PÉCSI HÍRHATÁR - Kiemelt helyen a zöld szervezetek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.04.22.
 Csütörtök
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 07. 18:11     


Kiemelt helyen a zöld szervezetek
A régió legnagyobb ipari üzeme a Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket.

A Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket.

Ebben az esztendőben számos oktatási intézménynek, alapítványnak és a pécsi klinikáknak adományozott a cég. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

A Hauni Hungária több mint negyedszázados pécsi működése során mindig a jelentős mecénások közé tartozott. A cég aktívan támogatja a város kulturális és sportéletét, emellett rendszeresen hozzájárul a közösség számára kiemelten fontos munkát végző intézmények, szervezetek működéséhez. Nem volt ez másként idén sem. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt az idén még többeknek volt szüksége segítségre.

Az már hagyományosnak mondható, hogy az őszi családi napon egyes közhasznú szervezetek adományban részesülnek. Bár a járványhelyzet megakadályozta az idei esemény megrendezését, az adakozás ezúttal sem maradt el. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

Az év során több mint féltucat oktatási és egészségügyi intézménynek adott át számítógépeket a vállalat. A használatból kivont, de hibátlanul működő és oktatási vagy adminisztrációs célokra tökéletesen alkalmas eszközöket az igényeket előzetesen felmérve osztottuk szét. A legtöbbet, negyven darabot a Hauni oktatási és kutatási partnere, a PTE Közgazdaságtudományi Kara kapta. Emellett jutott az általános iskoláknak, a PTE Klinikai Központ négy osztályának és a Nevetnikék Alapítványnak is belőlük

A pécsi kórházak számára azonban nem ez volt az egyedüli támogatás idén. A Koronavírus Ellátó Központ munkatársainak a Hauni tavasztól kezdve többször juttatott kisebb-nagyobb adományokat, mindig az aktuális igényeikhez igazodva. Többek között egyedi gyártású lázlapokat, arcvédő pajzsokat, nagy mennyiségű kávét, kávéfőzőket és lázmérőket kaptak a KEK-ben dolgozók.

A Hauni természetesen nem feledkezett meg saját egykori munkatársairól sem. A tavaszi kijárási korlátozások alatt a cég munkatársai minden nyugdíjas kollégával felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket. 150-en kértek és kaptak közülük élelmiszercsomagot, amelyet mindenkinek házhoz vittek a haunisok.


További hírek

  Online stand-up fizika show
2021. 04. 22. 01:47 pecsi-hirhatar.hu
  Szociális munka és szociális ökológia
2021. 04. 21. 19:34 pecsi-hirhatar.hu
  Szinte a valóságossal azonos zenei élmény
2021. 04. 20. 14:58 pecsi-hirhatar.hu
  Otthonfelújítások: A 3+3-ból több is lehet, mint 6
2021. 04. 19. 14:46 pecsi-hirhatar.hu
  Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
2021. 04. 17. 18:52 pecsi-hirhatar.hu
  Az égi színtársulathoz csatlakozott Törőcsik Mari
2021. 04. 16. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
2021. 04. 14. 11:00 pecsi-hirhatar.hu
  Angolul mérték össze földrajz tudásukat
2021. 04. 14. 10:37 pecsi-hirhatar.hu
  Elfogták a trafikrablót
2021. 04. 12. 20:07 pecsi-hirhatar.hu
  A vásártér új arculatát építészhallgatók tervezték meg
2021. 04. 11. 11:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport