PÉCSI HÍRHATÁR - Interaktív térkép segíti az útnak indulókat

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.17.
 Vasárnap
Ma Antal napja van.
Holnap Piroska napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 06. 15. 21:43     


Interaktív térkép segíti az útnak indulókat
Az Európán belüli utazást és idegenforgalom biztonságot támogató, Re-open EU elnevezésű internetes platformot indított útjára az Európai Bizottság.

Az Európán belüli biztonságos utazást segít Re-open EU platform, ami  valós idejű tájékoztatást nyújt a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról.


 A „Re-open EU” honlapon egy helyen megtalálhatók lesznek a tagállamoktól származó gyakorlati információk az érvényben lévő utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről - például a fizikai távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó előírásokról -, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról. Segítségével az európai polgárok felelősségteljes és megalapozott döntéseket hozhatnak nyaralásuk és utazásaik tervezésekor, figyelembe véve a koronavírus-járványból fakadó, továbbra is meglévő kockázatokat.


Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy  a heteken át tartó kijárási korlátozások után újra megnyílnak az EU belső határai, az  uniós honlapon könnyen hozzáférhetők lesznek az információ, bárki nagyobb bizalommal és biztonsággal tervezhetk és bonyolíthatják utazásai. Emellett segíti a kisebb éttermek és szállodák tulajdonosait, valamint az európai városokat, hogy ötleteket merítsenek a máshol bevezetett innovatív megoldásokból.


Mindehhez Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért, valamint a Közös Kutatóközpontért (JRC) felelős európai biztos  a következőket tette hozzá, Európa hatalmas és gazdag kulturális öröksége az egyik legfőbb közös kincse az uniónak.  Mivel azonban az elmúlt hónapokban zárva voltak a határok és a  legtöbb helyszín is, a válság súlyos károkat okozott a kulturális és idegenforgalmi ágazatnak. A „Re-open EU” platform naprakész, alapvető információkkal segít abban, hogy újra biztonságosan indulhassanak az emberek Európa felfedezésére.


A „Re-open EU” platform mobilbarát változatban - webalapú alkalmazásként - is elérhető lesz. A felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó információkat, aktuális híreket és tanácsokat. A platform az EU 24 hivatalos nyelvén  lesz elérhető lesz mobil alkalmazáson és weboldalon egyaránt.


További hírek

  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu
  Segítség a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez
2021. 01. 11. 19:35 pecsi-hirhatar.hu
  Egy közhely színeváltozása
2021. 01. 09. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021. 01. 08. 17:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021. 01. 07. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Gyászolnak a Naplósok- elhunyt Mitzki Ervin
2021. 01. 05. 20:25 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport