PÉCSI HÍRHATÁR - Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.01.22.
 Szerda
Ma Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 11. 03. 21:45     


Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projekt keretében többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben a Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen.
 
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül.
 
A SEFAG Zrt. a horvátországi Verőce-Drávamente Megye Önkormányzatával, mint vezető partnerrel és a Verőce-Drávamente megye természetvédelmi területeinek és ökológiai hálózatának kezelésével megbízott közintézménnyel közösen elnyert közel 1,5 millió euro támogatás felhasználásával valósítja meg a Tourism 4 All– Suhopolje, Noskovačka Dubrava és a Zselici Csillagpark természeti és kulturális értékeinek közös turisztikai fejlesztése nevet viselő INTERREG projektet megvalósítására.

A beruházás Somogy  megye egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben valósul meg. A túra utak csomópontjában található Ropolyi-tó mellett már elkészült a somogyi népi építészet jellegzetességeit megidéző, tornácos-nádfedeles tájház, valamint egy turisztikai információs feladatokat is ellátó természetőrház. A tópart közelében megépült két lovas pihenő, így a kerékpárosok és a gyalogosan kirándulók mellett a lóval túrázóknak nyújtott szolgáltatással bővült a kör.

A Zselici Csillagpark központjában található csillagvizsgáló parkjában napelemeket telepítettek, ezzel oldották meg az épület energiaellátását, e mellett a föld alá vitték a környéken az elektromos légvezetékeket és javították a térség gyengeáramú hálózatát is.

Horvátországban ezzel párhuzamosan elkészült a suhopoljei Jankovich-kastély parkjának rendezése és felújítása. A ritka és védett növényeket is rejtő egykori főúri kertet a turisták szabadon látogathatják. Emellett a Noskovačka Dubravában lévő Dráva történet látogatóközpont új, a természetismereti tantárgyak oktatását segítő, interaktív eszközökkel gazdagodott.

A projektben résztvevők az építkezéseket szükséges, de nem elégséges feltételnek tartják az ökoturizmusban rejlő lehetőségek mostaninál is hatékonyabb kihasználásához, hanem az infrastruktúra mellett megfelelő színvonalú szolgáltatásokra és programkínálatra is szükség van. A projektbe ezért bekapcsolódtak a kaposvári egyetem és a verőcei főiskola turisztikai szakértői is, akik tematikus programcsomagokat állítottak össze a turisták és nyaralók sokféle igényeihez igazodva.


További hírek

  Triatlon a siker útján
2020. 01. 20. 21:20 pecsi-hirhatar.hu
  Tizenhét város- tizenhét koncert
2020. 01. 19. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Elítélték és kiutasították
2020. 01. 17. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú évekre rács mögött maradnak
2020. 01. 16. 22:03 pecsi-hirhatar.hu
  Felbecsülhetetlen értékű kezdeményezés
2020. 01. 16. 21:45 pecsi-hirhatar.hu
  Múzeumba került Jakab Antal bőrgyári hagyatéka
2020. 01. 14. 21:39 pecsi-hirhatar.hu
  Az uniós utasjogokat még mindig kevesen ismerik
2020. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Németségért Arany Dísztű Horváth Etelének
2020. 01. 12. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Meglátták, megtetszett, elvitték…
2020. 01. 11. 21:39 pecsi-hirhatar.hu
  Zöld út a távfűtött társas házaknak
2020. 01. 10. 20:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport