PÉCSI HÍRHATÁR - Középpontban az esendő ember

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.03.23.
 Péntek
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 09. 02. 22:10     


Középpontban az esendő ember
Megközelíthetjük a komikum felől, láthatjuk az önirónia vagy épp a groteszk görbe tükrén keresztül, a jelen tapasztalataiból, de akár a történelem távolából szemlélve is az emberi kapcsolatokat, mégis, minduntalan ugyanarról szól a mese: rólunk, az esendő, sokszor reménytelen helyzetben vergődő, ám szeretni vágyó, figyelmet kolduló emberről.

A Pécsi Harmadik Színház elkövetkezendő évadának kínálatában a kortárs dráma és zenés játék, hazai és határon túli vendégprodukció egyaránt helyet kap.

Jövő év tavaszán  kerül színre Schwajda György: A szent család című komédiáját a színház igazgatója, a Jászai-díjasVincze János rendezésében. Ugyancsak ő állítja színpadra Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével Visky András: Júlia – párbeszéd a szerelemről című darabját.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegetett, határon túli előadást, a Bartis Attila által írt és színpadra állított Rendezést a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre a Határtalan város-Határtalan színház elnevezésű programsorozat keretében, amelyben eddig 12 társulat 36 produkciójából közel másfél száz előadást láthattak a színházbarátok, marosvásárhelyi teátrum  azonban most első ízben mutatkozik be.

Nem lenne teljes az évad a veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka nélkül. Zenés produkcióik közül most egy igazán különleges játékkal érkeznek, a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent könyv nyomán született A bunkerrajzoló című előadás.

A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett, sajátos világlátású és humorú előadások közül az Eztrád ,,zenés alternatív társadalomkritika” teszi próbára az új évadban nézőink nevetőizmait. A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciója 2016-ban elnyerte a Vidor Fesztivál különdíját.

Szűcs Nellit még a beregszászi teátrum vezető színészeként, sok kitűnő előadásban ismerte meg a  pécsi publikum az elmúlt évtizedben, de a Jászai-díjas, érdemes művész immár a budapesti Nemzeti Színház tagjaként is sikert aratott nálunk. Most egyszemélyes produkcióval érkezik, amellyel a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak állít emléket.

Sikeres produkcióik közül továbbra is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, az 50. előadásán túl lévő Bányavirág; a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerett Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők, Görgey Gábor korai abszurdja, a Komámasszony, hol a stukker?, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas és az elmúlt évad legfrissebb bemutatója, Émile Ajar: Előttem az életcímű regényének színpadi adaptációja.  Az idén 70 esztendős humorista, Nagy Bandó András Mondj igazat és valódit! című új szerzői estjével jelentkezik, de a negyed százada alakult szegedi alternatív színházi csoport, a Perovics Zoltán vezette Metanoia Artopédia  egyik újabb produkciója is látható lesz.
  
A gyermekeknek óvodás kortól a kisiskolás korosztályig szóló kínálatukban ott található a Csibész Csabi című interaktív koncertmese, melyet országszerte több helyütt is játszanak. A felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi 2018 tavaszán legújabb, Az elveszett bárány című, somogyi népmesét feldolgozó interaktív zenés játékával érkezik.  A kifejezetten középiskolásoknak szánt tantermi színházi programban Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámáját ebben az évadban is műsoron tartják.


A zenés vígjátékok kedvelői a Moravetz Levente – Horváth Krisztián szerzőpáros produkciói közül a  A világ teremtődése, Örömlányok végnapjai  és az Egy életem, két halálom című krimibohózatot tekinthetik meg.


További hírek

  A háború pillangói
2018. 03. 22. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Új rendelőintézet nyílt Pécsett
2018. 03. 21. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Indul a PTE Hangja verseny
2018. 03. 20. 10:19 pecsi-hirhatar.hu
  Kaukázusi krétakör-háromszor
2018. 03. 19. 16:12 pecsi-hirhatar.hu
  Csillagászati hét a Zsolnay Negyedben
2018. 03. 18. 01:17 pecsi-hirhatar.hu
  Félmilliárd humán szolgáltatások fejlesztésére
2018. 03. 17. 17:08 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: mindenki számára előnyt jelentsen
2018. 03. 16. 11:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hagyomány és tisztelet
2018. 03. 15. 02:01 pecsi-hirhatar.hu
  Ünnep és hosszú hétvége
2018. 03. 14. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Soha nem látott különlegességek
2018. 03. 13. 22:10 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport