Egyértelmű és konkrét lépéseket  javasolnak ennek érdekében a fiataloknak, hogy élhessenek az őket megillető szakmai lehetőségekkel. Egyben az is meghatározásra került, hogy milyen uniós források állnak a tagállamok rendelkezésre az ifjúsági foglalkoztatás fellendítéséhez, ugyanis ezzel, a holnap versenyképes, ellenállóképes és befogadó munkaerőpiacának alapjai kerülnek lefektetésre.


Mindehhez Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos a következőket tette hozzá, eljött az ideje a fiatalokat támogató intézkedések régóta esedékes reformjai végrehajtásának. Joggal várja el  több millió diplomás, csakúgy mint azok a fiatalok, akik most ismerkednek a munkaerőpiaccal, hogy a lehető legnagyobb mértékű támogatást mozgósítsa az unió az érdekükben.


Az ifjúsági foglalkoztatást támogató intézkedéscsomag négy pillérre épül, amelyek együttesen hidat alkotnak a munkavállaláshoz a következő generáció számára. Az EU az ifjúsági garancia 2013-ben történt  létrehozása óta mintegy 24 millió fiatalnak könnyítette meg a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését. Az Európai  Bizottság  éppen ezért azt javasolja az Európai  Tanácsnak, hogy fogadja el a Híd a munkahelyekhez című ajánlást, ami megerősíti a 15 és 29 év közötti fiatalokat érintő ifjúsági garanciát.  Az ajánlás értelmében az ifjúsági garancia igénybe vevők négy hónapon belül állásajánlatot, oktatási lehetőséget, gyakornoki programban vagy képzésben való részvételi lehetőséget kapnak.

 

A Híd a munkahelyekhez kerüli a hátrányos megkülönböztetést, minél több emberhez kíván elérni, különösen  a kiszolgáltatott helyzetben lévőket, mint a faji és etnikai kisebbségi hátterű, a fogyatékossággal élő, egyes távoli vagy vidéki térségekből, illetve hátrányos helyzetű városi területekről származó fiatalokat. Kapcsolódik a vállalatok igényeihez is azáltal, hogy elsősorban a zöld és digitális átállás támasztotta igényeknek megfelelő készségekre és rövid, gyakorlati előkészítő képzésekre összpontosít; ezenfelül pedig személyre szabott tanácsadást, iránymutatást és mentorálást biztosít.


További hírek

  Mindenki szívében van egy dallam
2020. 08. 05. 08:20 pecsi-hirhatar.hu
  Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
2020. 08. 04. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  A szerződéses ár megállapodás kérdése
2020. 08. 02. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Csúcskategóriás CT segít a diagnózis felállításában
2020. 08. 01. 20:10 pecsi-hirhatar.hu
  Unokázó csalókat fogtak
2020. 07. 31. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb menet következik
2020. 07. 30. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  Kár volt mellébeszélni
2020. 07. 29. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Két keréken Európában
2020. 07. 28. 21:58 pecsi-hirhatar.hu
  Az alapítók között a bölcsész kar
2020. 07. 27. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Anna napi búcsú huszonnegyedszer
2020. 07. 26. 21:12 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport