PÉCSI HÍRHATÁR - Ismét együtt futottak

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.03.22.
 Szerda
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 20. 19:26     


Ismét együtt futottak
Sok éves hagyományt követve idén is megrendezték az „Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc - Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt.

Az „Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc - Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt a sok éves hagyományt követve idén is megrendezték. A közösségi futás célja ezúttal is az aktív, sportos életmód népszerűsítése a környék településein élők számára egy jótékony célú felhanggal.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett futóverseny szervezői – Királyegyháza és Szentlőrinc települések önkormányzatai és civil szervezetei, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. – egy önmagán túlmutató eseményként álmodták meg a rendezvényt. Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése.

“Az eredetileg szeptemberre tervezett jótékonysági futóversenyt az akkori zord időjárás miatt októberre kellett halasztanunk. Legnagyobb örömünkre, ez azonban nem szegte kedvét a lelkes futóknak sem. Az októberi pótnapunkra a futóverseny történetében az eddigi legtöbb előnevezés érkezett -  több mint 600 futó regisztrált a verseny három távjának valamelyikére ” - számolt be az eseményről a szervezők nevében Turbéki Judit, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A verseny 3 és 4 kilométeres távját idén is  jelentős részben Baranya megye iskolásaii és pedagógusai teljesítették. A diákokra méltán lehetnek büszkék felkészítő tanáraik, mivel kitartóan, önmagukat legyőzve tették meg  a távokat,  vidám hangulatban értek célba és élvezték a sikert, amiért keményen megdolgoztak. A 11 kilométeres távot pedig a profi sportolók  naplemente idején és éjszaka, lámpával a fejülkön teljesítették.

A szervezők a futókat idén is egy-egy éremmel várták a célkapuban, amelynek különlegessége, hogy a LAFARGE önkéntesei készítették azt, betonból. A különböző távokon meghirdetett kategóriák díjazottai - összesen közel 50 nyertes – pedig a rendezvény támogatói által felajánlott ajándékcsomagokkal térhettek haza.

Az idei jótékonysági futóverseny tizenegy kilométeres távja, történetében először, az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában is szerepelt, a távot teljesítők Ötpróba pontokat gyűjthettek.

A szervezők az idei évben is nemes célt tűztek ki maguk elé. A támogatók által felajánlott összeget, valamint a nevezési díjakat teljes egészében a résztvevő iskoláknak ajánlják fel sport- és mozgásfejlesztő eszközök vásárlására. Külön köszönik azoknak a versenyzőknek a hozzájárulást, akik azt magukénak érezve a meghatározott összegen felül is fizettek nevezési díjat és ezzel növelték a mintegy tíz oktatási intézménynek megvásárolandó eszközök mennyiségét.

A szervezők köszönettel tartoznak minden résztvevőnek, szervezőnek, segítőnek és önkéntesnek, illetve a támogató partnereknek, hogy az idei évben is sikerrel zárult az „Együtt Gyermekeinkért” VII. Szentlőrinc – Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny.


További hírek

  Szokások, énekek, fazekak
2023. 03. 21. 21:08 pecsi-hirhatar.hu
  Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
2023. 03. 21. 21:01 pecsi-hirhatar.hu
  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Kossuth kifli sütnek
2023. 03. 14. 02:59 pecsi-hirhatar.hu
  Szenes Árpád kiállítás Pécsett
2023. 03. 13. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Függőségek, párválasztás, mesterséges intelligencia
2023. 03. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Mosópornak álcázott dohány
2023. 03. 10. 21:42 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport