PÉCSI HÍRHATÁR - Kiemelt helyen a zöld szervezetek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.23.
 Szombat
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 07. 18:11     


Kiemelt helyen a zöld szervezetek
A régió legnagyobb ipari üzeme a Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket.

A Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket.

Ebben az esztendőben számos oktatási intézménynek, alapítványnak és a pécsi klinikáknak adományozott a cég. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

A Hauni Hungária több mint negyedszázados pécsi működése során mindig a jelentős mecénások közé tartozott. A cég aktívan támogatja a város kulturális és sportéletét, emellett rendszeresen hozzájárul a közösség számára kiemelten fontos munkát végző intézmények, szervezetek működéséhez. Nem volt ez másként idén sem. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt az idén még többeknek volt szüksége segítségre.

Az már hagyományosnak mondható, hogy az őszi családi napon egyes közhasznú szervezetek adományban részesülnek. Bár a járványhelyzet megakadályozta az idei esemény megrendezését, az adakozás ezúttal sem maradt el. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

Az év során több mint féltucat oktatási és egészségügyi intézménynek adott át számítógépeket a vállalat. A használatból kivont, de hibátlanul működő és oktatási vagy adminisztrációs célokra tökéletesen alkalmas eszközöket az igényeket előzetesen felmérve osztottuk szét. A legtöbbet, negyven darabot a Hauni oktatási és kutatási partnere, a PTE Közgazdaságtudományi Kara kapta. Emellett jutott az általános iskoláknak, a PTE Klinikai Központ négy osztályának és a Nevetnikék Alapítványnak is belőlük

A pécsi kórházak számára azonban nem ez volt az egyedüli támogatás idén. A Koronavírus Ellátó Központ munkatársainak a Hauni tavasztól kezdve többször juttatott kisebb-nagyobb adományokat, mindig az aktuális igényeikhez igazodva. Többek között egyedi gyártású lázlapokat, arcvédő pajzsokat, nagy mennyiségű kávét, kávéfőzőket és lázmérőket kaptak a KEK-ben dolgozók.

A Hauni természetesen nem feledkezett meg saját egykori munkatársairól sem. A tavaszi kijárási korlátozások alatt a cég munkatársai minden nyugdíjas kollégával felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket. 150-en kértek és kaptak közülük élelmiszercsomagot, amelyet mindenkinek házhoz vittek a haunisok.


További hírek

  Informatika-biztonsági szakembereket képeznek
2021. 01. 22. 19:34 pecsi-hirhatar.hu
  Sikkasztott, letartóztatták
2021. 01. 21. 19:15 pecsi-hirhatar.hu
  A párbeszéd folytatódik
2021. 01. 20. 19:53 pecsi-hirhatar.hu
  A modernizációban hisznek
2021. 01. 19. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Új európai Bauhaus
2021. 01. 18. 20:05 pecsi-hirhatar.hu
  Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
2021. 01. 15. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
2021. 01. 15. 19:32 pecsi-hirhatar.hu
  Dimenzióugrás az építészetben
2021. 01. 14. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló közbiztonsági centrum nyílt Pécsett
2021. 01. 13. 19:54 pecsi-hirhatar.hu
  A nukleáris ipar számos területén hasznosíthatják tudásukat
2021. 01. 12. 13:49 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport