PÉCSI HÍRHATÁR - Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.11.20.
 Szerda
Ma Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 11. 03. 21:45     


Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projekt keretében többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben a Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen.
 
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül.
 
A SEFAG Zrt. a horvátországi Verőce-Drávamente Megye Önkormányzatával, mint vezető partnerrel és a Verőce-Drávamente megye természetvédelmi területeinek és ökológiai hálózatának kezelésével megbízott közintézménnyel közösen elnyert közel 1,5 millió euro támogatás felhasználásával valósítja meg a Tourism 4 All– Suhopolje, Noskovačka Dubrava és a Zselici Csillagpark természeti és kulturális értékeinek közös turisztikai fejlesztése nevet viselő INTERREG projektet megvalósítására.

A beruházás Somogy  megye egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben valósul meg. A túra utak csomópontjában található Ropolyi-tó mellett már elkészült a somogyi népi építészet jellegzetességeit megidéző, tornácos-nádfedeles tájház, valamint egy turisztikai információs feladatokat is ellátó természetőrház. A tópart közelében megépült két lovas pihenő, így a kerékpárosok és a gyalogosan kirándulók mellett a lóval túrázóknak nyújtott szolgáltatással bővült a kör.

A Zselici Csillagpark központjában található csillagvizsgáló parkjában napelemeket telepítettek, ezzel oldották meg az épület energiaellátását, e mellett a föld alá vitték a környéken az elektromos légvezetékeket és javították a térség gyengeáramú hálózatát is.

Horvátországban ezzel párhuzamosan elkészült a suhopoljei Jankovich-kastély parkjának rendezése és felújítása. A ritka és védett növényeket is rejtő egykori főúri kertet a turisták szabadon látogathatják. Emellett a Noskovačka Dubravában lévő Dráva történet látogatóközpont új, a természetismereti tantárgyak oktatását segítő, interaktív eszközökkel gazdagodott.

A projektben résztvevők az építkezéseket szükséges, de nem elégséges feltételnek tartják az ökoturizmusban rejlő lehetőségek mostaninál is hatékonyabb kihasználásához, hanem az infrastruktúra mellett megfelelő színvonalú szolgáltatásokra és programkínálatra is szükség van. A projektbe ezért bekapcsolódtak a kaposvári egyetem és a verőcei főiskola turisztikai szakértői is, akik tematikus programcsomagokat állítottak össze a turisták és nyaralók sokféle igényeihez igazodva.


További hírek

  Maszkban rabolt
2019. 11. 19. 23:56 pecsi-hirhatar.hu
  Minden tizedik gyerek koraszülött
2019. 11. 18. 21:21 pecsi-hirhatar.hu
  Messziről magasra
2019. 11. 17. 22:26 pecsi-hirhatar.hu
  Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
2019. 11. 16. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Saját receptek az étlapon
2019. 11. 15. 23:30 pecsi-hirhatar.hu
  Kemény anyag, puha tartalom
2019. 11. 15. 23:17 pecsi-hirhatar.hu
  Első fokon börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték
2019. 11. 13. 02:37 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gazdag élővilág megőrzése
2019. 11. 12. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Hit nélkül nem lehet
2019. 11. 11. 02:41 pecsi-hirhatar.hu
  Ruhabörze és ingyenes tanácsadás
2019. 11. 10. 02:42 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport