PÉCSI HÍRHATÁR - Középpontban az okosotthon

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.05.25.
 Szombat
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 04. 16. 21:09     


Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.

A 2024-es Pollack Expo idén arra vállalkozik, hogy bemutassa: milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által 17. alkalommal – a Pécsi Expo Centerben – megszervezett szakkiállításon több mint 100 szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy 130 kiállító cég standján ismerhetik meg az újdonságokat. Vagy részesei lehetnek olyan látványos bemutatóknak, mint a 3D-nyomtatás, illetve a hallgatók számára meghirdetett zsaluzatépítő verseny. A Pollack Expo lesz idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Open4Business nemzetközi üzletember-találkozójának helyszíne, mint ahogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésének is.

Számtalan eszköz, fejlesztés, komplett rendszerek születtek az elmúlt években az okosotthonok működtetésére, de ma már ott tartunk, hogy ezek az eszközeink automatikus és összehangolt működtetése mellett adatokat gyűjtenek rólunk, monitorozzák a viselkedési szokásainkat, és a mesterséges intelligencia ezeket kiértékelve képes optimalizálni az otthonunk működését. Hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő? – többek között ezekről is szó lesz a Pollack Expon szekcióelőadásain és a kiállítási térben is.

Az esemény egyben kétnapos kihelyezett oktatási helyszíne is a Műszaki-Informatikai Kar hallgatói számára. A valamikori épületgépész és villamos szaknapokat is azzal a céllal rendezték meg a kar elődintézményében, a Pollack Műszaki Főiskolán, hogy a hallgatók megismerhessék a legfrissebb kutatások eredményeit, a legújabb technológiákat, a mérnököket érintő folyamatokat, valamint, hogy találkozzanak azokkal a cégekkel, amelyeknél később akár állást is találhatnak.

Ma sincs ez másként, ezért a kar két napra a Pécsi Expo Centerbe költözik, ahol a diákoknak meghatározott kreditértékű aktivitást kell kifejteniük. Mindehhez a kar szakemberei és hallgatói által fejlesztett iWASTHR platform felhő alapú szolgáltatásrendszer ad hátteret, amely amellett, hogy egységesen kezeli a rendezvényre való regisztrációt és a programbeosztást, nyomon követi a látogatók érdeklődését, és pontos statisztikát is ad a tevékenységeikről. Az iWASTHR a Magyar Marketing Szövetség döntése alapján a technológiai megoldások kategóriában országos szinten az egyik legjobbnak bizonyult, amiért a közelmúltban Marketing Gyémánt Díjat kapott.

Most is az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye, egy olyan esemény, amely sokkal több egy évente megrendezett szakkiállításnál. Üzletkötési és továbbképzési lehetőség, élmény, egyfajta alumnitalálkozó a „Pollackon” végzett mérnökök számára, valamint tudás- és tapasztalatszerzési lehetőség a jelenlegi egyetemi hallgatóknak. A kiállító cégek képviselői, tulajdonosai között szinte mindenhol találunk egykori „Pollackos”-t, az együvé tartozás, az alma materhez való kötődés új dimenziókat nyit meg az üzleti kapcsolódásokban. De sok szakember azért látogat ki a rendezvényre mert a szekcióelőadások jélentős része a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által akkreditált, ami a regisztrált tagjai számára kiváló alkalmat teremt kreditpontok szerzésére.

A kiemelt téma mellett az idei rendezvényen az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki-Informatikai karának gépész, ipari termék- és formatervező, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatói építettek.

Felhasználóként szinte mindenki kapcsolatba kerül a házakkal, a fűtéssel, a vízrendszerekkel, a világítással, a környezetvédelemmel, az energiatakarékossággal, és a funkcionalitás mellett nem mindegy, hogy miként is néz ki egy használati tárgy. Többek között ezért is érdemes megismerni az újdonságokat az idei Pollack Expon. A PTE MIK szakkiállítása egyre népszerűbb a műszaki börzék között, és ez nem csupán az évről évre gyarapodó kiállítók számából látszik, hanem abból is, hogy a hagyományos kiállítói szekciók mellett új szakmaterületek is megjelennek. A szervezők évek óta külön figyelmet fordítanak a pályaválasztási döntés előtt álló középiskolásokra, számukra speciális céges túrákat szerveznek a Pollack Expo két napján.

Open4Business 2024 – nyiss az üzletre Pécsett! Idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pollack Expo keretei között rendezi meg nemzetközi üzletember-találkozóját, amelyen az előre szervezett tárgyalásokon kívül számos lehetőség adódik az üzleti kapcsolatok elmélyítésére. Az idei Open4Business középpontjában a gépipar, a gépgyártás, a fémfeldolgozás, az elektronika, a mérnöki tevékenységek, az automatizálás, a klaszter-együttműködés áll, így témájában kiválóan illeszkedik a Pollack Expohoz. A két esemény összefonódása az innovatív ötletek megosztására és a világ különböző részeiről a legfrissebb trendek megismerésére is alkalmat ad, a személyes kapcsolatépítés nemcsak üzleti előnyöket hoz, hanem inspirációt és motivációt is ad a vállalkozásoknak.


További hírek

  Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
2024. 05. 24. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
2024. 05. 24. 21:47 pecsi-hirhatar.hu
  A vadhús fogyasztásának előnyei
2024. 05. 22. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint három évtizede a munkaerő-szolgáltató piacon
2024. 05. 21. 17:39 pecsi-hirhatar.hu
  A jövő Banksy-jétől a történészpalántákig
2024. 05. 20. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Püskösd napja immár eljött
2024. 05. 19. 01:54 pecsi-hirhatar.hu
  Első alkalommal tartottak Pécsen eperkóstolót
2024. 05. 18. 16:17 pecsi-hirhatar.hu
  Kihagyhatatlan sztárkavalkád az Orgonák éjszakáján
2024. 05. 18. 15:22 pecsi-hirhatar.hu
  A hatodik előadás meglepetés
2024. 05. 17. 02:01 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Cantat a kórusmuzsika ünnepe
2024. 05. 16. 21:59 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport