PÉCSI HÍRHATÁR - Kinőtték a menzát

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.07.23.
 Hétfő
Ma Lenke napja van.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 30. 15:04     


Kinőtték a menzát
Újabb fejlesztések veszik kezdetüket Pécsett a Koch Valéria Iskolaközpontban.

Pécsett  a Koch Valéria Iskolaközpontban újabb fejlesztések veszik kezdetüket.


Tovább korszerűsödik a magyarországi németek pécsi oktatási központja,  hamarosan megújul és kibővül az intézmény éttermi szárnya. Az egyre növekvő tanulólétszám miatt  kicsi lett  a menza, szükségessé vált a konyha korszerűsítése és célszerűbb elrendezése is. A kivitelezés rövidesen megkezdődik. A most induló fejlesztéseket a tervek szerint továbbiak is követik. A beruházás megvalósításához szükséges összeg odaítéléséről  az intézményt fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése rendkívüli ülésén  döntött.


A Koch Valéria német nemzetiségi oktatási központ része két óvoda, egy általános iskola, egy gimnázium  és egy kollégium. Az intézmény épületeinek műszaki állapota magasan a hazai átlag feletti, s folyamatosan megvalósulnak  – hol pályázati támogatással, hol önerőből megvalósuló – kisebb-nagyobb fejlesztések. A rövidesen megvalósuló beruházás eredményeként nagyobb lesz a menza, korszerűsítik a  konyhát,  valamint  újabb tantermeket is kialakítanak. Az építkezéshez szükséges anyagi hátteret túlnyomó részt az intézmény előző években felhalmozott megtakarításai jelentik, valamint az Emberi  Erőforrások Minisztériuma is 20 millió forintos támogatást nyújt. E mellett az országos önkormányzat  közgyűlése  rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a  még hiányzó összeget saját tartalékaiból pótolja ki, így immár nincs akadálya a közbeszerzési eljárás megindításának.


 A megnövelt költségvetés része egy teljes körű építészeti felmérés, valamint egy koncepcióterv elkészítése is, amellyel már a jelenlegit követő felújításokat és fejlesztéseket készíti elő az intézmény. A tervek szerint ugyanis a következő ütemben kerül sor  a gimnáziumi épületszárny és a tornacsarnok épületének átalakítására és bővítésére, valamint a néptánc oktatáshoz szükséges táncterem kialakítására.  Az ehhez  szükséges források előteremtése a következő esztendők feladata lesz.   


A Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium mai struktúrájában 2004 óta működik. A mindenki számára nyitott, európai gondolkodást képviselő német nemzetiségi intézmény fenntartója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az intézményben folyó oktatási-nevelési munka különleges célja a hazánkban élő németség nyelvének, kultúrájának és hagyományainak innovatív módszerekkel való továbbadása, valamint a Magyarországon működő német nemzetiségi nevelés-oktatási intézmények hálózatának szakmai támogatása.


További hírek

  Egyre kevésbé fűtjük az utcát
2018. 07. 22. 02:59 pecsi-hirhatar.hu
  Összefogott a megye és az egyetem
2018. 07. 21. 01:12 pecsi-hirhatar.hu
  Vasarely virágai, Magyar múzsák, Rocklegendák
2018. 07. 20. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban
2018. 07. 19. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Én a megbélyegzett
2018. 07. 18. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vezetőváltás Tudásközpont élén
2018. 07. 17. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Oda és vissza áramló energia
2018. 07. 16. 02:14 pecsi-hirhatar.hu
  Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
2018. 07. 15. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
2018. 07. 14. 22:12 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló turisztikai nap
2018. 07. 14. 02:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport