PÉCSI HÍRHATÁR - Kinyitnak a pécsi kulturális és sportlétesítmények

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.20.
 Hétfő
Ma Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 05. 01. 13:52     


Kinyitnak a pécsi kulturális és sportlétesítmények
A kormány döntése értelmében miután a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 4 milliót, döntően a védettségüket igazolók számára újabb szolgáltatások váltak, válnak elérhetővé.

Az elkövetkező napoktól a pécsi kulturális is sportlétesítmények is újra fogadják a város lakóit.

Május  elsejétől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai, látnivalói, Infopontjai, továbbá a Cella Septichora Látogatóközpont, valamint a Művészetek és Irodalom Háza. A belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel és maszkban látogathatják az említett helyszíneket. Elindultak a szabadtéri vezetett séták is már szombaton, amelynek keretében  délelőtt  a Hűsítő séta keretében a Zsolnay Kulturális Negyedet mutatták be az idegenvezetők, a végén pedig ajándék limonádéval kedveskedtek a résztvevőknek.


A Cella Septichorában  szombaton  délután három  és május 2-án délelőtt 11 órakor indul a világörökségi séta idegenvezető kíséretével.
A Kodály Központ jegypénztára  már április 26. óta nyitva tart ,  szájmaszkban  felkereshető.


Május 4-től Planetárium és Labor – Interaktív Varázstér, valamint a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában  megnyílik Schmall Rafael asztrofotós kiállítása. A Művészetek és Irodalom Házában pedig újra látható lesz  Bátori Zsolt fotóművész tárlata La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város címmel.


A Janus Pannonius Múzeum május 4-én, keddtől várja a látogatókat. E naptól a sok éve megszokottan 10 és 18 óra között tartanak  nyitva a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay Múzeumok  állandó kiállításai. A későbbiekben megnyílik Modern Magyar Képtár, valamint a múzeum pótolja a 2020 novemberében elkészült, de a korlátozások miatt akkortól nem látogatható Málenkij robot – 75 című időszaki kiállítás megnyitóját is. A kiállítások megtekintésének  feltétele a  védettségi és személyi igazolvány felmutatása. A nyitó napon, május 4-én minden 14 év alatti látogatónak ajándékcsomaggal kedveskednek, továbbá minden 25 éves  könyvajándékot kap.

 

Május 2-án reggel 6 órakor nyitja meg kapuit az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda és a szaunái. A  pénztárnál ellenőrzik a védettségi

igazolvány meglétét azonban,  az uszodában többféle jogcímen lehet tartózkodni - közönség: védettségi igazolvány, 18 év alatti sportolók: rendelet szerint sportolói igazolvány, egészségügyi szolgáltatások: rendelet szerint igénybe vehetők -, ezért annak  egész  területén továbbra is  kötelező a maszkhasználat, kivéve azok esetében, akik a szolgáltatásokat közvetlenül  veszik igénybe, úsznak, szaunáznak. A kézfertőtlenítők továbbra is kint vannak,  valamint belépéskor mindenki  testhőmérsékletét ellenőrzik.


A Várkői Ferenc Diák- és Szabadidőközpont is látogathatóvá válik. A salakos kisméretű labdarúgópályákat használóktól - rendszeres bérlők - védettségi igazolványt kérnek. Sportolók ide is sportolói igazolványukkal mehetnek be.


A tüskésréti műfüves labdarúgópályán a bérlőknek szintén be kell mutatniuk a védettségi igazolványt. Ugyanígy megnyílik a létesítményt korábban használók előtt a városi lőtér, ezt szintén védettségi igazolvány bemutatásával lehet látogatni.

 

Május elsején kinyitott a Pécsi Állatkert is, amit védettségi igazolvánnyal rendelkező és ennek hitelességét alátámasztó hatósági okmányt felmutató felnőttek, valamint az ő kíséretükben lévő gyermekek és fiatalkorúak látogathatnak. Az állatkert területén a védett személyeknek a maszkviselés nem kötelező, de egyes helyeken ajánlott.  Annak jogát azonban az állatkert vezetői fenntartják, hogy korlátozásokat vezessenek be, ha  extrém látogatottság esetén, tömeg alakulna ki.


További hírek

  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad
2021. 09. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport