PÉCSI HÍRHATÁR - Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.06.
 Hétfő
Ma Vilmos, Bíborka napja van.
Holnap Herman napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 11. 03. 21:45     


Horvát-magyar ökoturisztikai fejlesztések a Zselicben
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projekt keretében többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben a Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen.
 
A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál található természetvédelmi területen horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovas pihenő is épült, Horvátországban pedig parkoz újítanak fel, valamint egy oktatási központ fejlesztésére is sor kerül.
 
A SEFAG Zrt. a horvátországi Verőce-Drávamente Megye Önkormányzatával, mint vezető partnerrel és a Verőce-Drávamente megye természetvédelmi területeinek és ökológiai hálózatának kezelésével megbízott közintézménnyel közösen elnyert közel 1,5 millió euro támogatás felhasználásával valósítja meg a Tourism 4 All– Suhopolje, Noskovačka Dubrava és a Zselici Csillagpark természeti és kulturális értékeinek közös turisztikai fejlesztése nevet viselő INTERREG projektet megvalósítására.

A beruházás Somogy  megye egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben valósul meg. A túra utak csomópontjában található Ropolyi-tó mellett már elkészült a somogyi népi építészet jellegzetességeit megidéző, tornácos-nádfedeles tájház, valamint egy turisztikai információs feladatokat is ellátó természetőrház. A tópart közelében megépült két lovas pihenő, így a kerékpárosok és a gyalogosan kirándulók mellett a lóval túrázóknak nyújtott szolgáltatással bővült a kör.

A Zselici Csillagpark központjában található csillagvizsgáló parkjában napelemeket telepítettek, ezzel oldották meg az épület energiaellátását, e mellett a föld alá vitték a környéken az elektromos légvezetékeket és javították a térség gyengeáramú hálózatát is.

Horvátországban ezzel párhuzamosan elkészült a suhopoljei Jankovich-kastély parkjának rendezése és felújítása. A ritka és védett növényeket is rejtő egykori főúri kertet a turisták szabadon látogathatják. Emellett a Noskovačka Dubravában lévő Dráva történet látogatóközpont új, a természetismereti tantárgyak oktatását segítő, interaktív eszközökkel gazdagodott.

A projektben résztvevők az építkezéseket szükséges, de nem elégséges feltételnek tartják az ökoturizmusban rejlő lehetőségek mostaninál is hatékonyabb kihasználásához, hanem az infrastruktúra mellett megfelelő színvonalú szolgáltatásokra és programkínálatra is szükség van. A projektbe ezért bekapcsolódtak a kaposvári egyetem és a verőcei főiskola turisztikai szakértői is, akik tematikus programcsomagokat állítottak össze a turisták és nyaralók sokféle igényeihez igazodva.


További hírek

  Határokon átnyúló betegellátás
2020. 04. 05. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Az időjárás márciusi játéka
2020. 04. 04. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírus hat az építőiparra is
2020. 04. 03. 20:37 pecsi-hirhatar.hu
  Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
2020. 04. 02. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Elhunyt Peskó Zoltán
2020. 04. 01. 18:14 pecsi-hirhatar.hu
  Bázisintézmény lett a Gandhi
2020. 04. 01. 18:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
2020. 03. 30. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Korlátozások a hulladékudvarokban
2020. 03. 29. 03:13 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap indul a nyári időszámítás
2020. 03. 28. 03:01 pecsi-hirhatar.hu
  Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
2020. 03. 27. 20:44 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport