PÉCSI HÍRHATÁR - Megkezdődött a bérletezés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.02.24.
 Hétfő
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 05. 13. 21:55     


Megkezdődött a bérletezés
A Pécsi Nemzeti Színházban megkezdődött a 2019/2020 évadra szóló bérletek árusítása.

Megkezdte a Pécsi Nemzeti Színház a 2019/2020 évadra szóló bérletek árusítását.

A következő évadra hat végzős egyetemistát szerződtet a színház, a nézők által már megismert művészek közül Arató Ármin, Bach Zsófia, Bera Márk, Bergendi Barnabás, Fekete Gábor és Takaró Kristóf csatlakozik a társulathoz.

A teátrum arculata is fokozatosan megújul  a következő hónapokban, amelynek részeként a pnsz.hu címen elindult az új honlap, amelynek felületén mindig aktuális hírek és műsor várja a látogatókat.  Ezen és a színház Facebook oldalán egyaránt arra helyezik a hangsúlyt, hogy a nézők könnyen és gyorsan értesüljenek a műsorról és kényelmesen meg tudják vásárolni jegyeiket online is. E mellett a jövőben is azokat a csatornákat fejlesztik majd, amelyeken keresztül közvetlenül a nézőkhöz jutnak el és tőlük kaphatnak visszajelzéseket. E mellett a nagyszínházban a nyári szünetben 40 millió forintos önkormányzati forrásból lecserélik le a teátrum közel 30 éves, elhasználódott színpadának teljes deszkázatát. Az új színpadot szeptember elsején, a Város Napján adják át.

A Pécsi Nemzeti Színház a következő évadban összesen 13 új bemutatóval várja a közönséget. A zenés darabok között szerepel egy igazi családi musical, az OLIVER!, de látható lesz Bizet: Carmenje és opera-patchwork meghatározással A vihar kapujában is a Pécsi Nemzeti Színház és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koprodukciójában. A Pécsi Balett két új bemutatóval jelentkezik, a 7. Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitó előadásaként a Csipkerózsikával, a Carmina Burana premierjét pedig szeptemberre időzítették.

A Nagyszínházban, a Kamaraszínházban és az N. Szabó Sándor teremben egyaránt lesznek új prózai bemutatók. Májusban kerül színre  előbemutatóként Molnár Ferenc: Játék a kastélyban és Schiller: Ármány és szerelem című műve, valamint Moliere: Az úrhatnám polgár  című darabja Rudolf Péter első pécsi rendezéseként.

Több kortárs művet is színre visz a társulat. A Kamaraszínházban elsőként Kertész Erzsi könyve alapján készülő Panthera című szabaduló-játék, a elevenedik meg Kertész Erzsi könyve alapján, a témája alapján  pécsi kötődésű Kovács Krisztina: Az elveszett Csonytváry darabjának bemutatóját pedig a sorban a Mobil című különleges produkció követi Funk Iván rendezésében, és ismét rendez egy darabot Anger Zsolt, ezúttal Vinnai András Fúrnitúrját.

Az N. Szabó Sándor teremben Köles Ferenc előadásában készül monodráma Tar Sándor novellái alapján.  Vendégjátékként a bérletes előadások között szerepel majd a műsorban az És Rómeó és Júlia című egyfelvonásos is, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter szereplésével.

 

A bemutatott darabokkal a középiskolások felé is szeretnének nyitni, ennek kettős célja van. Jelentős részük az iskolák tanrendjébe is beilleszthetők lehetnek és ezzel párhuzamosan kinevelődhet egy új színházlátogató közönség is.


További hírek

  Digitális megoldásokra épülő európai társadalom
2020. 02. 23. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőre a kerékpárosok városa lehet Pécs
2020. 02. 22. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tervezz egyedi fényképes telefontokot?
2020. 02. 22. 19:52 pecsi-hirhatar.hu
  Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
2020. 02. 22. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!
2020. 02. 22. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Adatok, merevlemezek tűntek el
2020. 02. 21. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal
2020. 02. 20. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Húsz évre is rács mögé kerülhetnek a műtrágyás áfa-csalók
2020. 02. 19. 15:19 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a Duna szigetei
2020. 02. 18. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
2020. 02. 17. 21:23 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport