PÉCSI HÍRHATÁR - Magyarország nem Norvégia!

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.14.
 Péntek
Ma Vazul napja van.
Holnap Jolán napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 27. 21:54     


Magyarország nem Norvégia!
Fura dolgokat produkál az élet! Adva van egy világklasszis norvég hölgy, egy kézilabda kapus, aki a világon mindent, amit meg lehet nyerni ebben a sportágban, megnyert már.

Katrine Lunde Magyarország egyik legjobban fizetett sportolója, és mint ilyen, nyilván nem bagóért vásárolták annak idején.


Az is egyértelmű, hogy a győri női kézilabda csapatnak végzett szolgálataiért nem kevés pénzt kap, ahogy egyébként ezt egy világsztár esetében illik. Katrine most nyilatkozott a norvég hírügynökségnek, ebben az interjúban kifejti, hogy nem igazán érzi jól magát Győrben. Ennek egyik okát abban látja, hogy augusztus óta, amikor is bejelentette terhességét, 50 százalékkal csökkentették a fizetését. Azt a fizetést, ami szerintem egyébként is elég nagy. Szeretnék én annyit keresni újságírással, amennyit Katrine keres azzal, hogy otthon csücsül és várja a babát, ehhez egyébként ezúton is szívből gratulálunk és a picinek jó egészséget kívánunk.


Ha jól értettem, a fizetés csökkentésével nincs is problémája a kapusnak, hisz a szerződése konkrétan szabályozza, hogy mely esetekben kell ezt alkalmazni. A gond ott kezdődik, hogy Lunde szerint a kontraktusban meghatározott teljes összegű fizetés szerinte attól a pillanattól kezdve jár neki, hogy a terhessége, a szülés után edzésbe áll a csapatnál, a győri vezetés viszont úgy gondolja, hogy játékosának onnantól kell teljes bért fizetni, hogy Ambros Martín kezdőként lehetőséget ad neki a játékra egy mérkőzésen. Ezt természetesen lehet vitatni és jómagam amúgy az előbbi opcióval értek egyet, hiszen ha egy kézilabdázó edzésbe áll, akkor ő tényleges munkát végez, amiért teljes összegű fizetés jár! Nem adható, hanem kötelező megadni. Az már egy másik kérdés, hogy ezt finoman szólva sem elegáns úgy tálalni a norvég közvéleménynek, hogy Katrine Lundéval Magyarországon rosszul bánnak, kirekesztik a kézilabda társadalomból és így tovább!


A másik dolog, amire a fent említett interjúban a kapus kitér, hogy szerinte amióta terhes lett, neheztelnek rá a csapatnál, mondván, hogy merészelt terhes lenni!? Kedves Katrine! Jómagam születésem óta, 26 éve élek ebben az országban, ergo volt alkalmam az elmúlt negyed évszázadban megismerni ezt a társadalmat, amelyről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy ne szeretné a gyerekeket, ne becsülné a terhes nőket. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok munkáltató számára kisebb-nagyobb problémát jelent állapotos, gyerekes anyukák foglalkoztatása. Ugyanakkor kiindulva abból, hogy Görbicz Anita a közelmúltban került áldott állapotba, kiindulva abból, ahogy ezt a klubvezetés kezelte, ez utóbbi megállapításoddal nem tudok egyetérteni!

 

Még egyszer mondom, szeretnék én is terhesen annyit keresni munkavégzés nélkül, amennyit te, de mivel én férfi vagyok, ezért nem tudok teherbe esni. Ha pedig egyébként nem tetszik a szerintem a csökkentés ellenére is magas fizetésed, akkor két választási lehetőséged van:
1. Eligazolsz másik klubhoz, mondjuk Norvégiába.
2. Visszavonulsz, befejezed az aktív kézilabdát, összepakolsz és hazaköltözöl.


Végezetül még annyit: szerintem Katrine Lundénak örülnie kéne, hogy Győrben játszhat. Nekünk meg örülnünk kell, hogy van egy olyan sportcsapat Magyarországon, amelynek a vezetése megengedheti magának, hogy Lundéhoz hasonló világsztárt foglalkoztat. Szerintem állatira nem elegáns dolog telekürtölni a norvég médiát azzal, hogy vele rosszul bánnak. Magyarország egy olyan ország, ami épphogy kijött a gazdasági válságból, olyan ország, amely kőkeményen megérezte a válság hatásait, kisebb a területe, többen lakják, mint Norvégiát, kicsit kevesebbet engedhet meg magának, mint a skandináv állam. Ha egy világklasszis kapusnak ez nem tetszik, elmehet! Tessék már tudomásul venni: Magyarország nem Norvégia!                                                     ( Haász Rudolf)


További hírek

  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Trianon – egy magyar táncelégia
2024. 06. 10. 22:05 pecsi-hirhatar.hu
  Íme a meglepetés...
2024. 06. 10. 21:44 pecsi-hirhatar.hu
  Felavatják a Boros Misi Zeneligetet a Bőköz Fesztiválon
2024. 06. 09. 20:46 pecsi-hirhatar.hu
  Körbejárható lesz a Pécsi-tó
2024. 06. 08. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Graffititől a street artig
2024. 06. 04. 02:47 pecsi-hirhatar.hu
  Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt
2024. 06. 03. 21:20 pecsi-hirhatar.hu
  Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán
2024. 06. 02. 20:49 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport