PÉCSI HÍRHATÁR - Konyha, étterem és új tantermek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.02.18.
 Kedd
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 10. 09. 22:20     


Konyha, étterem és új tantermek
Új létesítményekkel bővült a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont.

Új konyhával, menzával és tantermekkel gyarapodott a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont.


A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata tulajdonában és fenntartásában működő, két óvodát, általános és középiskolát, kollégiumot és pedagógiai intézetet magában foglaló intézmény bővítése egy évvel ezelőtt kezdődött meg. A nettó 290 millió forintos beruházás jelentős mértékű önköltségéhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Német Szövetségi Belügyminisztérium nyújtott támogatást.


– Mindig is nagyon vártuk a tanítás utáni ebédet, de most különösen! Amellett, hogy az étel mindig finom és bőséges, maga a menza olyan, mint egy szálloda étterme – fogalmazott a német nemzetiségi oktatási központ egyik nyolcadik osztályos tanulója.


Mint Englenderné Hock Ibolya igazgatónő elmondta, új bútorokkal rendezték be az étkezőt, ahol egyszerre százhatvanan költhetik el az ebédjüket az iskola diákjai, a pedagógusok is egy külön részlegben ebédelhetnek meg ezentúl. Kitért arra is, a modern gépekkel felszerelt konyha és az interaktív táblákkal, projektorokkal és kényelmes padokkal berendezett három új tanterem megépítésére azért volt szükség, mert az intézményben  tanuló diákok száma az eltelt évek alatt több, mint a kétszeresére nőtt.

 

Amikor 1989-ben szülők, német tanárok, valamint a Pécsi Német Nemzetiségi Kör kezdeményezésére Pécs önkormányzata úgy döntött a Tiborc utcai általános iskolát német két tannyelvű iskolává nyilvánítja, senki nem sejtette, hogy alig harminc évvel később már komplex oktatási központként működik, négy intézményegységgel.  


Az említett intézményegységek 2003-tól néhány éven belül mind a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata fenntartásába kerültek, és mára az egységes oktatási központ ingatlanjai is a tulajdonát képezik. Schubert Olívia, Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy fenntartóként igyekeznek mind a hétköznapokban, mind a kiemelt figyelmet igénylő időszakokban –  például egy-egy építkezés alkalmával – is stabil hátteret biztosítani az  oktatási intézménynek.


Hangsúlyozta,mindenekelőtt az a feladatuk, hogy az infrastruktúra és az egyéb keretfeltételek biztosításával levegyék az intézmény válláról mindazokat a kötelezettségeket és felelősséget, amelyek elvonják annak figyelmét és energiáját a valós feladatakról, nevezetesen a minőségi oktatás, a megfelelő pedagógiai program és a jó oktatói gárda biztosításáról. Olyan kiemelt időszakokban pedig, mint például az építkezés, ami a tanítási idő alatt folyt, különös figyelmet fordítottunak mind erre. 


További hírek

  Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
2020. 02. 17. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Felébred Az alvajáró
2020. 02. 12. 21:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kétszeres Hang Gábor-díjas Illés Zoltán
2020. 02. 11. 16:06 pecsi-hirhatar.hu
  Nagyobb szerep a helyi közösségeknek
2020. 02. 10. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak
2020. 02. 08. 22:48 pecsi-hirhatar.hu
  Sorstársi segítőket képeznek
2020. 02. 07. 21:41 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport