PÉCSI HÍRHATÁR - Kinőtték a menzát

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.03.23.
 Péntek
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 30. 15:04     


Kinőtték a menzát
Újabb fejlesztések veszik kezdetüket Pécsett a Koch Valéria Iskolaközpontban.

Pécsett  a Koch Valéria Iskolaközpontban újabb fejlesztések veszik kezdetüket.


Tovább korszerűsödik a magyarországi németek pécsi oktatási központja,  hamarosan megújul és kibővül az intézmény éttermi szárnya. Az egyre növekvő tanulólétszám miatt  kicsi lett  a menza, szükségessé vált a konyha korszerűsítése és célszerűbb elrendezése is. A kivitelezés rövidesen megkezdődik. A most induló fejlesztéseket a tervek szerint továbbiak is követik. A beruházás megvalósításához szükséges összeg odaítéléséről  az intézményt fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése rendkívüli ülésén  döntött.


A Koch Valéria német nemzetiségi oktatási központ része két óvoda, egy általános iskola, egy gimnázium  és egy kollégium. Az intézmény épületeinek műszaki állapota magasan a hazai átlag feletti, s folyamatosan megvalósulnak  – hol pályázati támogatással, hol önerőből megvalósuló – kisebb-nagyobb fejlesztések. A rövidesen megvalósuló beruházás eredményeként nagyobb lesz a menza, korszerűsítik a  konyhát,  valamint  újabb tantermeket is kialakítanak. Az építkezéshez szükséges anyagi hátteret túlnyomó részt az intézmény előző években felhalmozott megtakarításai jelentik, valamint az Emberi  Erőforrások Minisztériuma is 20 millió forintos támogatást nyújt. E mellett az országos önkormányzat  közgyűlése  rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a  még hiányzó összeget saját tartalékaiból pótolja ki, így immár nincs akadálya a közbeszerzési eljárás megindításának.


 A megnövelt költségvetés része egy teljes körű építészeti felmérés, valamint egy koncepcióterv elkészítése is, amellyel már a jelenlegit követő felújításokat és fejlesztéseket készíti elő az intézmény. A tervek szerint ugyanis a következő ütemben kerül sor  a gimnáziumi épületszárny és a tornacsarnok épületének átalakítására és bővítésére, valamint a néptánc oktatáshoz szükséges táncterem kialakítására.  Az ehhez  szükséges források előteremtése a következő esztendők feladata lesz.   


A Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium mai struktúrájában 2004 óta működik. A mindenki számára nyitott, európai gondolkodást képviselő német nemzetiségi intézmény fenntartója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az intézményben folyó oktatási-nevelési munka különleges célja a hazánkban élő németség nyelvének, kultúrájának és hagyományainak innovatív módszerekkel való továbbadása, valamint a Magyarországon működő német nemzetiségi nevelés-oktatási intézmények hálózatának szakmai támogatása.


További hírek

  A háború pillangói
2018. 03. 22. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Új rendelőintézet nyílt Pécsett
2018. 03. 21. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Indul a PTE Hangja verseny
2018. 03. 20. 10:19 pecsi-hirhatar.hu
  Kaukázusi krétakör-háromszor
2018. 03. 19. 16:12 pecsi-hirhatar.hu
  Csillagászati hét a Zsolnay Negyedben
2018. 03. 18. 01:17 pecsi-hirhatar.hu
  Félmilliárd humán szolgáltatások fejlesztésére
2018. 03. 17. 17:08 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: mindenki számára előnyt jelentsen
2018. 03. 16. 11:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hagyomány és tisztelet
2018. 03. 15. 02:01 pecsi-hirhatar.hu
  Ünnep és hosszú hétvége
2018. 03. 14. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Soha nem látott különlegességek
2018. 03. 13. 22:10 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport