PÉCSI HÍRHATÁR - Kinőtték a menzát

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2017.10.22.
 Vasárnap
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 30. 15:04     


Kinőtték a menzát
Újabb fejlesztések veszik kezdetüket Pécsett a Koch Valéria Iskolaközpontban.

Pécsett  a Koch Valéria Iskolaközpontban újabb fejlesztések veszik kezdetüket.


Tovább korszerűsödik a magyarországi németek pécsi oktatási központja,  hamarosan megújul és kibővül az intézmény éttermi szárnya. Az egyre növekvő tanulólétszám miatt  kicsi lett  a menza, szükségessé vált a konyha korszerűsítése és célszerűbb elrendezése is. A kivitelezés rövidesen megkezdődik. A most induló fejlesztéseket a tervek szerint továbbiak is követik. A beruházás megvalósításához szükséges összeg odaítéléséről  az intézményt fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése rendkívüli ülésén  döntött.


A Koch Valéria német nemzetiségi oktatási központ része két óvoda, egy általános iskola, egy gimnázium  és egy kollégium. Az intézmény épületeinek műszaki állapota magasan a hazai átlag feletti, s folyamatosan megvalósulnak  – hol pályázati támogatással, hol önerőből megvalósuló – kisebb-nagyobb fejlesztések. A rövidesen megvalósuló beruházás eredményeként nagyobb lesz a menza, korszerűsítik a  konyhát,  valamint  újabb tantermeket is kialakítanak. Az építkezéshez szükséges anyagi hátteret túlnyomó részt az intézmény előző években felhalmozott megtakarításai jelentik, valamint az Emberi  Erőforrások Minisztériuma is 20 millió forintos támogatást nyújt. E mellett az országos önkormányzat  közgyűlése  rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a  még hiányzó összeget saját tartalékaiból pótolja ki, így immár nincs akadálya a közbeszerzési eljárás megindításának.


 A megnövelt költségvetés része egy teljes körű építészeti felmérés, valamint egy koncepcióterv elkészítése is, amellyel már a jelenlegit követő felújításokat és fejlesztéseket készíti elő az intézmény. A tervek szerint ugyanis a következő ütemben kerül sor  a gimnáziumi épületszárny és a tornacsarnok épületének átalakítására és bővítésére, valamint a néptánc oktatáshoz szükséges táncterem kialakítására.  Az ehhez  szükséges források előteremtése a következő esztendők feladata lesz.   


A Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium mai struktúrájában 2004 óta működik. A mindenki számára nyitott, európai gondolkodást képviselő német nemzetiségi intézmény fenntartója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az intézményben folyó oktatási-nevelési munka különleges célja a hazánkban élő németség nyelvének, kultúrájának és hagyományainak innovatív módszerekkel való továbbadása, valamint a Magyarországon működő német nemzetiségi nevelés-oktatási intézmények hálózatának szakmai támogatása.


További hírek

  Adomány a koraszülött mentőknek
2017. 10. 22. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Ivan Lukačić-díj a Pannon Filharmonikusoknak
2017. 10. 21. 02:37 pecsi-hirhatar.hu
  Irreálisak az elvárások
2017. 10. 20. 14:46 pecsi-hirhatar.hu
  Országokon, kontinenseken átívelő platform
2017. 10. 19. 14:49 pecsi-hirhatar.hu
  Új intézkedések a terrorista veszéllyel szemben
2017. 10. 18. 22:05 pecsi-hirhatar.hu
  Jószolgálat nap a Fogd a Kezem Alapítványnál
2017. 10. 17. 21:25 pecsi-hirhatar.hu
  Kákicson tesztelik a rendszert
2017. 10. 16. 22:17 pecsi-hirhatar.hu
  A munkaerőpiac és a bérek alakulása Európában
2017. 10. 15. 21:11 pecsi-hirhatar.hu
  NoBabel: a zene megérti a kamaszokat
2017. 10. 14. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Három új gyorsasági szakasz
2017. 10. 13. 18:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport